2017. június 18., vasárnap

Ashley Carrigan - Árnyjátékos

A Könyvmolyképző Kiadó jelenteti meg Ashley Carrigan: Árnyjátékos című regényét az idei könyvhétre. A történet nem véletlenül kapta meg a Rázós könyvek besorolást, jó adag erotikával fűszerezett, izgalmas, kalandos történet vár az olvasókra. Hét állomásos blogturnéra indulunk, ahol elolvashatod a különböző véleményeket a könyvről és egy interjút a szerzővel. Ha velünk játszol, esélyed lesz megnyerni a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.


Ashley Carrigan: Árnyjátékos

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634571162
Oldalszám: 272 oldal

Fülszöveg:
Szeress, ​ha mersz!
Gillian, a nagyszerű üzletasszony, férje halála után pengeélen egyensúlyozik az elit társaság úri gengszterei között.
Pihenésképp erotikus kalandba kezd egy jóképű férfi luxusprostituálttal, Nickkel, hogy némi színt vigyen a stresszes mindennapokba. A férfi vonzó, beváltja a hozzá fűzött reményeket, de van egy titka…
Közben felbukkan egy rejtélyes alak, aki a háttérből irányítva az eseményeket sorra meghiúsítja Gillian ígéretes üzletkötéseit. Nem csak meglopja, de az áldozatoktól sem riad vissza, hogy elérje a célját.
Gillian a lengyel gengsztervezérrel belekeveredik egy kínos üzleti fiaskóba sodródik, és együtt kell megtalálniuk a titokzatos rosszakarót. Főként, ha életben akarnak maradni.
Vajon ki kicsoda? Lehet Nick és az arctalan rivális ugyanaz a személy?
Az Árnyjátékosban senki sem az, akinek látszik, és senki sem játszik nyílt lapokkal.
Kételyek, váratlan szövetségek, árulás, hűség és szenvedély…
Ez adja a vérbeli romantikus-erotikus maffiaregény esszenciáját, hogy kellően bizsergető élményt nyújtson.
Élvezd ki!

Saját véleményem:
Egyáltalán nem állt szándékomban olvasni az Árnyjátékost. Hiába incselkedtem évek óta Ashley Carrigan munkásságával, a fülszöveget olvasva nem éreztem úgy, hogy ez az én ízléskörömbe eső könyv lenne. Aztán jött Toffy (ki más?), aki a blogturnés chatünkben elkezdett áradozni róla, sőt kimondott két olyan kulcscímet is, amikre egyből felkaptam a fejemet. Annyira, hogy a turné indulásának napján, magamat is meglepve eldöntöttem, hogy adok egy esélyt az Árnyjátékosnak. Milyen jól tettem! A csak egy picit beleolvasokból az lett, hogy felfaltam a sztori felét, és baromira élveztem.
Ashley Carrigan lendületes stílusa csak úgy sodorja magával az olvasót; igazán olvasmányos. S ugyanez elmondható a történetről is, ami rendkívül dinamikus, folyamatosan peregnek benne az események.

A történet hősnője, Gillian, a harmincöt éves megözvegyült alvilági üzletasszony, aki egykoron hasonló álmokat kergetett, mint a legtöbb nő, mára azonban megkeményedett. Köszönhetően férjének, aki bár eleinte a tökéletes élet illúziójával kecsegtette, később mégis a mélybe rántotta, s egy olyan világot nyitott meg előtte, melyben a pénz, a hatalom, a fegyverek jelentik a túlélést.
Férje halála után Gilliannek nem maradt más választása, mint a helyébe lépni, és olyan tiszteletet kivívni önmaga számára, mely garantálja pozícióját, egyben szavatolja életben maradását. Mindennek azonban ára van, történetesen hősnőnk boldogsága, szabadsága. Túl sokat tud ahhoz, hogy kiléphessen, szerelembe pedig nem eshet, mert akkor új párja is úgy végezné, mint a korábbiak: holtan.
Mindazonáltal egy nő számára fontos a törődés, szeretet, kényeztetést, és ha ezt nem kaphatja meg másként, akkor talán nem bűn, ha olyan módszerekhez folyamodik, mint a férfiak... És itt jön a dolog csattanója, amiben a történet egyedisége rejlik, míg hősnőnk nő létére alvilági nagykutya, addig leendő párja luxusprostiként lép színre.
Merész döntés volt a szerző részéről két ilyen önmagában is sokkoló lépést megtenni, mégis örülök neki. Nőként, Gillian karakterén keresztül sikerült úgy átadnia az asszonyban lezajló folyamatokat, amik minden tekintetben reálisan hatottak, ráadásul tök jól átjött, mit jelent valami nőként, és mit, férfiként. A fizetett szex olyasmi, ami mindkét nemnél másként csapódik le - ezt a témát hosszasan lehetne boncolgatni, én most nem teszem. Ami viszont lényeges, az Gillian ehhez való hozzáállása, a hezitálás, a helyes és a helytelen mezsgyéjén való egyensúlyozás, a vágy, szükséglet, és minden egyéb, ami ehhez hozzátartozik. Szerettem az utat, ami a beteljesülésig vezetett, megmutatott mindent, ami gondolatként bennem is felmerült vagy felmerülne, ha hasonló helyzetbe kerülnék.

A regény első negyede a fizetett kielégülés témakörét taglalja, míg a második negyed ugyan tovább görgeti ezt a fonalat, ám csatlakozik hozzá némi bonyodalom, amikor egy bizonyos Bartolomeó elkezdi fenyegetni Gillian üzleteit és személyes biztonságát. Számomra ez a negyed volt a legingatagabb, valahogy úgy éreztem, a mérleg próbálna egyensúlyba kerülni, mégsem sikerül, inkább Gillian érzelmei felé billen. Hozzáteszem, ez nem baj, mindössze én szívesen láttam volna többet abból, mennyire kemény alvilági üzletasszony is a mi hősnőnk - nekem ez hiányzott.
Ám mielőtt elkezdhettem volna komolyabban bosszankodni, hálószobán kívül is felpörögtek az események, és Ashley Carrigan kijózanított egy olyan pofonnal, amitől nem győztem pislogni. Ez a csavar rendkívül jót tett a sztorinak, új lángra lobbantotta az egészet, és végre megfelelő arányba kerültek benne az érzelmi és akciódús részek. Ettől fogva egymást kergették az összecsapások, taktikázások, fordulatok, árulások, üzleti ügyek, illetve Gillian magánélete is új irányt vett. Jaromír színrelépése, valamint a Nickkel történtek csak megerősítik az olvasóban, hogy Gillian hús-vér felnőtt nő, s mint ilyen, tisztában van olyasmikkel, amikkel mondjuk egy YA vagy NA hősnő még nem feltétlenül.

Az Árnyjátékosban tehát van minden: alvilági üzelmek, fenyegető árnyalak, szenvedély, akció, kegyetlenkedés, de mindenek felett emberi érzelmek. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a maffia sztorikat, a romantikát, de mindenek előtt azoknak, akik kedvelik az érett, szórakoztató olvasmányokat. A hősnő kora pedig ne tántorítson el senkit, fiatalabbak ugyanúgy elmerülhetnek Gillian világában, mint az érettebb hölgyek.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Nick, Jaromír, Gillian
Kedvenc jelenet: az akciójelenetek
Negatívum: Gillian alvilági pozíciója hiányos volt számomra
Borító: 5/4,5
Sorozat: önálló




Nyereményjáték


Ashley Carrigan könyveinek borítóiból válogattunk a játékhoz. Egy-egy részlet alapján kell kiderítenetek a könyvek címét, és beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

06/06 Kelly és Lupi olvas
06/08 Lizzyke olvasókuckója
06/10 Betonka szerint a világ
06/12 Insane Life
06/14 Sorok között
06/16 Deszy könyvajánlója
06/18 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése