2017. június 14., szerda

Jessica Sorensen - Ella és Micha jövője



A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából a Könyvhétre érkezett egy újabb Jessica Sorensen regény, az Ella és Micha titka sokak által vágyott folytatása. 
Tarts velünk a blogturnén, tudd meg, hogy miként alakul Ella és Micha kapcsolata, és milyen akadályokat gördít eléjük az élet. A turné során a kiadó jóvoltából 3 példányt meg is nyerhetsz a könyvből.

Jessica Sorensen: Ella és Micha jövője

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789633996461
Oldalszám: 312 oldal
Fordító: Komáromy Rudolf

Fülszöveg:
Ella és Micha új története reményről, szívfájdalomról és az igaz szerelem erejéről…
Ella folytatja tanulmányait; igyekszik a jövőjére összpontosítani, és elfelejteni múltja sötétségét. A családjában dúló dráma miatt azonban egyre nehezebben birkózik meg a mindennapokkal. Igazából nem akar mást, csak Michát, viszont esze ágában sincs hagyni, hogy problémái a fiú álmainak útjába álljanak.
Micha az országot járja együttesével, úgy tűnik, megkapott mindent, amire valaha vágyott. Szíve mélyén azonban tudja, hogy valami hiányzik. Sokkal nehezebben bírja Ella nélkül, mint hitte. És hiába szeretné, ha vele tartana a lány, eszébe sem jutna azt kérni tőle, hogy emiatt hagyja ott az egyetemet.
Amikor ők ketten együtt vannak, minden lehetségesnek tűnik… de mostanában alig jut idejük egymásra. Miután egy új tragédia alapjaiban rengeti meg már így is törékeny világukat, egyikük súlyos döntést hoz, ami talán örökre szétválasztja őket

Saját véleményem:
Jessica Sorensen másik, magyarul is megjelent sorozatával ellentétben az Ella és Micha első része ugyan nem őrjítő függővéggel zárult, ám bőséggel maradtak benne elvarratlan szálak, így nem is volt kérdés, hogy a második körre is benevezek-e.
Főhőseink sokszorosan hányattatott fiatalokként rögös utat jártak be az ismételt egymásra találásig, és hát legyünk őszinték, a hepiendjük rengeteg buktatót rejtett önmagában, kezdve a távkapcsolattal, hogy a nyomulós bandatag hölgyeményt már ne is említsük. Szóval borítékolható volt a bonyodalom.
Őszintén szólva, rettegtem attól, hogy Jessica a szerelmi háromszög-megcsalás útjára tereli a folytatást, ehhez képest kellemes csalódásként ért, hogy bár a szelleme a főszereplők körül kísértett, mégsem lépte át azt a határt, amitől annyira ódzkodtam. Helyette maguk Elláék kaptak 312 oldalt arra, hogy a be nem hegedt sebeket meggyógyítsák, és mind egyénileg, mind párkapcsolatilag szilárd alapokra helyezzék jövőjüket.
Pontosabban ez lehetett az az elgondolás, ami mentén a szerző elindult, csak aztán az egész kifutott a kezéből, és több lett a hiszti meg takarózás, mint a lelki mélység, -magasság bebarangolása.
Akadtak pillanatok, amikor annyira szerettem volna megrázni Ellát, képen törölni Michát, vagy éppen megkérdezni Jessicától, Miért?, hogy arra szavak sincsenek.

Az első kötet úgy ért véget, hogy bár Elláék összejöttek, mindenki elindult, hogy megvalósítsa saját álmát - Micha turnézni, a lány pedig vissza az egyetemre. A távkapcsolat azonban nem könnyű dolog, főleg nem akkor, ha a zöldszemű szörny is ébren van, vagy ha a felek komoly lelki gondokkal küzdenek, s instabillá vállnak. Utóbbi főleg Ellára igaz, a démonai továbbra is kísértik, olyan gátlásokat alakítva ki benne, melyek komoly kihatással vannak egyébként is törékeny szerelmi életére.
Annak nagyon örültem, hogy Jessica fel merte vállalni, hogy igen, a depresszió, a pánikbetegség és a szorongás valós, létező probléma, az ezekből való kilábaláshoz pedig segítséget kell kérni. Mindegy mennyi idős az ember, pszichológushoz járni nem ciki!
Ella karaktere ilyen formában példaértékű, hősnőnk ugyanis belátta, hogy szüksége van egy szakemberre - nevezetesen Annára, akinek minden megnyilvánulása szerethető, jó kis utasításokkal vezeti rá páciensét a felismerésre, ami a gyógyulás egyik lépcsőfoka. Még akkor is, ha ehhez olyan kérdéseket kell Ellának megválaszolnia, mint hogy Micha valóban a nagy ő?
A választ nagyjából mindenki sejti, mégis egy olyan próbatételről beszélünk, ami elengedhetetlen számukra, muszáj végigjárniuk, ha valóban rendíthetetlen kapcsolatot szeretnének kialakítani. A kivitelezésnek viszont akadnak pro és kontra részei. Jó, mert ahogy fentebb említettem, nem megy az egész olyan irányba, ami minden második NA csattanója. Rossz, mert ehelyett a drámázás sokszor bizony nem kicsit szalad el... Ella több ponton is túlpörgi az egészet, míg Micha karaktere kap egy egészen megdöbbentő menekülőutat. Utóbbi tekintetében haragszom Jessicára. Semmi alapja nem volt az egésznek, és kábé olyan könnyen jött, ahogy el is ment. Kellett, hogy indokot és még több bonyodalmat szolgáltasson Micha és Ella között, és hogy lehessen miért szidni a srác apját (aki enélkül is egy féreg).
Összességében úgy vélem, lehetett volna ez jobb is, kevesebb műbalhéval, de azért szerencsére a barátok, valamint a Micha és Ella között feszülő erős kötelék, jó adagnyi szenvedéllyel fűszerezve, nem hagyta elbillenni a mérleget. Azok a dolgok pedig, amik azzá tették az első kötetet, ami, itt is megvannak - gondolok itt az autókra, a gyorsulásra, a zenére, a kis baráti körre, vagy a nem túl rózsás családi háttérre. Utóbbi apropóján még hadd jegyezzem meg, mennyire örülök, hogy Jessica tovább gördítette a karakterek családi életét is.

Ajánlom mindenkinek, aki olvasta az első részt, mert dacára a közepes élménynek, kell ahhoz, hogy Ella és Micha sorsa azzá váljon, ami (bár sejtem, hogy lesz még részük bonyodalomban). Ráadásul jó kis felvezető az Ethan-Lila pároshoz. Alig várom, hogy megtudjam, mit alkotnak azok ketten!


Pontszám: 5/3,5
Kedvenc szereplő: Ethan, Lila, Anna
Kedvenc jelenet:  Ethan és Ella autókázása
Negatívum: hol kezdjem?
Borító: 5/3 (szép, de ez a páros külsőleg max Ethan és Lila lehet)
Sorozat: A titok 2. része




Nyereményjáték


A regény során Micha karrierje egyre jobban ível felfelé, a srácból lassan menő énekes válik. Így a mostani játékunkban egy-egy híres énekes képét találjátok, a ti feladatotok pedig, hogy rájöjjetek a kép alapján ki látható a fotón, és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. A helyes megfejtők kisorsolunk 3 példányt a regényből.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi postacímre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

06/14 Dreamworld 
06/16 CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése