2017. november 19., vasárnap

Abbi Glines - Te vagy nekem a jövő



A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Abbi Glines Te vagy nekem a jövő c. regénye, mely a Sea Breeze sorozat ötödik kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja Cage és Eva történetének szenvedéllyel és könnyekkel átitatott folytatását, melyben Cage-nek nem csupán bizonyítania kell, hogy megérdemli a lány szerelmét, de döntenie is kell.


Abbi Glines: Te vagy nekem a jövő

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632617343
Oldalszám: 256 oldal
Fordító: Sárossy-Beck Anita

Fülszöveg:
Cage Yorknak végre mindene megvan, amire valaha vágyott, Eva pedig csak a hab a tortán: a tökéletes lány, gyönyörű és tüzes. Viszont a baseballösztöndíj mindig is az álma volt. Így amikor Cage eléri ezt, Evával túl kell élniük a távkapcsolat nehézségeit – és az összes veszélyesen csábító helyzetet, ami ezzel jár. Olyanokat, amelyeknek nem biztos, hogy az egykori rosszfiú, Cage York ellen tud állni. A fiatalok megbeszélik, hogy együtt költöznek Tennesseebe, ám Eva édesapja beteg lesz, így a lány nem tarthat Cage-dzsel. A távolság lassan bizalmatlanságot szül, és amikor olyan fotók látnak napvilágot, amik bebizonyítják, hogy Cage nem volt hűséges, egy csapásra minden rosszra fordul. De Cage vajon tényleg ilyen könnyen lemondott volna szerelméről? Eva őrülten vonzó szomszédja és gyermekkori barátja, Jeremy karjaiban lel vigaszra, aki megígéri, hogy úgy fog vigyázni rá, ahogy Cage sosem tudna. Ez pedig egy olyan ígéret, ami túl jó ahhoz, hogy Eva elutasítsa. A baseball és álmai nője között őrlődve Cage-nek bizonyítania kell, hogy megérdemli Eva szerelmét, vagy azzal kell számolnia, hogy örökre elveszíti őt.

Saját véleményem:
Cage York minden kétséget kizáróan a sorozat legkülönlegesebb figurája. Nem véletlen, hogy Abbi Glines sem tudott szabadulni tőle, és a Te vagy nekem a jövőben ismételten visszatért a szexi rosszfiúhoz.
Ha emlékeztek még, mit írtam a harmadik részről, tudhatjátok, hogy nem voltam maradéktalanul megelégedve vele. Úgy éreztem, Abbi túl nagy hangsúlyt fektetett Cage hevességére, míg az Evával való kapcsolatát, valamint a különféle érzelmi problémáikat elnagyolta. Ebből a szempontból tehát hatalmas szükség volt egy olyan folytatás-lezárásra, amiben mindketten megélhették saját gondjaikat, illetve felnőhettek kapcsolatukhoz.
Ezt most végre megkaptam. (Mi több, a kiadó fordítóváltása is végre olyan minőségi szintre emelte a sorozatot, amit már rég megérdemelt volna. Ég és föld a harmadik és ötödik rész közti különbség.)

Eva és Cage kapcsolata sosem volt egyszerű. Mind a ketten nehéz terhekkel érkeztek, amiket többé-kevésbé ugyan sikerült letenniük, de nem maradéktalanul. Eva vesztesége sosem múló seb, mint ahogyan a srác gyerekkorából hozott tüskék is. Szerelmük ellenben elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy elcsitítsa fájdalmukat... Legalábbis mostanáig, míg újabb tragédiák nem érték őket.
A Te vagy nekem a jövő szívszorító, s egyben gyönyörű próbatétel Cage-ék számára, amiben megtapasztalhatják, mi is az igazán fontos számukra.
Tudom, itt most könnyű lenne rávágni, hogy a szerelmük - ezt ők maguk is így gondolják -, ám az élet ennél árnyaltabb.

Abbi Glines ezúttal meglepően realista oldalról közelíti meg az egyéni boldogság témáját, azt boncolgatva, mi a jobb: megfojtani a társunkat, s elvenni az álmait a saját szükségleteink miatt, vagy elengedni, miközben idővel akaratlanul is haragszunk majd rá emiatt? Vagy másik szemszögből nézve: követni az álmunkat és valakivé válni, netán feláldozni mindent a mostért, azt kockáztatva, hogy a jövőben megbánjuk tettünket?
A regény első fele erre a négy kérdésre alapoz némi extra tragédiával fűszerezve, míg a második hányadban a döntések következményei kerülnek terítéke, jelezve, nincs jó vagy rossz döntés, csak döntés.

Az, hogy ennyire rébuszokban beszélek, nem véletlen. Cage és Eva kapcsolatában számtalan spoileres esemény játszik közre, nem kis jelentőséggel. Minden mindennel összefügg, kihatással van.
Eva hatványozottan nehéz helyzetbe kerül, egyszerre éli meg a mennyet és poklot, miközben a múlt démonai magukkal ragadják... Akárcsak Cage-et (akit emiatt meg is csapkodtam volna egy bizonyos ponton). Kapcsolatuknak tehát órási próbatétellel kell megküzdenie, méghozzá három fázisban: együtt, mégis külön- külön-külön, de akarva egymást.

Ahogy korábban említettem, a Te vagy nekem a reményben épp azt a gyorsaságot és átmenet nélküliséget hiányoltam, ami itt abszolút megjelenik. Végre tartalmat, s vele együtt mélységet kap Eváék szerelme - ami állítom, ebben a formában ezerszer szenvedélyesebb, mint puszta testiségtől... Persze abból sincs hiány, a kémia továbbra is baromi jól működik, csak úgy pattognak a szikrák a páros között, csakhogy kiegészül küzdelemmel, tettekkel, valódi érzelemnyilvánításokkal.

Mindent egybevetve imádtam ezt a részt: sírtam, nevettem, izgultam, olvadoztam. És ha beszélhetnék a spoileres dolgokról, akkor azt is elárulnám, mennyire cuki volt Cage bizonyos szerepben. Ehelyett csak annyit mondok: Hello, farm! Hello, cowboy lét!
Ui.: Cage York, vegyél feleségül!


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Cage
Kedvenc jelenet: Cage küzdelme, és a zongorás rész
Negatívum: amikor Cage önérzetes gyerekként viselkedett
Borító: 5/4
Sorozat: Sea Breeze sorozat 5. része (de elég hozzá a 3. kötetet olvasni)
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Sea Breeze sorozat szereplőit. Minden állomáson találtok egy szófelhős képet, mely egyetlen idézetet tartalmaz; nincs más dolgotok, mint kitalálni ki mondhatta és a keresztnevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ha mind a hét névvel megpróbálkoztatok, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, különben automatikusan újat sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

11/17 Kelly & Lupi olvas
11/18 Angelika blogja
11/19 Dreamworld
11/20 Kristina blogja
11/21 CBooks
11/22 Deszy könyvajánlója
11/23 Könyvvilág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése