2018. június 9., szombat

Tara Sivec - Nyűgök és nyalánkságok

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg a Csokoládéimádók sorozat harmadik, befejező része, Nyűgök és nyalánkságok címmel.  A Blogturné Klub öt bloggere utánajár, hogyan találja meg a “flúgos kiutat egy francos helyzetből” Drew és Jenny, a sorozat harmadik párosa, és a játékon résztvevők közül három szerencsés magáénak mondhatja majd a könyv egy-egy példányát.


Tara Sivec: Nyűgök és nyalánkságok

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634572312
Oldalszám: 288 oldal
Fordító: Farkas János

Fülszöveg:
„Örökkön-örökké”-bonbon!
Drew-t és Jennyt éveken át irigyelték a barátaik zabolátlan szexuális életük miatt… illetve, dehogyis! Leginkább hányni tudtak volna miattuk.
Két gyerek mellett, túlhajszolt életük során most először, Drew és Jenny nem találja a közös hangot a hálószobában. Drew semmitől sem riad vissza, hogy egykor szenvedélyes feleségét újra becserkéssze, Jenny pedig bármit megtenne, hogy végre átaludhassa az éjszakát.
Carter és Claire, Jim és Liz minduntalan (és hasztalanul) a tanácsaikkal bombázzák a sorsával elégedetlen párt, mert szeretnék, ha rendbe jönne a régebben boldog Drew és Jenny élete.
Vajon a Csokoládéimádók harmadik, befejező részében megtalálják a kiveszni látszó tüzet a házasságukból, vagy a helyzetük még annál is kényesebb, mint amikor Jenny mézzel öntötte le Drew-t, aki egy fára ragasztotta
Kövesd a történetüket és dobd fel a napod!

Saját véleményem:
Tara Sivec regénye az év egyik legjobban várt megjelenése volt számomra; egészen egyszerűen imádom ennek a nőnek a humorát és azt a sok képtelenséget, amit kitalál. Merthogy az események jelentős része eltúlzott, nem túl nagy rá az esély, hogy a való életben bárkivel hasonló dolgok történhetnének. De pont ez a jó a Csokoládéimádók sorozatban, olyan, mint egy vígjáték, amin könnyesre röhögöd magad, miközben pontosan tudod, hogy illúzió az egész.  Ámbár tagadhatatlan, hogy a sok fikció hátterében nagyon is valós, emberi problémák húzódnak; a Nyűgök és nyalánkságok esetében például a házasélet megromlása.

Drew és Jenny a korábbi kötetek során egészen extrém szexuális élményeket élt át; hogy lightosan fogalmazzak, szerették a nem szokványos szituációkat, kellékeket és helyszíneket, képesek voltak szinte bárhol összegabalyodni. A mostani részben viszont kénytelenek szembesülni a szülői lét árnyoldalával, vagyis a fáradtsággal.
Jenny két gyerek, munka és háztartás mellett zombiként keresi azokat a perceket, amikor álomra hajthatja a fejét, Drew libidója ellenben az egekben, és nem érti, miért nem kaphatja meg, amit kíván... A főkonfliktus tehát a szexuális elhidegülésen, azon belül pedig a kommunikáció hiányán alapul, miközben mindkét fél keresi a másik tetteire a válaszokat.
Tara Sivec ezt a sok-sok embert érintő, általános kérdést, rengeteg humorral, karikaturizált reakciókkal teszi egyedivé, megspékelve a karakterek egyébként is hóbortos figurájával. Mert hát valljuk be, se Jenny, se Drew nem egy észlény, a végeredmény ellenben pont ettől lesz annyira képtelen és hasfájdítóan vicces.

Ha magát a történetet és annak kivitelezését nézzük, akkor a Nyűgök és nyalánkságokról általánosságban elmondható, hogy gyengébb, mint az előző két kötet. De! Ha képesek vagyunk túllendülni mindezen, akkor bizony egy, az eddigieknél is szédületesebb, eszeveszettebb, élvezetesebb kalandban lesz részünk, ami 288 oldalnyi masszív arc- és mindenféle izomgörcsöt okoz. Drew és Jenny annyira idióta páros - a kifejezés jó értelmében -, hogy arra nincsenek is szavak. Olvasás közben szerintem legalább a fél utca azt hallgatta, hogy hahotázok a béna próbálkozásaikon, miközben szívem szerint kiidéztem volna a háromnegyed könyvet. Egyszerűen elképesztő, hogy Tara Sivec fantáziája mennyire őrült! A szexhintás, gázsprayes vagy vibrátor versenyes részen konkrétan sírva fetrengtem.
Lehet, hogy egy-egy jelenet olykor elcsépelt, túlzó, olcsó és nagyon filmes, ám tagadhatatlanul hatásos. Szórakoztat, és amíg ezt úgy teszi, hogy nem veszi komolyan magát, addig élvezhető is. Számomra legalábbis mindenképp. Ráadásul jó hír a sorozat rajongóinak, hogy a régi karakterek is visszatérnek, legyen szó emberekről vagy éppen... nos, tudjátok miről.

A Nyűgök és nyalánkságok tipikusan az a könyv, ami díjat ugyan nem fog nyerni, és talán nem is a legminőségibb olvasásélményedként könyvelődik majd el, de hogy mindez semmit sem von le az élvezeti értékéből, az is biztos. Szeleburdi, vicces, pajzán regény, mely hétköznapi emberek, hétköznapi gondjainak karikatúrájaként boncolgatja a nemi szerepeket és kapcsolatokat. Nálam biztos, hogy még sokszor újraolvasós lesz. Szívből ajánlom a humort kedvelőknek.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő:Drew, Jenny és a többiek
Kedvenc jelenet: vibrátor verseny, szexhinta, gázspray
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Csokoládéimádók 3., de önállóan is olvasható




Nyereményjáték


Drew és Jenny házassága nehéz időszakon megy keresztül, de nem ők az elsők, akikkel ez megtörténik. Játékunkban olyan párosokat nevezünk meg, akiknek kapcsolatuk, házasságuk szintén zűrös, vagy válságban volt, a ti feladatotok pedig az, hogy a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a könyv címét és szerzőjének nevét, melyben ezek a párosok szerepeltek.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Cassandra Taylor és Ethan Holt


Nézzetek be a többi állomásra is

06/03 Könyvvilág
06/09 Dreamworld
06/11 Kristina Blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése