2019. január 16., szerda

Emma Chase - Egy ágyban a herceggel



Az Álomgyár kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Emma Chase Uralkodj magadon! c. sorozatának első része, az Egy ágyban a herceggel. Ennek örömére a Blogturné Klub három bloggere bemutatja Nicholas herceg és Olivia tündérmesébe illő történetét.


Emma Chase: Egy ágyban a herceggel

Kiadó: Álomgyár
ISBN: 9786155875120
Oldalszám: 400 oldal
Fordító: Seres Noémi

Fülszöveg:
Nicholas Arthur Frederick Edward Pembrook Wessco királyságának trónörököse, úgy is mondhatnánk, méltóságos őszexisége, elképesztően vonzó, ellenállhatatlanul jóképű és szégyentelenül öntelt – de hát ki ne lenne az, ha folyton hajbókolnak előtte?
De egyszer csak egy hóeséses manhattani éjszakán a herceg találkozik egy fekete hajú szépséggel, akinek esze ágában sincs meghajolni előtte. Helyette inkább belevág egy tál pitét a herceg képébe.
Nicholas a fejébe veszi, hogy kideríti, vajon a lány is olyan ízletes-e, amilyen a pitéje. Trónörökösként hozzászokott, hogy megkap mindent, amit csak akar.
Egy herceggel randizni nem éppen olyan, amilyennek a pincérnőként dolgozó Olivia Hammond elképzelte.
Adott egy folyton ítélkező királynő, egy lelkesen helytelenítő másodörökös, egy csapat könyörtelen lesifotós és a nyilvánosság fürkésző tekintete.
Bár ló húzta hintón tartanak a Roll Royces-ok felé, és újabban senkit nem nyakaznak már le, a királyi család tagjai még messze vannak attól, hogy maguk közé fogadjanak egy közembert.
De Oliviának mindez talán megéri Nicholasért.
Nicholas úgy nőtt fel, hogy az egész világ őt figyelte, és most a házasságával készülnek ugyanezt tenni. Itt az ideje, hogy eldöntse, ki is ő valójában, és ami még ennél is fontosabb, mit szeretne az életben: királyként uralkodni… vagy egyszerű férfiként örökké birtokolni Olivia szerelmét.

Saját véleményem:
A borítóválasztás mindig sarkalatos kérdés egy könyv esetében, hisz (általában) az olvasó azt látja meg először, és bizony egy jól eltalált kompozíció kellőképp vonzza a tekintetet. De van, amikor ennek az ellentettje az igaz. Mint most.
Emma Chase története mellett lazán tovább mentem volna, ha nem akadok fent a nyikhaj ficsúron, és ha a Blogturné Klub belső berkeiben nem kap egy jó kis marketinget. Mindezeknek hála végül úgy döntöttem, adok neki egy esélyt, de ha egészen őszinte akarok lenni, sok reményt nem fűztem hozzá. Wessco hercege viszont jött, látott és győzött, maximálisan levéve a lábamról. Teljesen beleszerettem ebbe a történetbe; valódi tündérmese felnőttek számára.

"A nap, ami megváltoztatta az életemet, az is ilyen volt. Egy szörnyű nap.
A normális embereknek sokkal több jut belőle."

Wessco királyságának szexi trónörököse, Nicholas herceg a média és a nők kedvence. Jóképű, vagyonos, a protokollnak megfelelően viselkedik, csak hát egy kissé beképzelt. Megszokta, hogy a nők soha nem mondanak neki ellent, s legfőbb hitvallása, hogy pénzzel bármi megvehető. Akár egy felszolgálólány teste is. Ám amikor ajánlatára a gyönyörű, ámbár kissé toprongyos Olivia pitét vág a képébe, a hercegben feléled a vadászösztön. Ahelyett, hogy nagyanyja, a királynő kérésére botrányhős öccsét igyekezne előkeríteni, eltökéli, hogy megszerzi magának a lányt.

Kliséhalmaz? Igen. Ráadásul a brit királyi családtól elkezdve, a Micsoda nő!-n át, egészen az Én és a hercegemig, számos helyről összeollózott elemek sora is befigyel, mintegy kellemes kis turmixot alkotva, ám mindennek ellenére baromira élvezhető az egész. Humoros, pergő, szenvedélyes. Egy nagy, cukormázas álomvilág, ami pontosan azt kínálja az olvasónak, amit az ilyen típusú történetektől elvárunk: szórakozást. És hát valljuk be, az Egy ágyban a herceggel nem is érkezhetett volna jobbkor, hisz Meghan és Harry herceg (akiről egy az egyben mintázva lett Nicholas öccse) esküvője után sokunkban felébredtek kislánykori álmaink, s Emma Chasenek hála ezeket most teljes mértékben meg is élhetjük.

A történet két nézőpontos, Olivia révén megtapasztalhatjuk, milyen is az, ha az ember lánya beleszeret egy hercegbe, egy olyan férfiba, aki nem csupán teljesen más réteghez-világhoz tartozik, de komoly szabályok is kötik. Míg Nicholasnak hála bepillanthatunk a kirakat mögötti valóságba, abba, ami kívülről csillog-villog, belülről viszont sokszor kegyetlen és kemény, ahol a hazugság, árulás, a pénz és a protokoll minden kapcsolatot és érzelmet felülír, miközben a legnagyobb kincstől, a szabadságtól megfoszt.
Mindkettejük életútja érdekes, rengeteget hozzáad karakterükhöz, nem kevéssé árnyalva és emberközelibbé hozva őket. Nicholas vérbeli sármőr, eszméletlen dumája és kitartása van, míg Olivia okos, megfontolt, érzelmes lány, olyan, aki ismeri a határokat. Nagyon szerettem bennük, hogy az érzelmi huzavonájuk minden esetben észszerű határokig tartott, véletlenül sem libbenve át felesleges drámázásba, pedig számos alkalom nyílt volna rá (khm, ugye a protokoll).

Az Egy ágyban a herceggel kellemes kikapcsolódást nyújtó, üde, humorral és szenvedéllyel átszőtt tündérmese. Úgy a történet, mint a fő- és mellékszereplők imádni valóak. Bennem a régi Hilary Duff filmek hangulatát idézték vissza. Azokat a kis szeleburi, léleksimogató, cukros, de minden ízében szerethető filmeket, amikért annyira rajongtam. El se tudom mondani, mennyire jól esett a lelkemnek! Alig várom, hogy rávethessem magam a folytatásokra. a


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Nicholas, Olivia, Henry és a testőrök
Kedvenc jelenet: nehéz lenne egyet kiemelni, az egész sztori iszonyú cuki
Negatívum: a fordítás tragikus (Olívia magyarul, befejezetlen/értelmetlen mondatok)
Borító: 5/3
Sorozat: Uralkodj magadon! #1, de önállóan is olvasható




Nyereményjáték


Kislányként mindenki egy hercegről álmodik, néhány szerencsés hölgy pedig megtapasztalhatja, milyen is az, ha felnőve teljesül az álma. Játékunk során civil-hercegi párosokat keresünk. Ahhoz, hogy megnyerjétek a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt, nincs más dolgotok, mint beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába a párosok tagjainak keresztnevét (angol és magyar változatot is elfogadunk).
Figyelem! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.






Nézzetek be a többi állomásra is

01/14 Kelly & Lupi olvas
01/16 Dreamworld
01/18 CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése