2019. január 20., vasárnap

Mauri Kunnas: Mikulás


Bár a december elmúlt már, a tél még javában tombol, így remélhetőleg bloggereinkhez hasonlóan az olvasók is szívesen barangolnak még egy kicsit a havas tájakon. Mauri Kunnas Mikulás című gyerekkönyve 1981-ben jelent meg eredetileg, hazánkban pedig a Kolibri Kiadó jóvoltából most kézbe vehetjük a csodás, új kiadást. Ha szeretnétek bepillantást nyerni a lappföldi kulisszatitkokba és mindent megtudni a Mikulás és manói mindennapjairól, ez a könyv nektek íródott! Tartsatok velünk a hat állomásból álló turnén, és nyerjétek meg a Kiadó által felajánlott három példány egyikét!


Mauri Kunnas: Mikulás

Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789634372950
Oldalszám: 42 oldal
Fordító: Kovács Ottilia

Fülszöveg:
A Finnországban élő Mikulás és a lappföldi Korvatunturi-hegy pont olyan, amilyennek mindig is képzeltük! Mauri Kunnas régóta jó barátságban él a manókkal. Róluk írt könyvében most saját szemünkkel láthatjuk az óriási levélhegyeket Mikulás postáján, elkísérhetjük hírszerző útjukon a cserkészmanókat, bepillanthatunk az ajándékok készítésének titkaiba, és azt is megtudhatjuk, hogyan juttatják el azokat a világ legeldugottabb szegleteibe is. E könyvből minden kiderül Mikulásról, a manóiról és a varázslatos Korvatunturi-hegyről.

Saját véleményem:
Az utóbbi időben egyre több gyerekkönyv került a kezembe, köszönhetően annak, hogy rájöttem, még mindig szívesen merülök el a mesék világában. Részben a Mikulás is így landolt nálam. Borító alapján cukinak tűnt, és egyébként is éppen ünnepi lázban égtem.

Alapvetően nem voltak nagy elvárásaim a kötettel szemben, már csak a rövidke oldalszám miatt sem, mindössze egy egyszerű kis télapós sztorit szerettem volna kapni.
Nos, ez nem teljesen jött be.
A Mikulás sokkal inkább nevezhető mesés ismeretterjesztőnek a Mikulásgyárról, mint tényleges mesének. Lapról lapra végigveszi a gyár egyes elemeit, a manók feladatköreit, és minden olyasmit, ami a Mikulás birodalmában megtalálható, vagy ahhoz köthető - beleértve a karácsonyt is.
A bemutatás néhány lebutított, egyszerű mondattal történik (ami számomra unott hangvételűnek tűnt), ám mindezt bőségesen kompenzálja, egyszersmind kiegészíti a gazdag illusztráció. Aranyos, részletgazdag rajzok gondoskodnak arról, hogy a gyerekek figyelme kellőképp le legyen kötve; bevallom, még jómagam is elbogarásztam az egyes részletek közepette, jókat derülve a felnőtt könyvmoly utalásokon.

Mindent egybevetve tehát úgy vélem, ez tényleg egy olyan könyv, amit elsősorban a gyerekek élveznek majd - akár egészen kicsi korban is (az elhasználódástól sem kell tartani, masszív, minőségi kötetről van szó, vastag lapokkal). Számukra varázslatos élményt nyújthat az, hogy bepillanthatnak a Télapó világába, megcsodálhatják hogyan és milyen részlegeken készülnek a játékok, mi alapján dől el, ki kap ajándékot, vagy megtudhatják, mit csinálnak a manók egész évben.

Pontszám: 5/3
Kedvenc szereplő:-
Kedvenc jelenet: -
Negatívum: nem a könyv hibája, egyszerűen csak annyi, hogy ehhez már túl öreg vagyok
Borító: 5/4
Sorozat: -




Nyereményjáték


Szent Miklós, Télapó, Mikulás...még hazánkban is többfajta néven illetjük ezt a jóságos idős urat, aki minden télen megajándékozza a gyermekeket. De vajon hogyan szólítják őt más országokban? Minden állomáson találtok egyet-egyet a Mikulás külföldi elnevezéseiből, a ti feladatotok pedig, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő helyére beírjátok azt az országot, ahol azt használják.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Jultomten




Nézzetek be a többi állomásra is

01/19 Deszy könyvajánlója
01/20 Dreamworld
01/21 Sorok Között
01/22 Könyvvilág blog
01/23 Könyv és más
01/24 Szembetűnő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése