2021. július 23., péntek

Penelope Bloom - Her Secret

 A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Penelope Bloom Objects of Attraction sorozatának ötödik része a Passion válogatás keretein belül. Vajon hogyan vélekedik a Blogturné Klub négy bloggere a Her Secret - Beavatnám regényről? Kövesd a blogturné állomásait és a játékunk megfejtéséért cserébe esélyes lehetsz megnyerni a regény egy példányát.
 
 
Penelope Bloom: Her Secret - Beavatnám
 
Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789634994794
Oldalszám: oldal
Fordító: Szaszkó Gabriella

Fülszöveg:
Beismerem. Elcsesztem.
1. hiba: munkát kértem Peter Barnidge-tól.
2. hiba: elfogadtam az ajánlatát, pedig a tervem szerint közölni akartam vele, hogy menjen a francba.
3. hiba: Csak hogy ne soroljak fel még ezer más hibát, úgy teszek, mintha nem lenne több, csak az, hogy elhallgattam az igazság egy pici morzsáját az állásinterjún.
Ami Petert illeti… Hol is kezdjem? Az talán elég jól példázza a helyzetet, hogy csupán egyetlen napnak kellett eltelnie, és Mr. Szupersztár Bestsellerszerző neve máris tökéletes, gyerekbarát szitokszóvá vált nálam. Belerúgtál a szekrénybe? A Peter Barnidge-életbe! Elfogyott a pénz a bankszámládról? Azt a jó Peter Barnidge-át! És amikor rájössz, hogy belezúgtál a főnökömbe? Hogy a Barnidge-ba? Bárcsak egyszerűen utálhatnám, az könnyebb lenne, mint ezt a gyűlölettel kevert vonzódást érezni. De ő az a fajta dögös pasi, akitől jobb távol tartani magad. Parázslóan izzó sötétség. Olyan dögös, hogy ahányszor csak meglátom, mindig keresztet kell vetnem, mert egyetlen pillantásával már magával is ránt a kárhozatba. És ha már a kárhozatról ejtünk szót… egy kicsit hazudtam az állásinterjúmon. De egyedülálló anyaként mindent megteszek, hogy gondoskodjak a lányomról, akár egy kicsit még hazudok is. De sajnos, a kis titkok naggyá nőnek az idő múlásával. Csak idő kérdése, hogy Peter mikor is jön rá erre, és valahogy nem hiszem, hogy boldog lesz amikor beavatom.

Saját véleményem:
A vonzalom tárgyai sorozat (melynek részei egyébként önállóak is olvashatóak) számomra egyet jelent a habkönnyű szórakozással, hisz Penelope Bloom történetei tökéletesen alkalmasak arra, hogy az ember néhány óra önfeledt szórakozásban részesítse megfáradt agytekervényeit. Nincs ez másként ezúttal, az ötödik rész esetében sem, ami könyvmoly szemmel talán még kívánatosabb is, mint a többi.

"Lehetséges, hogy olyan szaga van, mint egy szenvedélyes, gátlástalan szexistennek, aki selyemlepedők között hever, de ennek ellenére a világ legnagyobb seggfeje."

A Beavatnám mindkét főszereplője a könyvszakmában dolgozik, ám más-más oldalon. Míg Peter Barnidge népszerű író, addig Violet egy egyedülálló anyuka, aki szabadúszó marketingesként folyamatosan új, jól fizető ügyfelekre vadászik, hogy legalább a minimális életszínvonalat biztosíthassa kislánya számára. Ennek szellemében vág neki a helyi könyvvásárnak is, ahol egy véletlen balesetnek hála, könyvjelzőmániás lánya egészen az arrogáns bestseller szerző vip terméig csalogatja. 
Peter, múltbéli sérelmeinek köszönhetően egyből a legrosszabbat feltételezi a megszeppent Violetről, s ahelyett, hogy meghallgatná vagy fontolóra venné az ajánlatát, egyszerűen kidobatja. Csakhogy Violetet nem olyan fából faragták, mint aki megtorlás nélkül hagy egy ilyen sérelmet, némi fondorlattal eléri, hogy a férfi mégis behívja állásinterjúra, ahol ő szándékai szerint nemet mond majd az ajánlatra... Azonban a felkínált összeg felülírja a józan ész szavát, olyannyira, hogy Violet még némi hazugságtól sem retten vissza annak érdekében, hogy megkaphassa a melót: azt füllenti, nincs gyermeke. 
 
Vicces felütés és humorban bővelkedő oldalak várnak az olvasóra ebben a nem kimondottan túlbonyolított történetben, mely a gyorsasága ellenére meglehetősen szórakoztató. Tökéletesen hozza, amit egy ilyen limonádé-típusú regénytől vár az ember: önfeledt szórakozást.
Violet és Peter kapcsolata kezdetektől fogva intenzív, ennek szellemében pedig elég rapid módon lépegetnek szinteket, még az előző részekhez képest is. Ugyanakkor ott van köztük Violet titkának izgalma, Peter múltbéli sérelme, mely jócskán kihat a női nemhez való hozzáállására, és az az adok-kapok, amit mindezek összessége szül. Kettejük viszonya egyszerre perszelő, szexi és komikus. 
Én például kifejezetten szeretem az enemies to lovers típusú történeteket, ahol az egyik szereplőnek komolyabb akadályokon kell átvergődnie, mígnem eljut a másik szívéig. Ebben a helyzetben Violetnek pedig jócskán akad teendője, ugyanis Peter exe a múltban meglehetősen kemény ütést mért a férfira, olyat, ami alapjaiban határozta meg későbbi írói karrierjét és magánéletét. 

A kötetben természetesen felbukkannak régebbi szereplők, valamint színre lép az ex is, miközben egy édes, könyvjelzőmániás kislány csal mosolyt az olvasó arcára. A könyves vonatkozásokról nem is beszélve.
Mindent egybevetve tehát leginkább azoknak ajánlom a Beavatnámot - vagy ha már itt tartunk a sorozat bármely részét -, akik szeretik a laza, inkább humorban, mintsem erotikában bővelkedő romantikusokat, azok minden hibájával és szerethetőségével egyetemben.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Violet, Peter, Zoey, Lilith, nagyi
Kedvenc jelenet: nem jelenet, de Zoey könyvjelzőkhöz való hozzáállása rettentő cuki, imádtam
Negatívum: gyors cselekmény
Borító: 5/5
Sorozat: A vonzalom tárgyai #5, de önállóan is olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


A sorozat ezen részében fontos szerepet kap a könyvkiadás és a könyvvásárok. A játékunkban minden állomáson betűket emelünk ki, amikből európai városneveket kell kiraknotok, ezekben a városokban minden évben híres könyvvásárokat rendeznek. Alig várjuk, hogy a pandémia elvonulása után mi is újra ellátogathassunk ezekre, de legalább a hazaiakra.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!




Nézzetek be a többi állomásra is

07/14 Kelly és Lupi olvas
07/16 Betonka szerint a világ...
07/18 Hagyjatok! Olvasok!
07/20 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése