2023. január 10., kedd

Blogturné extra - Északról fúj a szél


Az ainuk és a brazilok világa találkozik, amikor Manuela és Kai útjai összefutnak Japánban. Vajon milyen titkokat őriz a múltjuk? Képesek megküzdeniük az álmaikért a jelenben?
Ha szívesen elolvasnád az Északról fúj a szél című regényt, akkor kövesd az állomásokat és játssz velünk! Egy szerencsés olvasónk megnyerheti a Könyvmolyképző kiadó által felajánlott könyvet.




Kedvenc borítótervek


Kezdettől fogva figyelemmel kísértem az Északról fúj a szél borítótervező pályázatát, mivel nagyon érdekesnek és megragadónak tűnt a történet. Na meg mindig izgalmas látni, hogyan születik meg egy könyv végleges borítója: milyen tervek, elgondolások érkeznek ugyanarra a témára, s hogy végül melyik alkotás győz.
Az Északról fúj a szél esetében rengeteg terv érkezett, a készítők igazán változatos munkákkal rukkoltak elő, más-más oldalról közelítve meg magát a történetet, illetve annak főbb motívumait. Mutatom az én kedvenceimet három kategóriára bontva:


Medve és lazac - "Ötszáz évvel ezelőtt egy férfi és egy nő, a medve és a lazac útjai elváltak egymástól. A medve az elbitorolt örökségért harcolt, míg a lazac átszelte az óceánt." Látható, hogy ez a két állat fontos szimbólumként szolgál a történet során, és érkezett is két terv, amivel én például simán leemeltem volna a boltok polcairól ezt a könyvet. Az egyik Horváth Dóra (bal oldali terv) munkája, a másik pedig Vörös Zsófiáé (jobb oldali terv).




Kai és Manuela - Ambrús Reni (bal és középső terv) és Sümeghy Csilla (jobb oldali terv) terveiben más-más módon, de megjelenik a főszereplő páros. Reni képeinél nagyon tetszenek a színek, a harmónia és a páros finom vagy épp sejtelmes ábrázolása, míg Csillánál igazán megkapó a direktség. Simán el tudtam volna képzelni bármelyikkel a könyvet.


Táj - Nem fogok hazudni, nálam Szilágyi Ildikó munkái voltak az egyértelmű befutók. Különösen a jobb oldali terv rabolta el a szívemet megnyugtató, lágy színeivel. Egyszerű, mégis tökéletes. Leírhatatlanul vérzik érte a szívem, annyira jó lett volna, ha emellett marad a kiadó. Ugyanakkor a másik, kézfogós verzió is hívogató, szerintem tök jól belefért volna a Rubin Pöttyös kategóriába mind a kettő.




Nyereményjáték


Kai és Manuela mellett Eszes Rita még számos karakter megalkotója, és nektek most az ő neveiket kell kitalálnotok. Mivel bloggereink szokás szerint egész segítőkészek, ezért mind a nevek elején, mind a végén meghagytunk 2-2 betűt! A megoldást, vagyis a karakterek teljes nevét a rafflecopterbe várjuk.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Ch______le




Nézzetek be a többi állomásra is

01/10 Dreamworld ~ Kedvenc borítótervek
01/13 Kelly és Lupi olvas
01/16 Spirit Bliss Sárga könyves út ~ Interjú az íróval
01/20 Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvenc idézetek
01/23 Hagyjatok! Olvasok!
01/25 Readinspo

1 megjegyzés:

  1. Ó, nem tudtam róla, hogy elindult a blogturném, köszönöm szépen a borítókról való megemlékezést! A kedvenceid nekem is nagyon tetszenek, sőt, ugyanazt választottam a pályázat nyertesének, amelyiket te is kiemelted elsőként! :) Üdv, Eszes Rita

    VálaszTörlés