2023. január 23., hétfő

Blogturné extra - A sebhelyes cár



A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Leigh Bardugo King of Scars - A sebhelyes cár című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Nyikolaj Lancov legújabb titkokkal és kihívásokkal teli kalandjait, melyben immár cárként kell helytállnia.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.




Idézetek


"– Soha nem volt tehetségem a sóvárgáshoz – ismerte el Nyikolaj. – Bár szeretem úgy mutatni a profilomat, hogy szomorúan bámulok ki az ablakon."

"– Elkéstél – jegyezte meg Zója.
– Én vagyok a cár – felelte Nyikolaj. – Ami azt jelenti, hogy ti jöttetek korán."

"– Zója, mondj valami gonoszat!
– Miért? – kérdezte a lány elhaló hangon.
– Mert biztos vagyok benne, hogy hallucinálok, és álmaimban sokkal kedvesebb vagy."

"– Hogy lehet az, hogy nekem libaszar-és olcsówhisky-szagom van, neked meg olyan, mintha most futottál volna át egy vadvirágos réten?
– A szívtelenség szaga."

"Nyikolaj felvonta a szemöldökét.
– Szankt Féliksz? Őt nem egy tüskehalomra hajították, hogy aztán halálra süssék, mint valami szent kebabot?"

"– Nem tehetek róla, de úgy érzem, hogy Nazjalenszkaja parancsnok hűvös viselkedése gyengéd lelket takar.
Tolja felhorkant.
– Összepürésíti a szívedet és felhörpinti."
 
" – Nincs szüksége a hízelgésedre. Már így is túl nagyra tartja magát.
– Hadd folytassa csak! – szólt közbe Zsenya. – David sosem mond szép bókokat.
– Nem szoktam? – kérdezte David. Zavartan megtapogatta a zsebét. – Itt van nálam valahol a lista a jó tulajdonságaidról, amit adtál.
– Látod, mit kell elviselnem?"
 
" – Tudom, hogy késő este mész valahová, Zója – folytatta Nyikolaj. Kíváncsi volt, de egyben vágyott is a figyelemelterelésre. – Láttak már odakinn, habár úgy tűnik, senki sem tudja, merre jársz.
– Sok helyre járok, felség. És ha továbbra is kíváncsiskodsz a magánéletem iránt, lesz néhány javaslatom, hogy te hová mehetsz.
– Miért tartanád titokban a kalandodat? Annyira zavarba ejtő? – Nyikolaj behajlította az ujjait, próbált egyenletesen lélegezni. Zója elfordította a fejét, és a lámpafény megvilágította az arccsontja sarlóját, aranyba vonva a haja sötét hullámait. Sosem tudott ellenállni a lány szépségének, és örült, hogy a karja az ágyhoz volt láncolva, különben talán még kísértésbe esett volna, és utána nyúl.
– Maradj nyugton! – csattant fel Zója. – Rosszabb vagy, mint egy gyerek, akinek túl sok süteményt adtak.
Áldott legyen a mérgezett nyelve!
– Maradhatnál, Zója. Szórakoztass engem a gyermekkorod történeteivel! Nagyon megnyugtatónak találom a rosszindulatodat."

"Nyina elnevette magát. Igen, ő is mindent tudott a bűntudatról. Gyakran elgondolkodott azon, hogy miért élt túl annyi mindent – azt, hogy fogságba ejtették a drüskellék, a hajótörést, Kaz Brekker őrült betöréseit és a paremmel kapcsolatos megpróbáltatásokat. Ő volt az egyetlen ismert grisa, aki túlélt egy teljes adagot a drogból. Hogy lehetett ez? Talán egy speciális típusú jurda parem lett volna? Vagy azért élte túl, mert a túlélésével dacolni akart Jarl Brummal meg a boszorkányvadászokkal? Véletlen, szerencse, sors. Nem tudta, milyen nevet adjon neki. Néha úgy érezte, mintha Matthias puszta akaratereje tartotta volna őt ebben a világban."

"– Egy cár nem maradhat bezárva a saját kastélyába – jelentette ki, amikor úgy döntött, hogy újra útnak indul a palotából. – Inkább tűnjek kevésbé cárnak, mint egy túsznak.
– Vannak küldötteid, akik ezeket az államügyeket intézik – érvelt Zója. – Követek, alárendeltek.
– A nép még elfelejti a végén, milyen jóképű vagyok.
– Azt kétlem. Az arcod rá van vésve a pénzre. "




Nyereményjáték


Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a grisha rendeket. Minden állomáson találtok egy kérdést, pontosabban egy “mesterséget”, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni, hogy az adott képesség/mesterség melyik grisha rendbe tartozik (mind a két megnevezést elfogadjuk, pl.: Étherálok vagy Az Idézők Rendje).
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Melyik rendbe tartozik a Napidéző?




Nézzetek be a többi állomásra is

01/11 Hagyjatok! Olvasok! - Fanartok
01/13 Sorok Között - Borítók
01/14 Sorok Között
01/15 Kelly és Lupi olvas
01/17 Readinspo
01/19 Kelly és Lupi olvas - Interjúfordítás
01/21 Hagyjatok! Olvasok!
01/23 Dreamworld - Idézetek
01/25 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése