2016. július 21., csütörtök

Nyírd ki ezt a naplót kihívás - 12. napA Maxim Kiadó jóvoltából nálunk is megjelent a Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat! c. interaktív könyv, mely nem csak kreativitásra sarkallja gazdáját, hanem szórakoztatja is. Mi több, stressz levezetésére is kiválóan alkalmas.
A feladatok igen sokszínűek, és bár elsőre meghökkentőnek bizonyulnak, egy valamire való könyvmoly számára pedig egyenesen szentségtörésnek, mégis pont a sokkolás és a komfortzónából való kimozdítás a céljuk.
Hitetlenkedésem és belső tiltakozásom ellenére úgy döntöttem, én is belevágok a rongálásba/alkotásba, melynek folyamatát július és augusztus során, lépésről-lépésre veletek is megosztom képekkel, animációkkal, videókkal illusztrálva.
Tartsatok velem a kihívás során, szerezzétek be a saját naplótokat, és játsszunk együtt! Bátorságotok jutalma nem marad el, augusztus végén két aprócska nyereménycsomagot sorsolok ki azok között, akik velem tartanak. 


Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632616780
Oldalszám: 224 oldal
Fordító: Loósz Vera

Fülszöveg:
Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy napló, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá…
Keri Smith zseniális alkotása, mely több millió példányban kelt el már világszerte, megmozgatja a fantáziádat, elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni.
Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!
Tizenkettedik nap


38. lépés - Banana


Ha azok a címkék beszélni tudnának... avagy nem hittem volna, hogy egyszer az életben áruházakban settenkedve, gyümölcsökről fogok matricákat lecsórni de megtörtént. És az egészben az a vicc, hogy úgy éreztem magam, mintha kétkilós aranyrögöket csempésztem volna ki, holott csak két pici papírdarab volt az egész. De hát ez a jó a naplóban, kimozdítja az embert a komfortzónájából. Na, meg megtanít olyan apróságoknak is örülni, mint egy gyümölcscímke! Láttátok volna az arcomat, amikor anyu szólt, hogy az almákon van három matrica... mintha könyvet kaptam volna! :D
Ami pedig az oldal többi részét illeti, fogtam egy banánt, ceruzával körberajzoltam, lemodelleztem az éleit, majd sima színes ceruzával satíroztam az egészet - a gyümölcs végénél barnát és grafitot használtam, míg a száránál halványzöldet is kevertem bele. Végül fogtam a matricákat, és random beleragasztgattam. A későbbiekben persze tervezem még bővíteni a gyűjteményt, de az biztos nem egy-két hónapomba fog kerülni.


39. lépés - Kéz a kézbenA "rajzold körbe a saját kezedet" című feladat sok magyarázatot nem igényel. Bal mancsomat ráraktam a naplóra, ceruzával körberajzoltam, majd némi szerencsétlenkedés-sikertelen próbálkozás után sikerült elkapnom csiklandós talpú szerelmemet, és az övét is belerajzolni az enyémbe. Miután ez megvolt, testszínű színessel satíroztam a sajátomat, Topi praclijánál pedig barnát és sárgát használtam. A művelet végén még egy kis lila körömlakkozást is beiktattam filccel, ha már aznap egyébként is olyan volt a körmeimen.


40. lépés - A/lap Csodaországban


Sokszor átlapoztam ezen az utasításon, mert bár ötletem nem volt, azt tudtam, hogy semmiképp sem szeretném fizikálisan elveszteni. Ma viszont belém hasított a felismerés, hogy mi lenne, ha Csodaországba száműzném?! El is veszne, de meg is maradna.
Némi töprengést követően fogtam egy sima A4-es lapot, körberajzoltam a napló egyik oldalát, kivágtam, majd felvázoltam rá egy kulcslyukat, egy fa sziluettjét és az alatta ücsörgő Alice-t. Aztán szépen kivágtam a kulcslyuk belsejét és a faágak közti réseket. Következő lépésként fehér festékkel lekentem a fehér részeket, feketével pedig a külső részt. Száradás után csillámló ezüst zseléstollal mintákat rajzoltam a feketeségbe, és a lap három élét beragasztózva ráragasztottam az elveszendő oldalra. Ahogy ezzel kész voltam, felvéstem a fehérségbe a jól ismert mondatot, majd fogtam egy lapot, és fekete-fehér, hullámzó, bohókás utat rajzoltam, festettem. Miután ezzel is végeztem, méretre vágtam, és szépen bedugtam a két lap közé - vagyis bármikor kivehető -, és ezüsttel órákal rajzoltam a feketére mázolt helyre, mintha a fáról csüngnének. 
Noha beleszerettem ebbe a műbe, a fehér lapot üresnek találtam, így oda sima ceruzával felrajzoltam pár csodaországi kelléket. Hogy milyen lett a végeredmény? Lentebb láthatjátok! :)Nézzetek vissza máskor is, folytatjuk a kihívást!

Megtetszett? Szerezz egyet te is!

Nyereményjáték


Egy kihívás nem igazi kihívás, ha nincs valami aprócska tétje! Tartsatok velem a napló kinyírásában, és augusztus végén kisorsolok egy szerencsés nyertest, aki gazdagabb lesz néhány dedikált könyvjelzővel és könyves relikviával.
Hogy ehhez mit kell tennetek? Szerezzétek be a Nyírd ki ezt a naplót! egy példányát, csináljatok meg belőle legalább egy feladatot, melynek fényképes bizonyítékát küldjétek el a www.dreamworld.books.blog@gmail.com e-mail címre, és extra pontokért kedveljetek néhány facebook és instagram oldalt.
Ha pedig augusztus végéig valamilyen oknál fogva nem sikerülne beszereznetek a naplót, sebaj. Egy szerényebb könyves relikviás csomag azok között is gazdára talál, akik megosztják a blog kihívásának bármely napját, és kedvelik a rafflecopterben látható oldalakat.
Fontos! Csak Magyarország területén belül tudok postázni, illetve a nyereményjáték teljesen független a kiadótól.


a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése