2016. július 14., csütörtök

Nyírd ki ezt a naplót kihívás - 8. napA Maxim Kiadó jóvoltából nálunk is megjelent a Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat! c. interaktív könyv, mely nem csak kreativitásra sarkallja gazdáját, hanem szórakoztatja is. Mi több, stressz levezetésére is kiválóan alkalmas.
A feladatok igen sokszínűek, és bár elsőre meghökkentőnek bizonyulnak, egy valamire való könyvmoly számára pedig egyenesen szentségtörésnek, mégis pont a sokkolás és a komfortzónából való kimozdítás a céljuk.
Hitetlenkedésem és belső tiltakozásom ellenére úgy döntöttem, én is belevágok a rongálásba/alkotásba, melynek folyamatát július és augusztus során, lépésről-lépésre veletek is megosztom képekkel, animációkkal, videókkal illusztrálva.
Tartsatok velem a kihívás során, szerezzétek be a saját naplótokat, és játsszunk együtt! Bátorságotok jutalma nem marad el, augusztus végén két aprócska nyereménycsomagot sorsolok ki azok között, akik velem tartanak. 


Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632616780
Oldalszám: 224 oldal
Fordító: Loósz Vera

Fülszöveg:
Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy napló, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá…
Keri Smith zseniális alkotása, mely több millió példányban kelt el már világszerte, megmozgatja a fantáziádat, elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni.
Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!
Nyolcadik nap


25. lépés - Egy öltés ide, egy fodor oda...


A báli szezonra való készülődést nem lehet elég korán elkezdeni, ugyanakkor be kell vallanom, eleinte egész más megvalósítást terveztem. Sőt, tulajdonképpen el is kezdtem. Hamupipőke fehér-rózsaszín ruhája állt itt, miközben a szorgos egérkék varrják, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy lapot varrni nem egyszerű, és a látvány maximum a fejemben néz ki jól, szóval miután eltüntettem a bűntény nyomait, valami egyszerű, de látványos dolog jutott eszembe: egy fűző!
Ceruzával megrajzoltam a fűző vonalait, majd piros cérnával összekötöttem a két részt, mintha a hátát látnánk. Miután ezzel megvoltam, úgy döntöttem, felhasználom a véletlenül talált, félig fodrozott gumit, és négy kisebb darabot vágtam belőle. Ezeknek a szélét lekerekítettem, majd egyszerű papírragasztóval rögzítettem a fűző tetejére és aljára.


26. lépés - Tekeregj!


A "Rajzolj egy folytonos vonalat" utasításnál semmi extrát nem terveztem, egyetlen célom volt, az utasításnak megfelelően rajzolni egyetlen vonalat (anélkül, hogy felemelném a tollamat), és megnézni, meddig bírom. Eleinte nagyon könnyűnek tűnt a dolog, de aztán amikor elkezdett zsibbadni, fájni és remegni a kezem, már kevésbé volt mókás. Hogy az elszántságom és a fájdalomküszöböm mire volt elég, az magatok is láthatjátok a képen.


27. lépés - Ragassz, tapassz, csak a csíkokat ne bántsd!


A mai utolsó két pontot fordított sorrendben mutatom nektek. A "Tűzd, ragaszd vagy tapaszd össze ezeket az oldalakat" résznél adta magát, hogy a csíktépős lap tetejével forrasszam egybe az oldalakat. Ám, hogy ne legyen ennyire bagatell és gyorsan letudható az egész, rajzoltam a tűzős oldalra egy Marty figurát (Madagaszkár), akit többféle nézőpontból lehet értelmezni. Az agyalást rátok bízom.


28. lépés - Tépj, csak tépj, tépj meg tépj,tépj!


Inspirációs videókat nézegetve láttam, hogy sokan beszínezik a feltépendő csíkokat, és nagyon megtetszett nekem is ez a fajta kivitelezés. Bár agyaltam olyan megoldáson is, ahol a csíkokra könyves idézetek vannak írva, vagy mosoly leszakítós dolog, de végül ennél maradtam a látvány miatt.
Mielőtt megrongáltam volna a lapot, minden második csíkot, cikk-cakkozva beszíneztem filccel a szivárvány árnyalataiban, míg a köztük lévőknek egyszerű alkoholos filccel zebracsíkokat satíroztam. Az eredmény kicsit bohém, nagyon eltérő, mégis pulzáló lett. 
A szakítós rész helyett azonban ollót használtam, és nem kevés lelkierővel bevagdostam a kijelölt részek mentén a lapot.


Nézzetek vissza később is, folytatjuk kihívásunkat!

Megtetszett? Szerezz egyet te is!

Nyereményjáték


Egy kihívás nem igazi kihívás, ha nincs valami aprócska tétje! Tartsatok velem a napló kinyírásában, és augusztus végén kisorsolok egy szerencsés nyertest, aki gazdagabb lesz néhány dedikált könyvjelzővel és könyves relikviával.
Hogy ehhez mit kell tennetek? Szerezzétek be a Nyírd ki ezt a naplót! egy példányát, csináljatok meg belőle legalább egy feladatot, melynek fényképes bizonyítékát küldjétek el a www.dreamworld.books.blog@gmail.com e-mail címre, és extra pontokért kedveljetek néhány facebook és instagram oldalt.
Ha pedig augusztus végéig valamilyen oknál fogva nem sikerülne beszereznetek a naplót, sebaj. Egy szerényebb könyves relikviás csomag azok között is gazdára talál, akik megosztják a blog kihívásának bármely napját, és kedvelik a rafflecopterben látható oldalakat.
Fontos! Csak Magyarország területén belül tudok postázni, illetve a nyereményjáték teljesen független a kiadótól.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése