2016. július 31., vasárnap

Nyírd ki ezt a naplót kihívás - 14. napA Maxim Kiadó jóvoltából nálunk is megjelent a Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat! c. interaktív könyv, mely nem csak kreativitásra sarkallja gazdáját, hanem szórakoztatja is. Mi több, stressz levezetésére is kiválóan alkalmas.
A feladatok igen sokszínűek, és bár elsőre meghökkentőnek bizonyulnak, egy valamire való könyvmoly számára pedig egyenesen szentségtörésnek, mégis pont a sokkolás és a komfortzónából való kimozdítás a céljuk.
Hitetlenkedésem és belső tiltakozásom ellenére úgy döntöttem, én is belevágok a rongálásba/alkotásba, melynek folyamatát július és augusztus során, lépésről-lépésre veletek is megosztom képekkel, animációkkal, videókkal illusztrálva.
Tartsatok velem a kihívás során, szerezzétek be a saját naplótokat, és játsszunk együtt! Bátorságotok jutalma nem marad el, augusztus végén két aprócska nyereménycsomagot sorsolok ki azok között, akik velem tartanak. 


Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632616780
Oldalszám: 224 oldal
Fordító: Loósz Vera

Fülszöveg:
Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy napló, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá…
Keri Smith zseniális alkotása, mely több millió példányban kelt el már világszerte, megmozgatja a fantáziádat, elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni.
Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!
Tizennegyedik nap


44. lépés - Matrí élefazssiv


Nevetni fogtok, de több hetembe került, mire rájöttem, mit is akar ez a feladat. Már mindenre gondoltam, de az "Írj visszafelé!" sehogy sem állt össze. Aztán amikor megvolt, kicsit jegeltem a témát; egészen addig míg kezembe nem került a Silber második része, melyben megemlítették a palindromokat. Onnantól kezdve egyenes út vezetett a "Géza, kék az ég." típusú játékig. Erre az oldalpárra tehát csupa palindrom szó és mondat került, kialakítva belőlük egy csigát és virágot is.
A háttér színezésére pedig egyszerű aszfaltkrétát használtam.


45. lépés - Ha a fantázia elszabadul....


Egyszer volt, hol nem volt.... Történt egyszer, hogy a Facebook kezdőlapomat görgetve, Deszy oldalán belebotlottam egy "Mi a te fantasy történeted címe" típusú vicces képbe, melyből nekem a "The Sword of Moss and Dust" jött ki, és mivel addigra a kánikula az agyamra ment, elképzeltem Moha és Por király lovagjának történetét. Innen már csak egyetlen lépés vezetett addig, hogy novella formájába öntsem, és ha már lúd, legyen  kövér alapon felhasználjam a naplómban is.
Kölcsönkértem tehát anyu tollát, és írott alakba öntöttem az agymenésemet. Legalábbis a felét, mert a vége sajnos nem fért már ki - az egyenlőre egy word dokumentumban ücsörög.


46. lépés - Vigyázat a kukkolással!


Ennél a feladatnál mindenképp dupla megvalósítást terveztem - egy rajzosat és egy valódit.
A víz és a napló viszonyáról Szörnyeteg ominózus fürdőzős jelenete jutott eszembe, úgyhogy ezt rajzoltam meg. A háttér esetében sima krétát alkalmaztam, a képnél ceruzát, míg Szörnyeteget és a kádját vízfestékkel keltettem életre. 
Az eredeti elképzelésemben szerepelt egy zuhanyfüggöny is, ám végül a gyakorlati megvalósítás nem jött össze, helyette egy sütőpapír csúsztattam a könyvbe, hogy picit homályosítsa a rajzot (amit teljes pompájában lentebb azért láthattok). 
Miután ezzel megvoltam, a kis drágámat valóban is elzavartam tusolni, a művelethez kapott egy műanyag sapkát (ami eredetileg melírozáshoz van, de pszt!, nehogy megtudja), tusfürdőt és törcsit. A kezdeti tiltakozása ellenére még mindig bent lubickol... lassan uszonyt növeszt.Nézzetek vissza máskor is, folytatjuk kihívásunkat!

Megtetszett? Szerezz egyet te is!

Nyereményjáték


Egy kihívás nem igazi kihívás, ha nincs valami aprócska tétje! Tartsatok velem a napló kinyírásában, és augusztus végén kisorsolok egy szerencsés nyertest, aki gazdagabb lesz néhány dedikált könyvjelzővel és könyves relikviával.
Hogy ehhez mit kell tennetek? Szerezzétek be a Nyírd ki ezt a naplót! egy példányát, csináljatok meg belőle legalább egy feladatot, melynek fényképes bizonyítékát küldjétek el a www.dreamworld.books.blog@gmail.com e-mail címre, és extra pontokért kedveljetek néhány facebook és instagram oldalt.
Ha pedig augusztus végéig valamilyen oknál fogva nem sikerülne beszereznetek a naplót, sebaj. Egy szerényebb könyves relikviás csomag azok között is gazdára talál, akik megosztják a blog kihívásának bármely napját, és kedvelik a rafflecopterben látható oldalakat.
Fontos! Csak Magyarország területén belül tudok postázni, illetve a nyereményjáték teljesen független a kiadótól.


a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése