2016. augusztus 4., csütörtök

Nyírd ki ezt a naplót kihívás - 15. napA Maxim Kiadó jóvoltából nálunk is megjelent a Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat! c. interaktív könyv, mely nem csak kreativitásra sarkallja gazdáját, hanem szórakoztatja is. Mi több, stressz levezetésére is kiválóan alkalmas.
A feladatok igen sokszínűek, és bár elsőre meghökkentőnek bizonyulnak, egy valamire való könyvmoly számára pedig egyenesen szentségtörésnek, mégis pont a sokkolás és a komfortzónából való kimozdítás a céljuk.
Hitetlenkedésem és belső tiltakozásom ellenére úgy döntöttem, én is belevágok a rongálásba/alkotásba, melynek folyamatát július és augusztus során, lépésről-lépésre veletek is megosztom képekkel, animációkkal, videókkal illusztrálva.
Tartsatok velem a kihívás során, szerezzétek be a saját naplótokat, és játsszunk együtt! Bátorságotok jutalma nem marad el, augusztus végén két aprócska nyereménycsomagot sorsolok ki azok között, akik velem tartanak. 


Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632616780
Oldalszám: 224 oldal
Fordító: Loósz Vera

Fülszöveg:
Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy napló, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá…
Keri Smith zseniális alkotása, mely több millió példányban kelt el már világszerte, megmozgatja a fantáziádat, elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni.
Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!
Tizenötödik nap


47. lépés - Egyszer volt, hol nem volt...


Kezdetben nem teljesen ezt terveztem, aztán idővel annyi mesehős került a naplóba, mint Henry (OUAT) híres könyvébe. Aztán úgy voltam vele, miért is ne lehetne egy saját varázslatos mesenaplóm, amiben benne van mindenki, akit kedvelek? 
Egy aranyszínű zseléstollal felírtam a napló éleire, hogy "Once Upon A Time" - megjegyzem, nem volt könnyű -, majd egy lapra megrajzoltam a sorozatból ismert könyv fedelét, és sima vízfestékkel kiszíneztem. Száradás után pedig beragasztottam. Persze lehetett volna egyből az oldalra is festeni, de jobb szeretek külön papírra dolgozni, azt nyugodtan lehet színezni, nem üt át. 
Amikor mindezzel végeztem, fogtam a zseléstolljaimat, és előbb felírtam Walt Disney híres mondatát a könyvre, majd köré Disney mesehősök neveit körmöltem.


48. lépés - Hé, Mickey!


Mickey és Minnie ötlete  akkor ugrott be, amikor Walt Disney idézeteket keresgéltem, és belebotlottam a Mickey egér formájú logóba, ami történetesen három körből állt. Vagyis pont megfelelt a körrajzolós feladathoz.
A köröket körzővel húztam meg, majd sima ceruzával berajzoltam a mintákat, és kiszíneztem őket. Sajnos két azonban dologra kellett rájönnöm: nincs normális fekete ceruzám; és hogy olyankor nem jó rajzolni/színezni, ha az ember már a ceruzái színét sem látja, mert bizony elég gnóm Minnie egerek születhetnek így... :D


49. lépés - Szép álmokat!


Az "Aludj a naplóval!" ötlete az inspirációs kutakodásom eredményeként született meg. De hát Csipkerózsika tökéletesen megfelelt a célnak.
Először a hercegnőt rajzoltam meg alkoholos filccel, majd körbevágtam, vízfestékkel kiszíneztem (igen, picit szolis lett), végezetül pedig beragasztottam. Ám még a ragasztás előtt teleírtam az oldalpárt egy magamra szabott, kicsit zizi Csipkerózsika feldolgozással. Nézzetek vissza máskor is, folytatjuk kihívásunkat!

Megtetszett? Szerezz egyet te is!

Nyereményjáték


Egy kihívás nem igazi kihívás, ha nincs valami aprócska tétje! Tartsatok velem a napló kinyírásában, és augusztus végén kisorsolok egy szerencsés nyertest, aki gazdagabb lesz néhány dedikált könyvjelzővel és könyves relikviával.
Hogy ehhez mit kell tennetek? Szerezzétek be a Nyírd ki ezt a naplót! egy példányát, csináljatok meg belőle legalább egy feladatot, melynek fényképes bizonyítékát küldjétek el a dreamworld.books.blog@gmail.com e-mail címre, és extra pontokért kedveljetek néhány facebook és instagram oldalt.
Ha pedig augusztus végéig valamilyen oknál fogva nem sikerülne beszereznetek a naplót, sebaj. Egy szerényebb könyves relikviás csomag azok között is gazdára talál, akik megosztják a blog kihívásának bármely napját, és kedvelik a rafflecopterben látható oldalakat.
Fontos! Csak Magyarország területén belül tudok postázni, illetve a nyereményjáték teljesen független a kiadótól.


a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése