2016. augusztus 27., szombat

Nyírd ki ezt a naplót kihívás - 24. napA Maxim Kiadó jóvoltából nálunk is megjelent a Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat! c. interaktív könyv, mely nem csak kreativitásra sarkallja gazdáját, hanem szórakoztatja is. Mi több, stressz levezetésére is kiválóan alkalmas.
A feladatok igen sokszínűek, és bár elsőre meghökkentőnek bizonyulnak, egy valamire való könyvmoly számára pedig egyenesen szentségtörésnek, mégis pont a sokkolás és a komfortzónából való kimozdítás a céljuk.
Hitetlenkedésem és belső tiltakozásom ellenére úgy döntöttem, én is belevágok a rongálásba/alkotásba, melynek folyamatát július és augusztus során, lépésről-lépésre veletek is megosztom képekkel, animációkkal, videókkal illusztrálva.
Tartsatok velem a kihívás során, szerezzétek be a saját naplótokat, és játsszunk együtt! Bátorságotok jutalma nem marad el, augusztus végén két aprócska nyereménycsomagot sorsolok ki azok között, akik velem tartanak. 


Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632616780
Oldalszám: 224 oldal
Fordító: Loósz Vera

Fülszöveg:
Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy napló, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá…
Keri Smith zseniális alkotása, mely több millió példányban kelt el már világszerte, megmozgatja a fantáziádat, elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni.
Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!
Huszonnegyedik nap


98. lépés - Ladybird


Manapság óriási kultusza lett a Gorjuss babáknak, és bár jómagam nem vagyok gyűjtőjük, azért egyik-másik nagyon tetszik. 
Egyik nap, amikor szobabicikliztem, a tekintetem a polcom felé siklott, ahol ott csücsült egy ilyen, @schesztitől kapott képeslap - aztán jött az ötlet, miért is ne rajzolhatnék hasonló babát a borítékos oldalra? Némi tépelődés után Ladybird mellett döntöttem, az ő figuráját viszonylag egyszerűnek találtam, olyannak, amit telefonálás közben is simán meg lehet rajzolni.
Az elkészítéséhez ceruzákat használtam, míg a hátteret és a borítékot a jól bevált pirosítómmal fedtem be.


99. lépés - Kövesd az álmaid!


Az álomfogó ötlete egy külföldi inspirációs videóból jött, ahol a lány kicsit másként, de álomfogóba ragasztotta a haját. 
A sajátomat ceruzával rajzoltam meg, majd szintén ceruzákkal színeztem ki, a másik oldalra pedig felírtam két passzoló idézetet, amiknek halvány szemhéjpúderrel adtam egy kis fényt. Miután ezekkel megvoltam, fogtam az ollót, és kinyisszantottam egy picikét a hajam barna részéből, és hosszas közdelem árán, beleragasztottam az álomfogóba (hogy ne szálljon szanaszét, az egész hajat átkentem ragasztóval, amitől picit sötétebb és lakkosabb hatású lett, de legalább nem hullik).


100. lépés - Eredeti szőke


Elárulok egy titkot: világéletemben pocsék voltam satírozásból. Amennyire szerettem festeni, rajzolni, annyira rosszul voltam, ha a tanárnőim satírozást kértek. Ez a feladat tehát nem kis kihívás elé állított. Végül a btk-s lányok adták az ötletet, amikor a Shadowhunters sorozat "minőségét" beszéltük át közösen. Na, azért nem pont a sorozatból jött az ihlet, inkább elkapott a filmes nosztalgia, amit az új verzióval ellentétben imádok - akárcsak Clary angyalos rajzát. A J.C. doboz ötlete pedig a "Szőke vagy barna tincset vágjak le?" álomfogós dilemmám kapcsán ugrott be. 
Az angyalos Jace rajz nyomtatott, egyedül az angyali erő rúna került rá általam. Viszont a doboz satírozós szenvedéseim eredménye. :D


101. lépés - Idézetek


Ehhez a feladathoz olyan idézeteket válogattam, amik valamiért magukkal ragadtak. Jó lesz később felcsapni a naplót, és elolvasgatni őket, elmerengeni rajtuk, vagy csak nosztalgiázni egy kicsit.
Apropó: felismeritek őket?


102. lépés - Pálcák csatája


Ez a feladat sokáig kifogott rajtam. Millió inspirációs képet, videót néztem, hátha elkap az ihlet, de hetek teltek el eredménytelenül, mígnem szintén biciklizés közben beugrott, mi lenne, ha varázspálcákat rajzolnék ide? Úgyhogy nagyon kezdetlegesen felrajzoltam párat, majd más-más színessel a kezemben elkezdtem vonalakat húzni séta, futás, lépcsőzés és kerékpározás közben.


103. lépés - Boci & Pipi


Ismét egy olyan utasítás, ami feladta a leckét. A Shadowhunters sorozatos beszélgetés apropóján már az is megfordult a fejemben, hogy beragasztom Domot, mint anti-Jace-t, és a tescos halloweeni sminket viselő Raphaelt... de hát ki akar rájuk évek múltán is emlékezni? Én nem, az biztos.
Aztán valahogy beugrott Boci és Pipi. Ők nem kifejezetten szépek (sőt), de amikor kislány voltam, imádtam őket, és emlékeim is kapcsolódnak hozzájuk; ráadásul Pipi madár! 
A két figurát ceruzával készítettem el, míg alattuk a dagonyát virágfölddel mázoltam fel.


104. lépés - Jaime Lannister before-after


Akárhányszor láttam ezt az oldalt, a gondolataim ugyanoda tértek vissza. Jaime-re. Nézzétek el, GoT rajongó vagyok. Nagyon. 
Jaime-t akkor szerettem meg igazán, amikor nem bánt vele túl kegyesen az élet, ráadásul sárosan, sebesülten még helyesnek is láttam (megjegyzem, azóta tisztán is :D ). Meg hát van az a fura vonzalmam a koszos, sérült, "középkori" pasik iránt, ami valahova a szatír-fétis mellé sorolható - vagyis jobb, ha nem beszélünk róla.
A kivitelezést illetően, bebattyogtam a Media Marktba, előhívattam két képet, majd kínosan mosolyogva kifizettem őket. Itthon pedig beragasztottam őket a naplóba, és pici ikonikus rajzzal, szöveggel illettem őket. 


105. lépés - A ragasztószalag mágia, amit bálványozni kellene.


Ó, ha tudnátok, milyen ötletből lyukadtam ki ide! Megsúgom: bdsm, kézkötözés. Azért utólag örülök, hogy a képen látható megoldás megmentett a 18 karikás dolgoktól.
A női alak (kitaláljátok, ki ő?) ceruzával készült, direkt vázlatosan, míg a ruhája pántja ragasztószalagból van, akárcsak a másik oldalon látható kissé bénácska ruha és szív. 


Nézzetek vissza máskor is, folytatjuk kihívásunkat!

Megtetszett? Szerezz egyet te is!

Nyereményjáték


Egy kihívás nem igazi kihívás, ha nincs valami aprócska tétje! Tartsatok velem a napló kinyírásában, és augusztus végén kisorsolok egy szerencsés nyertest, aki gazdagabb lesz néhány dedikált könyvjelzővel és könyves relikviával.
Hogy ehhez mit kell tennetek? Szerezzétek be a Nyírd ki ezt a naplót! egy példányát, csináljatok meg belőle legalább egy feladatot, melynek fényképes bizonyítékát küldjétek el a dreamworld.books.blog@gmail.com e-mail címre, és extra pontokért kedveljetek néhány facebook és instagram oldalt.
Ha pedig augusztus végéig valamilyen oknál fogva nem sikerülne beszereznetek a naplót, sebaj. Egy szerényebb könyves relikviás csomag azok között is gazdára talál, akik megosztják a blog kihívásának bármely napját, és kedvelik a rafflecopterben látható oldalakat.
Fontos! Csak Magyarország területén belül tudok postázni, illetve a nyereményjáték teljesen független a kiadótól.


a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése