2016. augusztus 4., csütörtök

Jennifer Probst - Keresd a szépet

A Libri kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a sikeres “Milliárdos feleségek” könyvsorozat írónőjének, Jennifer Probstnak legújabb regénye, Keresd a szépet címmel, mely a “Keresd” sorozat harmadik kötete.
Genevieve, legjobb barátjának, Wolfe-nak segítségével elmenekül saját esküvőjéről. De vajon lehet-e több a két fiatal között, mint barátság? - Ha kíváncsi vagy a válaszra, gyere és kövesd a hét állomásos blogturnét július 25-e és augusztus 6-a között, és ha velünk játszol, tiéd lehet az egyik példány a könyvből!


Jennifer Probst: Keresd a szépet

Kiadó: Libri Kiadó
ISBN: 9789633108291
Oldalszám: 548 oldal
Fordító: Babits Péter

Fülszöveg:
Genevieve MacKenzie az esküvője napján döbben rá, súlyosan félreismerte vőlegényét, a sármos és sikeres orvost, minden nő álmát. A templom ablakán keresztül menekül el az oltárnál várakozó David elől, és szökés közben fut bele legjobb barátjába, Wolfe-ba. A milliomos hotelmágnás segít neki elrejtőzni, amíg elülnek a hullámok. Genevieve és Wolfe kapcsolatát alaposan próbára teszi az együtt töltött néhány nap, de közben az is kiderül, hogy titokban mindketten többet szeretnének. Ahogy a megsebzett és megalázott David egyre erőszakosabbá válik, Wolfe igyekszik megvédeni a lányt, akihez menthetetlenül egyre közelebb kerül…
Vajon érdemes kockára tenni a barátságot a szerelemért?

Saját véleményem:
Ó, hogy én mennyire vártam erre a kötetre! Más-más okból, de a korábbi részekben mind Wolfe, mind pedig Gen felkeltette az érdeklődésemet, ráadásul a vak is láthatta, a lány eljegyzése ellenére, mennyire izzik köztük a levegő, és hogy mennyire nem stimmel valami Genevieve vőlegénye körül.
Mindennek ellenére meglepett a Keresd a szépet merész nyitánya, nem számítottam arra, hogy egy ilyen látványos húzással, és csavarral járjuk majd ki a trió útját. A mindig csendes, párjának soha ellent nem mondó Gen ugyanis élete nagy napján, a bevonuló előtt döbben rá arra, hogy ha hozzámegy a látszólag tökéletes Davidhez, tönkre teszi az egész életét, úgyhogy hosszas vívódás után úgy dönt, elszökik. És ki más is találhatna rá az ablakon kipottyant menyasszonyra, mint egykori legjobb barátja, Wolfe, aki segít a menekülésben, s mielőtt Gen racionalizálhatná tettét, elviszi családja nyaralójába, távol a világtól.
Tipikus hollywoodi filmes húzás, mégis működik. Egyrészt rettentő mókás a meglógás folyamata, másrészt rögtön elindul egy tiltott, romantikus szál, harmadrészt pedig kiérezni a főszereplők belső monológjaiból, hogy itt bizony jóval súlyosabb problémák húzódnak meg a háttérben, mint egy kis szeszélyes pánik. A történet során e három elem keveredik egymással, és lépésről lépésre haladva, Wolfe és Gen kapcsolatának alakulásával párhuzamosan válik világossá számunkra is minden. És ez bizony nem kevés dolgot jelent.

Ránézve a könyvre rögtön megállapítható, hogy egy elég robusztus, téglának is beillő művel van dolgunk, és jogosan fel is merülhet bennünk, vajon tényleg indokolt-e ez a terjedelem egy romantikus történet esetében, vagy a fele értelmetlen nyűglődés lesz majd? Bennem legalábbis megfogalmazódott a kérdés. Elképzelni sem tudtam, mi szüksége lehet Genéknek több mint ötszáz oldalra, titok ide vagy oda.
De az a helyzet, hogy Jennifer Probst jóval nagyobb, szerteágazóbb és mélyebben gyökerező problémaláncolattal állt elő, mint arra számítottam volna. Gen révén kapunk egy írói berkekben "közkedvelt", ámde nem elégszer körüljárható, nagyon aktuális, sok nőt (netán férfit) érintő titkot, melynek esetében gyönyörűen megfigyelhető az elszenvedő alany zárkózottsága, elfojtása. A szerző apró adagonként, jól irányzott infómorzsaként veti el a sokat sejtető utalásokat, majd előre haladva mind nagyobb és nagyobb teret ad a Gent fenyegető veszedelemnek. Kiderül, miért lett a valaha volt cserfes, kalandvágyó lányból munkájába fásult, maximalista, bizonytalan, alacsony önértékelésű fiatal nő, és a legjobb baráttól való való eltávolodás is értelmet nyer.
Mindemellett pedig ott van a történet másik főszereplője, a jóképű, tetovált, piercienges, nőfaló Wolfe, aki hányattatott gyerek- és kamaszkor után belecsöppent az élet napfényesebb oldalába. Csakhogy hiába a pénz, a nevelőszülők biztonsága, a hírnév, a stabil háttér, a múlt gondosan rejtegetett árnyai nem tűnnek el nyomtalanul. Bevallom engem a mindig laza, gondtalan Wolfe lepett meg leginkább. Nem számítottam a hozott terheire. Ilyen tekintetben mind a Wolfe-t, mind pedig Gent fenyegető árnyak sokkalta komorabbak, komolyabbak, mint elődjeiké.
Aggodalomra azonban semmi ok, Jennifer Probst megszokott gördülékeny, olvasmányos, könnyed stílusa, történetvezetése és karakterábrázolása kellően ellensúlyozza a sötét oldalt. A történetben ugyanúgy jelen van a humor, a romantika, de még a fülledt erotika is, mint korábban.
Amiben viszont más az első két részhez képest, az a páros régebbre visszanyúló kapcsolata. Mindketten
ismerik egymást, megjárták együtt a poklot és a mennyeket is, hol közelebb, hol távolabb sodródtak egymáshoz/tól, de mindez idő alatt egy dolog nem változott: a másik iránti szeretetük.
Imádom az olyan regényeket, ahol régi barátságok lobbannak lángra, mert bár biztos létezik férfi és nő között barátság, valljuk be igen ritka, valahogy mindig ott zizeg a kémia, csak a felek félnek más mederbe terelni a viszonyt. Egy barátságot hosszabb ideig meg lehet tartani, mint egy szerelmet (ha az dől, minden dől). És pontosan ez tartja vissza Genéket is immár hosszú évek óta attól, hogy engedjenek a kísértésnek. Persze nyilvánvalóan az sem segít, hogy a szex Wolfe számára szórakozás, nem pedig elköteleződés. (Nem, Wolfe nem az a rosszfiús szexgép, akit a jó/rosszkislány megszelídít - ez csupán a felszín).
No, de nagyon elkanyarodtam az eredeti gondolattól. Mindenesetre az, hogy hosszú távolságtartás után végre egy érzelmileg ennyire kiélezett helyzetben újra egymás mellett kötnek ki, mint barátok, és felélesztik régi szokásaikat, előpiszkálják a másik igazi énjét, és távol mindentől meglazulnak a korlátaik, nagyon jó kis gyújtást ad a szárba szökkenő romantikának.

Jennifer Probst megint egy ízig-vérig csajos, könnyed, ámde tartalmas romantikus regénnyel örvendeztette meg olvasóit. És a legjobb, hogy önállóan is olvasható! Ajánlom minden romantikát kedvelő hölgynek.
Én a magam részéről imádtam minden egyes szavát, és örülök, hogy Gen és Wolfe magukhoz méltó történetet kapott.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Wolfe, Gen, és a lányok
Kedvenc jelenet: tóparti sörözés pókókkal, békákkal és csókkal együtt
Negatívum: -
Borító: 5/4




Nyereményjáték


Mostani játékunk nem lesz nehéz. :)
Minden állomáson találtok egy borítódarabkát, amiről ki kell találnotok melyik könyvből van. Egy közös van mindegyikben, ami miatt szorosan kapcsolódik a történethez - a történet folyamán, barátokból szerelmesek lesznek a szereplők.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

07/25 Insane Life
07/27 Angelika blogja
07/29 CBooks
07/31 Deszy könyvajánlója
08/02 Szembetűnő
08/04 Dreamworld
08/06 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése