2016. augusztus 26., péntek

Nyírd ki ezt a naplót kihívás - 23. napA Maxim Kiadó jóvoltából nálunk is megjelent a Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat! c. interaktív könyv, mely nem csak kreativitásra sarkallja gazdáját, hanem szórakoztatja is. Mi több, stressz levezetésére is kiválóan alkalmas.
A feladatok igen sokszínűek, és bár elsőre meghökkentőnek bizonyulnak, egy valamire való könyvmoly számára pedig egyenesen szentségtörésnek, mégis pont a sokkolás és a komfortzónából való kimozdítás a céljuk.
Hitetlenkedésem és belső tiltakozásom ellenére úgy döntöttem, én is belevágok a rongálásba/alkotásba, melynek folyamatát július és augusztus során, lépésről-lépésre veletek is megosztom képekkel, animációkkal, videókkal illusztrálva.
Tartsatok velem a kihívás során, szerezzétek be a saját naplótokat, és játsszunk együtt! Bátorságotok jutalma nem marad el, augusztus végén két aprócska nyereménycsomagot sorsolok ki azok között, akik velem tartanak. 


Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632616780
Oldalszám: 224 oldal
Fordító: Loósz Vera

Fülszöveg:
Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy napló, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá…
Keri Smith zseniális alkotása, mely több millió példányban kelt el már világszerte, megmozgatja a fantáziádat, elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni.
Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!
Huszonharmadik nap


90. lépés - Vajon mit rejt a csomag?


Elég volt a laptépésből! - gondoltam. Lázadásom eredményeként kreppből kivágtam egy fenyőformát, beragasztottam, zselés filccel díszítettem, majd fogtam két kis ajándékot, és becsomagoltam őket. 
Hogy mit rejtenek a csomagocskák? A nagyobbik egy Motkány kártyát, míg a kisebbik egy gitár fityegőt bronzból.


91. lépés - 2 méteres csiga verseny


Mi lehetne annál unalmasabb, mint egy rövidtávú csigaverseny? Adott 4 csiga, 2 méter rövid/hosszú pálya, és 2 óra.


92. lépés - W, mint...


Mi, magyarok jól megszívtuk ezt az utasítást, tekintve, hogy w-s szavunk igen csekély mennyiségben van, és hacsak nem nyomtat az ember W-ket, akkor marad a rajzolás/festés/írás.
Megjegyzem, a fordító helyett a W-t lecseréltem volna N-re vagy Ny-re, de hát nehezítve szép az élet. 


93. lépés - Belső hang


Biztos ti is szoktatok magatokban dumálni (legalábbis remélem, hogy nem velem van a baj) - én is. Igen ám, de amikor arra kérnek, utasítanak, hogy tedd meg, naná, hogy semmi nem jut eszedbe, gondolati néma leszel.
Nekem ebben a Shakiráról (akihez volt szerencsém személyesen is) készült képek segítettek, beindítottak egy gondolatmenetet, amit papírra is vetettem.


94. lépés - Nem én voltam!


A naplóban van egy lap, amit a szomszéd kertjében kell eldugni. Fentebb ugye már említettem, hogy több lapot nem vagyok hajlandó kitépni, tehát álmodtam egy nagyot, és az egész könyvet csempésztem át. Azt azért nem mondom el, mennyi ideig vártam a megfelelő időre, amikor biztos nem látnak meg, de végül csak sikerült.


95. lépés - A barna az új fehér


Ide eredetileg fehér Disney figurákat terveztem, csak aztán úgy voltam vele, hogy kezdek átesni a paci másik oldalára, tehát jó lenne elszakadni tőlük. Így született meg a hógömb ötlete (a fólia alatt a golyók rázhatóak). 
Eddig ugye minden szép és jó... lenne, ha nem jutott volna eszembe havas tájat festeni. Tudniillik annyira pocsékul sikerült, hogy megpróbáltam belőle kesztyűs kezet varázsolni, de csak még ocsmányabb lett a kép, és amikor radírozni próbáltam, majdnem kilyukadt a lap. Más választásom nem lévén, hogy eltakarjam a laphibákat, festettem egy polcot és ablakot, ami mögött egy havas táj látható. Hát... se fehér nem lett a végeredmény, se szép, de néha megesik.


96. lépés - Nyissz-nyissz


Erről sokat nem lehet mondani, csupán egy olló és némi merészség kell hozzá. Nekem utóbbiból kevés jutott, így csak egy szívre futotta.


97. lépés - Balett cipők


A praclim túl nagy ahhoz, hogy a napló, mint cipő szóba jöhessen, tehát maradt a kreatív megvalósítás. Kislányként komolyan tornáztam (még érmem is van!), és akkoriban balett cipőnk volt. Nem spicc, csak simán balett. Én pedig imádtam, és mind a mai napig imádom őket, úgyhogy így esett a választásom ezekre.
A rajz ceruzával készült, a háttérnél pedig pirosítót használtam, míg a cipő szalagjai rendes szalagból vannak.Nézzetek vissza máskor is, folytatjuk kihívásunkat!Megtetszett? Szerezz egyet te is!

Nyereményjáték


Egy kihívás nem igazi kihívás, ha nincs valami aprócska tétje! Tartsatok velem a napló kinyírásában, és augusztus végén kisorsolok egy szerencsés nyertest, aki gazdagabb lesz néhány dedikált könyvjelzővel és könyves relikviával.
Hogy ehhez mit kell tennetek? Szerezzétek be a Nyírd ki ezt a naplót! egy példányát, csináljatok meg belőle legalább egy feladatot, melynek fényképes bizonyítékát küldjétek el a dreamworld.books.blog@gmail.com e-mail címre, és extra pontokért kedveljetek néhány facebook és instagram oldalt.
Ha pedig augusztus végéig valamilyen oknál fogva nem sikerülne beszereznetek a naplót, sebaj. Egy szerényebb könyves relikviás csomag azok között is gazdára talál, akik megosztják a blog kihívásának bármely napját, és kedvelik a rafflecopterben látható oldalakat.
Fontos! Csak Magyarország területén belül tudok postázni, illetve a nyereményjáték teljesen független a kiadótól.


a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése