2017. április 12., szerda

Brittainy C. Cherry - Tűzeső



A nagysikerű és felejthetetlen Lebegés után Brittainy C. Cherry írónő újabb történettel jelentkezett. A Libri Kiadó Insomnia Könyvek sorozatában most Logant és Alyssa sorsfordító találkozását és kapcsolatát ismerhetjük meg. A Tűzeső a Blogturné Klub 9 bloggerét is felperzselte, és bejegyzéseikben elmesélik, hogy mitől is volt annyira különleges ez a felemelő szerelmi történet.
Tarts velünk a turnén, ahol neked is esélyed van megnyerni a Libri Kiadó által felajánlott 3 könyv egyikét. Hagyd, hogy téged is magával ragadjanak az érzelmek, induljon a Tűzeső turné!


Brittainy C. Cherry: Tűzeső

Kiadó: Insomnia Könyvek
ISBN: 9789633108888
Oldalszám: 424 oldal
Fordító: H. Priker Renáta

Fülszöveg:
Lángolt a lelke, és megperzselt mindenkit, aki túl közel került hozzá.
Volt egyszer egy fiú, Logan. Szerettem, pedig mindenben az ellentétem volt. Én táncoltam, ő mozdulatlanul állt. Ő mindig csendben volt, nekem szünet nélkül járt a szám. Neki meg kellett harcolnia minden egyes mosolyért, én azt sem tudtam, mi fán terem a komorság. És amikor megláttam a benne lakozó tüzet, már nem tudtam elfordulni tőle…
A hamuból új életre keltek, majd megint hamuvá égtek.
Úgy tűnt, nem illünk egymáshoz, mégis együtt voltunk az igaziak. Aztán egy elsietett döntés nyomán elveszítettem. Ez a döntés megváltoztatta az életünket. De néhány levegővétel, néhány elsuttogott hang, néhány pillanat erejéig ő is szeretett engem, szívből, igazán.
Logan és Alyssa története egy elátkozott szerelem torokszorító leírása. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

Saját véleményem:
Brittainy C. Cherry munkásságával már egy ideje szerettem volna megismerkedni, a sors pedig úgy döntött, a Tűzesővel kezdem a sort. Szerencsére az Az vagy nekem sorozat abszolút önálló könyvekből áll, így ebből a szempontból nem ért hátrány, viszont úgy érzem, kell még egy kicsit ismerkednünk... Nem volt rossz a Tűzeső sem, de katartikus élményben sem részesített.

A történet két fiatalról szól, akik teljesen ellentétes életszínvonalon élnek, más a mentalitásuk, és látszólag úgy unblock, semmi közös nincsen bennük. De aztán egy apró gesztus szikrát csihol köztük, és szép lassan egyre szorosabb kapcsolat szövődik köztük. A drogos, nyomornegyedben élő fiú, és a gazdag, sugárzó lány őszinte barátságot köt, olyat, amit semmi és senki sem ingathat meg. Az idő múlásával pedig kiderül, nagyon is sok közös van bennük, mégpedig a családi hátterük. Mind a ketten olyan szülőkkel rendelkeznek, amilyeneknek még a lapokon sem lenne szabad létezniük... Ám az egymást követő hetek valami mást is világossá tesznek számukra: érzéseik jóval többek barátságnál.
A szükség, a megértés, a vágy, a reménykedés, a kapaszkodó, amit a másiknak nyújtanak, végül lángra lobbantja őket, és ha félve is, de megadják magukat annak az emésztő hatalomnak, ami a lelküket tépi. Csakhogy történik valami, ami félreértések sorával megspékelve tragédiába torkollik, és míg Lo számára a menekülés az egyetlen lehetőség, addig Alyssa ott marad darabokra hullva, egyedül.
Ám a sors mégegyszer, utoljára megadja nekik a második esély lehetőségét, keresztezve az útjukat. A kérdés csak az, van-e számukra közös jövő a történtek után? És ha igen, elég bátrak kockáztatni?

A második esély New Adult regények mostanában nagyon hódítanak, és ennek az irányzatnak igyekszik megfelelni a Tűzeső is. Mint ilyen, abszolút telitalálat; annak, aki erre vágyik, nem fog csalódást okozni. Szép, fordulatos, megható és perzselő. Ugyanakkor azt is hozzá kell tennem, hogy számomra a jónál nem adott többet. Valahogy mindvégig megmaradtunk könyv és olvasó státuszban, és egy-két kivételtől eltekintve, a szereplőkhöz sem kerültem közelebb, amit őszintén sajnálok, mert a nyitány igazán ígéretesnek tűnt. És egyébként a folytatás is magában hordozta a lehetőséget, csak egyszerűen hiányoltam az átmeneteket, illetve a karakterek közös kapcsolatának kibontását.
Brittainy C. Cherry nagyobb hangsúlyt fektetett szereplői megismerésére - főleg Lo-éra -, s az egyéni érzelmeik, cselekedeteik alapján próbálta meg felépíteni kapcsolatukat. Ráadásul Logan és Alyssa szerelme nem pusztán általuk formálódott, nagy befolyással bírt rá családjuk is. Mintha nem ketten, hanem nyolcan (Alyssa szülei és nővére, valamint Logan szülei és bátyja) lettek volna benne, kisebb-nagyobb szereppel. Tulajdonképpen tehát, ha közvetve is, de ez a történet nyolc emberé.  

A központi alak egyértelműen Logan, neki kell megtennie a legnagyobb utat. Általa olyan problémákkal szembesít minket a szerző, mint a drogozás, vagy a családon belüli verbális erőszak.
Szegény srácnak rettentő nehéz gyerekkor jutott osztályrészül egy kábítószerfüggő anya és drogdíler apa oldalán, akik már hétévesen füves cigit nyomtak a kezébe. Nem csoda hát, hogy felnőve ő maga is elindul a lejtőn. És az sem segít rajta, hogy állandóan a "szar alak vagy", "nem vagy jó semmire", "bezzeg a bátyád" mondatokat sulykolják belé...
Egyetlen ember van csupán, aki látja a valódi értékeit, és arra bátorítja, merjen álmodni, ez pedig nem más, mint Alyssa. A lány, aki látszólag tökéletes, boldog életet tudhat magáénak, mégis megvannak a maga démonai egy mentális erőszakot folytató, rideg anya, és a gyermekét semmibevevő apa képében.
A regény során mind a kettejüknek meg kell küzdeniük az őket bántó dolgokkal, akár együtt, akár külön, ami hatalmas terhet ró rájuk. A kapcsolatuk ebből kifolyólag sokszor háttérbe kerül, de amikor nem, akkor vagy nagyon édesek a maguk belsős dolgaival, vagy nagyon hevesek.
Ám mellettük akad egy másik páros, akik legalább annyira - ha nem jobban - szerethetőek, mint ők; ezek pedig nem mások, mint az egy párt alkotó testvéreik, Erika és Kellan. Szerepük hangsúlyosságát mi sem bizonyítja jobban, mint egy második csavar... És ezzel most el is érkeztünk egy igazán kritikus ponthoz, egy olyanhoz, ami annyira személyesen érintett, hogy valósággal mellbe vágott, amikor kiderült. Nem számítottam rá, olyannyira nem, hogy a mai reggelig az se volt biztos, befejezem-e a Tűzesőt, mivel nagyon friss sebeim vannak vele. De örülök, hogy megtettem, különben olyan dolgoktól fosztottam volna meg magam, mint a könyv egyik tetőpontját képező karaoke-tól, vagy a befejezéstől.

A Tűzeső gyönyörű történet családról, szerelemről és második esélyről. Ráadásul olyan, megszívlelendő tanácsokat tartogat életünk jobbá tételére, mint a "hozzámenni egy Chris fiúhoz. Evanshoz, Hemsworthhöz vagy Pratthez". Oké, oké, viccet félretéve, nem tökéletes, nem okoz tűzijátékot, de ha valaki minőségi New Adultra vágyik, jó helyen keresgél.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Kellan, Alyssa
Kedvenc jelenet: prológus, Lo szülinapja, és a karaoke
Negatívum: a rehab utáni "csak füvezek néha" dolog
Borító: 5/5
Sorozat: Az vagy nekem 2. része, de abszolút önálló kötet




Málnás Oreo recept


Hozzávalók:
  •  néhány szem málna
  • 1 csomag Oreo

Elkészítés:

"Desszertnek pedig málnát hoztam, és ezt - húzott elő a kosárból egy csomag Oreót. - Kitettem magamért, igaz? Figyelj csak! - A kezébe vett egy kekszet, szétválasztotta, ráhelyezett az egyikre egy málnát, aztán  visszatette rá a másik felét. Végül reptetni kezdte, mint egy repülőgépet."






Nyereményjáték



A Tűzeső történet főszereplői (Alyssa és Logan) barátokból válnak szerelmesekké, ám ez nem mindig egyszerű és könnyű út. Néha nagyon rögös is lehet, de közben nagyon csodás, és felemelő dolog és ez a helyzet nagyon sok írót megihletett már. 
A Blogturné Klub 9 bloggerénél találtok 1-1 leírást, amiből nektek kell rájönnötök, hogy melyik könyvre gondoltunk. A feladatod annyi lesz, hogy beírd a rafflecopter dobozba a könyv címét és szerzőjét. Ha helyesen válaszolsz minden blognál, akkor neked is esélyed van megnyerni a turné végén a 3 könyv egyikét!


Melyik könyvre gondoltunk?
Kate és Henry gyerekkori barátok, együtt lesik a madarakat, és együtt álmodoznak arról, hogy a fiú egyszer megmutathatja a lánynak családja nyaralóját. Ez viszont egészen addig nem következik be, míg a nősülés előtt álló Henry, kijátszva anyját, el nem hívja magukhoz barátnőjét egy első és utolsó közös nyaralásra. Kate úgy tervezi, a látogatás után Indiába utazik, hogy megszabaduljon kibírhatatlan családjától és a tehertől, hogy sosem lehet a fiú felesége. Csakhogy kotnyeles édesanyja alkut köt vele: elutazhat Indiába, de csak akkor, ha egymás után három házassági ajánlatra is nemet mond.
Kate Henry-hez fordul segítségért.




Nézzetek be a többi állomásra is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése