2017. április 19., szerda

Jamie McGuire - Gyönyörű pillanat


A Maxim Könyvkiadó jelenteti meg a Könyvfesztiválra Jamie McGuire Beautiful sorozatának legújabb részét Gyönyörű pillanat címmel. Nem lenne teljes a sorozat America és Shepley szerelmének története nélkül! Kövesd végig a hat állomásos blogturnét, ha minden kérdése jó választ adsz, megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.


Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632618524
Oldalszám: 176 oldal
Fordító: Béresi Csilla

Fülszöveg:
Emlékeztek még Americára és Shepley-re? Az elmúlt évek egyik legsikeresebb könyvében, a Gyönyörű sorscsapásban ismerhettük meg őket. Itt az idő, hogy beavassanak titkaikba.
A pimasz America Mason az egyetem első évében ismerkedett meg a romantikus Shepley Maddoxszal, és viharos gyorsasággal egymásba szerettek. A heves érzelmek pedig elhamarkodott cselekedetekhez vezettek, és amikor America másodszor is visszautasította a korai lánykérést, ki kellett találniuk, hogyan tovább, hiszen az elválás szóba sem jöhet, összeköti őket a lángoló szerelem. Egy romantikus esküvőn való részvétel azonban felébreszti a lányban a vágyat, hogy mégis igent mondjon, Shepley pedig elhatározza, tesz egy utolsó próbát. Izgatottan indulnak neki a szülők meglátogatásának, mit sem sejtve arról, hogy mind a ketten ugyanazt akarják, azonban a természet végzetes ereje közbeszól… Hatalmas viharba keverednek, és már nemcsak egymásért és a szerelemért, de a túlélésért is küzdeniük kell.

Saját véleményem:
Annak idején, amikor a Gyönyörű sorscsapást faltam, nagyon megkedveltem Mare és Shepley párosát, szívesen olvastam volna róluk hosszabban is. Meglepő módon teljesült a kívánságom, most mégsem érzem, hogy maradéktalanul boldog lennék.
Egyfelől örülök, hogy megkapták a maguk rivaldafényét, és nekünk, olvasóknak, esélyünk nyílt meglesni kapcsolatuk különböző fázisait, másrészről viszont haragszom Jamie-re. Már megint Travisék!
Szeretném leszögezni, a maguk sztorijában imádtam Traviséket, ugyanakkor túlzásnak találom, hogy valamilyen úton-módon minden testvér, rokon életét befolyásolják; itt meg aztán különösen. A novella első negyedét-felét  konkrétan ellopták. És ez dühít. Dühít, mert Americáékban rengeteg potenciál rejlett, amit első randijuk, valamint Abby-ék kikopása után meg is mutattak.

A Gyönyörű pillanat több évet ölel fel, meg-megmutatva párosunk kapcsolatának jelentősebb fordulópontjait, kezdve első találkozásuktól, a veszekedéseiken és elutasított eljegyzéseken át az összeköltözésig. Ebből kifolyólag némileg olyan ez a kötet, mint egy "köszönet a rajongóknak" novellagyűjtemény. Természetesen ezzel nincs semmi gond, a valódi fanok számára semmit nem von le az élvezeti értékéből, ráadásul formailag is szükséges ahhoz, hogy a végére, a fináléhoz összeálljon Shepley-ék számára egy múlt. Egy múlt, ami jelentőséget ad a jelenhez.
Ami még extra érdekesség, hogy akárcsak a Maddox fivérek sorozatnál, úgy itt is váltott szemszöggel dolgozott a szerző, lehetővé téve a szélesebb körű olvasói rálátást. És azt kell mondanom, kifejezetten érdekes volt követni, mikor mi játszódik le egyik vagy másik fél szívében-agyában, hogyan élik meg a bonyodalmakat. Az élet ugyanis rengeteg próbatétel elé állítja őket, s ezzel olyan gondok merülnek fel, melyekkel bármelyik hétköznapi párnak meggyűlhet a baja, legyen szó összeköltözésről, házasságról, vagy a szülői befolyás erejéről.
A terjedelmi megkötés dacára Jamie szépen ábrázolta a szerelmesek útját, ahogy a kezdeti szertelenség és szenvedély az időnek, valamint a különféle behatásoknak köszönhetően átalakul, megváltozik és felnő. Hozzáteszem, szenvedélyből azért így sincs hiány...

Fentebb említettem, hogy Americáék megismerkedését és első randiját leszámítva Travisék ellopták a történet elejét. Ebbe jobban nem is mennék bele, viszont ott van a második fél, ami egy nagyobb, összefüggőbb, nem mellesleg sorsdöntő része párosunk kapcsolatának. Én igazából itt éreztem azt, hogy végre valóban azokról olvasok, akikről kell. Ugyanakkor teljesen le is döbbentem, nem számítottam ilyesféle fordulatra.
Lehet mondani, hogy hollywoodi húzás volt Jamie részéről, meg azt is, hogy életszerű, mind a kettő igaz. Mégsem ez a lényeg, hanem az, hogy ezzel Jamie-nek sikerült egy olyan helyzetet teremtenie, amiben mind ő, mind a szereplői sziporkázhattak. Szóval nekem ez a hányad minden szempontból jobban tetszett.

A Gyönyörű pillanat egy köszönet a hűséges Maddox rajongóknak. Aranyos, humoros, szenvedélyes, hol rózsaszín, hol drámai. Nem tökéletes, vannak hibái, a dinamikáján is lehetne mit javítani, de úgy vélem, a tősgyökeres fanok nem fognak benne csalódni.


Pontszám: 5/3,5
Kedvenc szereplő: Shepley, Mare
Kedvenc jelenet: az első találkozás és randi, valamint a zuhanyzós jelenet
Negatívum: Travis és Abby hatása
Borító: 5/4,5
Sorozat: Gyönyörű sorscsapás spin off 
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Híres filmekből válogattunk, ahol jelentős kérdés a leánykérés, ahogy Shep életében is. Minden állomáson találsz egy képet, amit be kell azonosítanod, és beírnod a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tehát a film címét kérjük, magyar vagy angol nyelven.A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!






Nézzetek be a többi állomásra is

04/17 Kelly és Lupi olvas
04/19 Dreamworld
04/21 Deszy könyvajánlója
04/23 Insane Life
04/25 CBooks
04/27 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése