2017. december 21., csütörtök

Rebecca Yarros - Full Measures


Rebecca Yarros a Tiéd vagyok című könyvvel mutatkozik be a magyar new adult rajongóknak. A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában december 15-én jelenik meg Ember és Josh története.


Rebecca Yarros: Full Measures - Tiéd vagyok

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634570059
Oldalszám: 408 oldal
Fordító: Császár László

Fülszöveg:
„Ez a könyv magával ragadó, és szívszakasztóan hiteles. Kihagyhatatlan olvasmány. Tele van érzékiséggel, fájdalommal és örömmel. Ne habozz most azonnal elolvasni!” – Ken McLaughlin, a New York Times és az USA Today bestseller listáján szereplő író
Tudta. Anya ezért nem akarta kinyitni az ajtót. Mert tudta, hogy meghalt.
Ember Howard 20 éves, és apja mindig is katona volt. Ő is tudta az igazságot. Az ajtóban katonák álltak, ami azt jelentette, hogy az apja nem tér haza többé. Amit azonban nem tudott, hogy honnan talál majd magában annyi erőt, hogy a gyászba belerokkant édesanyja helyett összetartsa a családot. Aztán belép az életébe Josh Walker. A hokicsapat sztárja, közvetlen szomszédjuk, nem is beszélve arról, hogy az érintése különösen gyengéd, és újra és újra megmenti Ember életét. Van benne valami, ami miatt egyetlen pillantása vagy egyetlen érintése elűz minden fájdalmat. Ember bármennyire is szeretné kikapcsolni az érzelmeit, és egymaga megbirkózni a gyásszal, nem tagadhatja a kettejük között kialakuló vibrálást. Aztán Josh titka darabokra töri az egész világát, és Embernek döntenie kell, hogy megéri-e kockázatot vállalni egy olyan férfi szerelméért, aki talán elpusztítja a lelkét.
Add át magad!

Saját véleményem:
Van úgy, hogy egy könyv ismeretlenül is megragad és nem ereszt. Na, én pont így jártam Rebecca Yarros történetével, amit számtalanszor megpróbáltam kikerülni, valahogy mégis minden alkalommal visszatáncoltam hozzá. Talán a sors rendezte így, de az is lehet, hogy a lelkem mélyen éreztem, mennyire szükségem van rá.
Közel sem arról van szó, hogy a Tiéd vagyok a legformabontóbb, legeredetibb alapötlettel operáló New Adult regény, amivel mostanában találkoztam, mert nem. Rebecca Yarros ugyanazokkal a sablonokkal tűzdelte tele, amivel majd mindegyik kötetben találkozni lehet. Tragédia, jókislány, megszelídült rosszfiú, sorsdöntő titkok - pipa. Amitől ez az egész mégis működőképessé, s nem mellesleg maradandóvá válik, az a benne lakó lélek.
A Full Measures érzelmileg erős, léleksimogató történet családról, gyászról és szerelemről.

Hősnőnket, Embert már a sztori kezdetén óriási tragédia éri, amikor is az ajtajukban álló katonák közlik a családdal, hogy a katonaként szolgáló édesapa életét vesztette. Ezek után December édesanyja összeomlik, és a húszéves lányra hárul, hogy a gyász közepette családfővé lépjen elő.
Miközben Ember küzd saját fájdalmával, terelgeti testvéreit (a gyászt pajzsként használó, zűrös dolgokat művelő húgát, és a cuki öccsét), váratlan támaszra lel Josh Walkerben. Abban a fiúban, akibe tiniként szerelmes volt, és aki mindigis nagy nőcsábász hírében állt, mostanra azonban egészen megváltozott.
Kettejük kapcsolata önmagában is gyönyörű és sorszerű, ám ahogy Josh támogatja a lányt, az valami egészen megható és aranyos. Nem mellesleg tökéletes iskolapéldája annak, hogy amikor egy ajtó bezárul, kinyílik egy másik. A gyász pedig olyasmi, ami még törékenyebbé, még meghatóbbá teszi az egészet, hisz a gyász emberfeletti dolgokra képes, és mindenki másként éli meg.
Számomra ez a vonal volt a legaktuálisabb, legátérezhetőbb, és valószínűleg a saját gyászom miatt a legintenzívebb is.  Mindemellett nagyon tetszett, ahogy Rebecca Yarros bemutatta a katonacsaládok életét, azt, mit jelent ilyen családban nevelkedni, érzelmileg mivel jár vagy éppen, miként hat az egyes -tagokra. A katonaság nem csak a frontra vonulót érinti, hanem az otthon maradtakat is, akiknek bizony számolniuk kell a veszteségekkel is. És hogy ez miként formálja egy fiatal lány életét, az kiderül a könyvből.

Mindent összevetve, a Tiéd vagyok egy szép, érzelmes történet keserédes pillanatokkal és szenvedéllyel fűszerezve. Minden sablonossága ellenére megéri elolvasni, ráadásul a főszereplőpáros iszonyú szerethető, csodás pillanatokat tartogatnak az olvasó számára. Örülök, hogy kitartottam mellette, nekem a szívem közepébe talált.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Josh, December
Kedvenc jelenet: nehéz választani
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Tiéd vagyok 1. része, önállóan is olvasható
Nyereményjáték


A játék ötletet a hoki adta, de rendhagyó módon nem a könyvek lesznek főszerepben, hanem az írók. Az állomásokon olyan írók portréit találjátok, akik írtak sportos történetet (sportos romantikus: a főszereplők egyike hokis, focis, akár egyetemi csapatban, vagy hivatásos, esetleg autóversenyző) A helyes megfejéseket a rafflecopter megfelelő mezőire kell beírnotok és részt is vehettek a sorsoláson. A Könyvmolyképző Kiadó 3 példányt ajánlott fel Rebecca Yarros: Full Measures - Tiéd vagyok című könyvéből.


Nézzetek be a többi állomásra is

12/13 Könyvvilág
12/14 Kelly & Lupi olvas
12/15 Angelika blogja
12/19 CBooks
12/20 Kristina blogja
12/21 Dreamworld
12/22 Sorok között
12/13 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése