2017. december 22., péntek

Ashley Carrigan - Ikrek hava


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Ashley Carrigan második regénye, az Ikrek hava. Az Árnyjátékoshoz hasonlóan itt is egy gyönyörű, szenvedélyes, karakán hölgy életébe pillanthatsz be: egy veszélyes támadás megváltoztatja az ő és a megmentője életét. 
Kövesd az állomásokat és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.


Ashley Carrigan: Ikrek hava

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634572893
Oldalszám: 344 oldal

Fülszöveg:
Skylar, a fiatal, menő belsőépítész a barátnőivel töltött görbe este után hazafelé tart, amikor megtámadják. Az életét egy különös csavargó menti meg. Skylar elhatározza, hogy valamiképpen meghálálja a bátor fellépést.
Azonban Jim, a Közel-Keletről visszatért veterán elutasítja a segítséget, és mindent megtesz, hogy a lányt elriassza magától. Skylar nem adja fel, és ahogy egyre több időt tölt a férfival, már egyikük sem képes figyelmen kívül hagyni a közöttük felszikrázó szenvedélyt. Ám Jim nem ígér többet néhány forró éjszakánál. Skylar nem elégszik meg a könnyed kalanddal, és amikor megjelenik az életében a jóképű és gáláns Karl, bizakodva veti bele magát a kapcsolatba. De bármennyire is igyekszik elfelejteni Jimet, az nem várt módon bukkan fel újra az életében. Kockáztassa Skylar a szívét, amikor tudja, hogy a férfi végül összetörné? Vajon Jim sötét múltja örökre közéjük áll, vagy a vad összecsapásaikból mégis fakadhat szenvedélyes szerelem?

Saját véleményem:
Az Árnyjátékos sikere után két kézzel kaptam Ashley Carrigan soron következő története után, jóformán az sem érdekelt miről szól; olvasni akartam, pont.
Az már korábban kiderült számomra, hogy a szerző kiforrott, saját hanggal rendelkezik, stílusa gördülékeny, viszi magával az olvasót. És akárcsak a fentebb említett regényben, úgy itt is érett, felnőtt szereplőkkel, s ennek szellemében cselekménnyel lehet számolni. Épp ezért kissé értetlenül állok a pöttyözés előtt, mert az eladhatóságon kívül semmi nem indokolja a Rubin Pöttyöt, akkor már sokkal inkább AP.
Fontosnak tartom tisztázni, hogy bár az Ikrek hava nem New Adult sztori, a felnőtt romantikának is megvan a maga szépsége, főleg abban a formában, ahogy Ashley Carrigan tálalja: minden korosztály számára élvezhetően.

Ahogy azt a fülszöveg is említi, egy brutális támadással kezdődik minden. Skylar épp egy csajos estéről tart haza, amikor két alak ráront, az események pedig tettlegességig fajulnak; a nő élete hajszálon múlik. Szerencsére még épp időben lép közbe egy idegen, akiről később kiderül, hogy félhajléktalan veterán doki poszttraumás stressz szindrómával.
Ennek hallatán a katonacsaládban nevelkedett, valaha katonaként is szolgáló Skylar eltökéli, hogy hálából felkarolja a férfit. Jim hiába utasítja el a segítséget, ő hajthatatlan, minden követ megmozgat a siker érdekében.
Kettejük taszító-erőszakosan akaró viszonyára épül a kötet harmada. Jim elérhetetlensége, mogorvasága remek kontrasztot alkot Skylar makacs akaratosságával; mindemellett találkozásuk rendkívül sorsszerű is. Életükben egyaránt hangsúlyos szerepet játszott és játszik a katonaság, mi több, jelenbeli életükre is hatással van. Jim az átélt borzalmak miatt nem tud talpra állni, míg a nőt bűntudat emészti korábbi döntése miatt (nevezetesen azért, mert korábban feláldozta álmai hivatását a szerelem oltárán... ami aztán befuccsolt).

A történet azonban nem reked meg a mentori szálnál, hosszas drámázás helyett folyamatosan újabb és újabb fordulatokat vesz. A karakterek (legtöbb esetben) érett felnőttek módjára viszonyulnak az eléjük gördülő akadályokhoz, ezáltal nem kell érzelmi futóhomoktól, hosszas kesergéstől vagy ellököm-visszarántom típusú huzavonától tartani. Vágyaik egészen más formában csapódnak le.
És akkor itt jön be a második harmad konfliktusaként szolgáló szál, melynek neve: Karl.
Karl valódi playboy, de a szerethető fajtából. Első perctől kezdve világosan közli, mit akar, nyílt lapokkal játszik. Sajnos (vagy sem) pont ez az a tulajdonsága, ami miatt lehetetlen utálni, hiába jelent konkurenciát. Bevallom, én egy ponton odáig jutottam, hogy neki kezdtem drukkolni (úgy kb. négy oldalig).
Viszont Karl megjelenése egy másik érzést is kiváltott belőlem, méghozzá a déja vu-t. Ő nekem annyira Jaromír lett... és aztán valahogy több dologban, felállásban és karakterben is felfedezni véltem Árnyjátékos pillanatokat. Ez az egyetlen negatívum, ami miatt levontam fél pontot.
Mindezt leszámítva imádtam a szerelmi háromszöget, a humort, a háttérként szolgáló várost és annak különlegességeit, vagy a katonaságot. Ez utóbbi nálunk nem akkora divat, így kiváltképp meglepett, Ashley Carrigan mennyire hitelesen tudta ábrázolni, ráadásul olyan információmorzsákkal is szolgált, amikkel korábban nem találkoztam.

Az Ikrek hava minden ízében nagyvilági könyv, egyszerűen annyira hitelesen ábrázolja az amerikai életmódot és úgy unblock mindent, hogy ha nem tudnám, nem mondanám meg, hogy magyar szerző írta. Úgyhogy szívből ajánlom - korosztálytól függetlenül - mindenkinek, aki szereti a pergő, égbekiáltó drámáktól mentes, ámde fordulatos, kellően szenvedélyes és humoros történeteket. Ashley Carrigan a szórakoztató felnőtt irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja.
Én a magam részéről nagyon szeretem a lazaságát, hogy nem görcsöl rá a dolgokra, nem akar mindenképp tanítani valamit; egyszerűen csak hagyja, hogy sodródjak az árral és szórakozzak. Szóval kérek még ilyet. Sokat.


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Jim, Karl, Boris
Kedvenc jelenet: amikor az exférj, az aktuális pasi és Jim találkozik az irodában
Negatívum: déja vu
Borító: 5/5
Sorozat: -




Nyereményjáték


Fantasztikus helyszíneken játszódik a regény, a játékunk is ehhez kapcsolódik. Keress rá a földrajzi koordináták alapján, merre is járt Skylar? Segítségül adunk 1-1 képet a hangulat kedvéért. A megfejtést írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


é. sz. 37° 46′ 00″, ny. h. 122° 25′ 60″





Nézzetek be a többi állomásra is

12/22 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése