2018. október 2., kedd

Blogturné extra - A kegyetlen herceg



Október elején jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Holly Black legújabb Tündérföldén játszódó története, A kegyetlen herceg! A Blogturné Klub hat bloggere vállalkozott arra, hogy bemutassa nektek, hogyan képes egy ember ikerpár helyt állni a gyönyörű és kegyetlen tündérek között. Természetesen a turné végén ti is nyerhettek belőle három példányt.


Holly Black: The Cruel Prince - A kegyetlen herceg

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634574613
Oldalszám: 432 oldal
Fordító: Szabó Krisztina

Fülszöveg:
Persze hogy olyan akarok lenni, mint ők. Gyönyörűek, égi tűzben kovácsolt pengék. Örökké élnek. És Cardan közülük a leglenyűgözőbb. Őt gyűlölöm legjobban. Annyira gyűlölöm, hogy néha még levegőt venni is elfelejtek, amikor őt nézem. 
Egy szörnyű reggelen Jude és a nővérei végignézik, ahogy lemészárolják a szüleiket. A félelmetes gyilkos mindhárom lányt elrabolja, és Tündérföldére, a nagykirály udvarába viszi. Jude-ot csúfolják és kínozzák a halandósága miatt, és hamarosan rádöbben, ahhoz, hogy életben maradjon ebben a kiszámíthatatlan, veszélyes új világban, éppolyan okosnak, agyafúrtnak és hamisnak kell lennie, mint maguknak a tündéreknek. 
Csakhogy a hatalomhoz vezető lépcsőfokokat sötét árnyak és árulás lengi körbe. Ráadásul szembe kell néznie a dühítő, arrogáns, ám karizmatikus Cardan herceggel. A lehető legóvatosabban kell eljárnia. 
A bestsellerszerző Holly Black magával ragadó, a szó minden értelmében varázslatos új YA regénye. Hagyd, hogy elbűvöljön!




Ismerd meg a szereplőket!


Jude, Taryn és Vivienne - a három nővér
"Vivi más volt, mint egy átlagos nővér, ám a hétéves Jude és Taryn is mások voltak, olyanok, mint két tojás, ugyanaz a borzas, barna haj és szív alakú arc. Vivi szeme és hegyes fülének szőrpihéi Jude számára nem tűntek különösebbnek, mint az, hogy ő egy másik ember élő, lélegző tükörképe."



Madoc, Oriana, Oak - a (mostoha) család
"Madoc elrabolt bennünket a halandók világából, és idehozott a birtokára, a Csodák Szigetére, Insmire-re, ahol Elfhon nagykirálya is székel. Itt nevelt fel bennünket - engem, Vivienne-t és Tarynt - becsületből. Bár Taryn és én anya árulását jelképezzük, Tündérfölde szokásai szerint az ő felesége gyerekei, így az ő gondja vagyunk."
"Madoc hét éve vette feleségül, és Oriana nem sokkal később gyermekkel ajándékozta meg, egy Oak nevű, beteges fiúcskával, akinek aprócska, imádnivaló szarvak nőttek a homlokára. Mindig is egyértelmű volt, hogy Oriana csupán Madoc miatt tűr meg bennünket Tarynnel. Úgy tekint ránk, mint a férje kedvenc kopóira, szerinte neveletlenek vagyunk és bármelyik pillanatban a gazdánk ellen fordulhatunk.

Oak testvérként szeret bennünket, és Orianát ez zavarja, pedig soha, egyetlen ujjal sem nyúlnék hozzá."



Balekin, Dain és Elowyn - Eldred király gyermekei
"A nagyapa nyomán Eldred mind a hat gyermekében van valami állati. Ez Tündérföldén nem számít csodának, kivéve az udvari nemesség körében."
"Az elsőszülött Balekin herceg és csatlósai alkotják a Csiröge-kört, a vigasság náluk mindenek felett áll, és neheztelnek mindenre és mindenkire, aki ennek az útjába áll. A sárga földig isszák magukat és különböző mérgező, bódító porokkal tompítják az érzékeiket. Balekiné a legvadabb kör (...)."
"Elowyn hercegnő a második szülött, övé a Pacsirta-kör. Számukra a művészet a minden. Jó néhány halandót a szárnyuk alá vettek(...)."

"Dain herceg, a harmadik szülött a Sólyom-kört vezeti. Lovagok, harcosok és stratégák tartoznak hozzá. Természetesen Madoc is ennek a körnek a tagja."



Caelina, Rhyia, Cardan - Eldred király gyermekei
"Elowyn húga, Caelia is a közelben pörög-forog, selymes haja éppolyan kukoricaszínű, mint az apjáé, a különbség csupán annyi, hogy az ő fejét virágkorona díszíti."
"Cardan herceg - Eldred nagykirály hatodik sarja, az összes közül a legborzalmasabb (...):"



Valerian, Nicasia és Locke - Cardan herceg barátai
Cardan "(...) három legutálatosabb, legfelfuvalkodottabb és leghűségesebb barátja (...)."
"Valerian sötétvörösben pompázik, kézelőjén csiszolt rubinok csillognak, egy-egy csepp fagyott vércseppnek tűnnek. Nicasia haja épp olyan kékeszöld, mint az óceán, gyöngydiadém díszíti a frizuráját. Fonatain csillogó pókháló feszül. Locke érkezik utolsóként, unottnak tűnik, a haja épp olyan színű, mint a rókák bundája."



Taniot, Liriope és Eldred király - az uralkodó család
"Taniot Dain herceg anyja (...)"
"Liriope Locke anyja."
"Eldred nagykirály szürke palástban ül a trónján, vékonyszálú, aranyló fonott haját súlyos, tölgyleveleket mintázó aranykorona szorítja le. Meghajolunk, ő pedig bütykös, gyűrűkkel díszített kezével gyengéden megérinti a fejünket. A király a Smilax nemzetségből származó Mab királynő unokája. Mab magányos tündérként élt, mielőtt szarvas hitvesével és az ő szarvasbikán ülő lovasaival leigázta Tündérföldét."



Szellem, Bomba, Csótány - legyen titok a kilétük
"A vékony, vonzó tündér, aki legalább részben halandó származású, rám kacsint, és Szellemként mutatkozik be. A haja homokszínű, ami az embereknél megszokott, ám a tündéreknél különös, a füle épphogy csak hegyes. A másik aprócska, törékeny lány, a bőre egy őzsuta pettyes barnájára emlékeztet, haja fehér felhőt képez a feje körül, hátán pedig aprócska, kékesszürke pillangószárnyak feszülnek. A felmenői között biztosan van pixie, vagy talán inkább kobold."
"Sebhelyes goblinférfi az, bőre a zöldvizű tavakat idézi. Orra hosszú, nagy ívet ír le, mielőtt sarlószerűen visszahajlik az arca felé. Haja fekete pamacs a feje búbján. Tekintete kifürkészhetetlen. Többször is pislog, mintha próbálna rám fókuszálni."






Nyereményjáték


Holly Black Tündérföldére kalauzolja olvasóit új regényében, ahol Jude szebbnél-szebb, illetve gonoszabbnál-gonoszabb tündérekkel találkozik, ezért úgy gondoltuk, hogy megismertetünk titeket néhány ismert és kevésbé ismert tündérrel a turné folyamán. A feladatotok nem más, mint a képek alapján kitalálni, hogy ki szerepel a képen és a nevét - akár magyarul, akár angolul - beírni a rafflecopter megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

09/26 Hagyjatok! Olvasok!
09/28 Függővég - Exkluzív Részlet
09/30 Deszy könyvajánlója
10/02 Dreamworld - Fanartok
10/04 Kelly & Lupi olvas
10/06 Sorok Között
10/08 Dreamworld
10/10 Kelly & Lupi olvas
10/12 Függővég
10/14 Deszy könyvajánlója - Interjú az írónővel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése