2018. október 28., vasárnap

Erin Watt - Cifra Palota


Végre itt a folytatás a Megtört herceg őrületes függővége után! 
A Cifra palotában folytatódik Ella és a Royal család fordulatokban gazdag története, a rajongók óriási örömére.
Ha kíváncsiak vagytok, milyen meglepetéseket tartogat a harmadik kötet, tartsatok a Blogturné Klub nyolc bloggerével és játszatok a három nyereménykönyv egyikéért, melyet a Könyvmolyképző kiadó ajánlott fel!


Erin Watt: Cifra Palota

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634574866
Oldalszám: 408 oldal
Fordító: Sándor Alexandra Valéria

Fülszöveg:
Halálos ellenségekből váratlan szövetségesek?
Két fiatal mindent megtenne azért, hogy megvédjék, ami számukra a legfontosabb.
Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.
Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén.
Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.
Talán igazuk van.
Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj megmenteniük a családjukat, és kideríteni az összes titkot a Cifra Palotában.
Az elsöprő sikerű Papír hercegnő és Megtört herceg folytatása.

Saját véleményem:
Reed és Ella története utolsó fejezetéhez érkezett a Cifra palotával (ami megjegyzem, simán futhatott volna Bolondok háza címen is), ám mielőtt megkaphatnák jól megérdemelt hepiendjüket, le kell győzniük a kétfejű sárkányt. Nevezetesen Ella apját és a vádat, mely szerint Reed hidegvérrel meggyilkolta az állapotos Brooke-ot.

"– Én Royal vagyok, bébi! Nem menekülök, hanem harcolok (...)."

A Megtört hercegben úgy váltunk el Royaléktól, hogy miközben Reedet bilincsbe verve, rendőrök vitték el, megjelent az ajtóban Ella halottnak hitt apja, Steve. A történet pedig pontosan innen folytatódik, e két szálat helyezve előtérbe.
Reed ellen nyomozás indul, minthogy ő az egyetlen, aki a kamerafelvételek alapján Brooke lakásában járt a gyilkosság napján, ráadásul felszakadt sebe és a nő körme alatt talált DNS minták is mind bűnösségét igazolják. Az ügy pedig tovább bonyolódik, amikor a rendőrök olyan mélységig ásnak le a család múltjában, amire senki sem számított. Terítékre kerül a srácok erőszakossága, ellenük fordítják a bunyókat, lefizetett áldozatok, megbántott exek tesznek vallomást, és még az Ellát molesztáló srác apja, Delacorte bíró is tiszteletét teszi, akkora szarkupacot zúdítva Reed nyakába, amiből a legmenőbb ügyvéd is képtelen kivakarni. A helyzetét pedig tovább nehezíti indulatossága, és az Ellától való eltávolodás.

"Ő abban a pillanatban belopta magát a szívembe, amikor először találkoztam vele, és azóta sem eresztett el: benne van a húsomban és a véremben."

A sorozat összes főgonosza közül Steve a legundorítóbb alak. Kiszakítja Ellát megszokott közegéből, elvesz tőle mindent és mindenkit, akit szeret, miközben rákényszeríti önnön akaratát, azzal a céllal, hogy elkényeztetett, milliárdos csemetét neveljen belőle. És ami a legfontosabb: eltiltja Reedtől.
Akár azt is mondhatnánk, hogy a szerzőpáros Steve figuráján keresztül igyekezett bemutatni a normális családi modellt, mely nem a Royal-féle korrupcióról és szabadságról szólt - ám ennél jóval többről van szó. A pasi minden tette tömény hányinger, az apai szeretet szikrája sem fedezhető fel benne. Gyűlöltem, és sajnos annyira egyeduralkodóvá vált a történet során, hogy jóformán teljesen meg is ölte azt. Steve-nek hála minimálisra csökkent a Royal család jelenléte, ami számomra óriási szívfájdalomnak bizonyult. Akárcsak az ék, amit Elláék közé vert... pontosabban igyekezett verni, mert szerencsére a páros kellően agyafúrtnak bizonyult kicselezés terén.
Ha Steve jelenlétének bármi pozitívuma van, az a bűnös élvezet. Reed és Ella végre valódi egységként működik együtt, rövid, ámde annál hevesebb pillanatokat élve át.

"Csak úgy repül az idő, amikor az ember zaklatókkal küzd és szerelembe esik."

A Royal család esetében mindig is azt szerettem, hogy addiktív; minden hibája ellenére vitt magával. A Cifra palota nem. Amennyire vártam, annyira szenvedtem vele, hiába olvastam, úgy éreztem, nem haladok. Lap lapot, fejezet fejezetet követett, de semerre sem haladt a történet. Néha robbant egy bomba Reed ügyében, méginkább aláaknázva szerencsétlent, máskor Steve borzolta a kedélyeket, ám ezt leszámítva nem történt semmi. Kimaradt a nyomozás, a kihallgatás, és úgy nagyjából minden megmaradt a maga eseménytelenségében - még Reed és Ella nagy kapcsolati lépése is egy kipipálandó tételként funkcionált mindenféle kezdés vagy vég nélkül. Ráadásul olyan szappanoperává fajult az egész kötet, amit még az Esmeralda stábja is megirigyelhetett volna. Hallottaiból feltámadt Tom Hanks, amnéziás Reed, gyilkosság, halálbüntetés szelleme, meglepő eredmény apasági vizsgálaton... komolyan vártam a pillanatot, Ella mikor gurul le a lépcsőn és veszíti el az emlékezetét, hogy aztán néhányszáz oldalnyi nyavalygás utál megvakuljon. Kimondom: ennél többet vártam. Sokkal, de sokkal többet. Persze akadtak benne jó pillanatok, Reed és Ella közös jelenetei sodrólendületűek, akárcsak azok, amikor nem a gyilkosságról vagy Steve-ről van szó - olyankor előjön az a könnyed szertelenség, amiért annyian rajongunk. És bár ez a rész nem lett a kedvencem, epekedve várom kedvenc Royalom, Easton történetét.


Pontszám: 5/3,75
Kedvenc szereplő: Reed, Ella, Easton, Val
Kedvenc jelenet: Val és Ella mosdós beszélgetése az apaságról
Negatívum: Steve
Borító: 5/5
Sorozat: A Royal család #3




Nyereményjáték


Melyik országé ez a palota? A kép és egy jellemző mondat alapján ki kell találnotok, melyik ország királyi, hercegi palotáját mutatjuk nektek! Ezután már csak be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába a megfejtést, és már esélyesek is vagytok a könyvek megnyerésére.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Mária Terézia nyári rezidenciája volt.





Nézzetek be a többi állomásra is

10/16 Kelly&Lupi olvas
10/18 Angelika blogja
10/20 CBooks
10/22 Sorok között
10/24 Könyvvilág
10/26 Ambivalentina
10/28 Dreamworld
10/30 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése