2018. december 15., szombat

Disney - Mickey egér



Talán nem is gondolnánk, de Mickey egér idén már kilencvenedik születésnapját ünnepli. Ennek alkalmából a Kolibri Kiadó csodás kiadványt jelentetett meg, melynek meséin keresztül végigkövethetjük kedvenc egérkénk fejlődését 1928-tól. Tartsatok a Blogturné Klub négy bloggerével, ismerkedjetek meg a kötettel, s a turné végén három példányt sorsolunk ki játékosaink között.


Disney: Mickey egér

Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789634372660
Oldalszám: 176 oldal
Fordító: Habony Gábor

Fülszöveg:
Ünnepeld Mickey egér 90. születésnapját igazi klasszikusokkal! Ez a gyűjtemény az első képernyős szereplésének számító Willie gőzhajótól a Mark Twain történetét feldolgozó Koldus és királyfiig nyolc mesén át, gyönyörű illusztrációkkal és érdekességekkel veszi sorra a világ leghíresebb egerének 90 évet átívelő kalandjait.

Saját véleményem:
Mickey egér a világ legismertebb, egyben legikonikusabb figurája; vele kezdődött az egész Disney jelenség, úgyhogy hangozzék bármilyen elcsépelten is, neki köszönhetem a gyerekkoromat, azt, hogy szebbnél szebb meséken nőhettem fel.
Mickey (és Minnie) mindig is az életem része volt, megszállottan rajongtam és rajongok mindenért, ami vele/velük kapcsolatos, viszont ez a kis gyűjtemény kellett ahhoz, hogy rádöbbenjek, a rövid rajzfilmeket leszámítva, nem ismerem egyik klasszikus, egész estés filmjét se.

"Csak abban reménykedem, hogy egyvalamit sosem felejtünk el... azt, hogy minden egy egérrel kezdődött."

A Mickey egér - Klasszikus mesék gyűjteménye nyolc mesét tartalmaz, melyek kronológiai sorrendben mutatják be a kisegér és barátai evolúcióját, azt, hogy az elmúlt évtizedek alatt milyen grafikai fejlődéseken estek át. A nyolc történet között többek között olyan címekkel találkozhatunk, mint a Willie gőzhajója, A vitéz szabóegér, Mickey, a varázslóinas, vagy a Karácsonyi ének átirata, de természetesen a híres Koldus és királyfi sem hiányozhat a repertoárból. Egytől-egyig aranyos, izgalmas és tanulságos mesék, melyekben visszaköszönnek a már jól ismert Disney elemek.

A könyv Mickey egér 90. szülinapjára készült, ehhez mérten részletgazdag, gyönyörűen illusztrált és fizikai megjelenésében abszolút csúcsminőségű. Amit viszont hiányoltam, az a fülszövegben is olvasható "érdekességek" rész. Arra számítottam, hogy különféle kulisszatitkokat tudhatok meg Mickey-ről és megalkotójáról, hogy részletesebb betekintést kaphatok a filmek keletkezésébe, ám ehelyett be kellett érnem egy-két mondattal az adott meséről. Huszonhét éves fejjel sajnálom, tényleg érdekelt volna a történelmi háttér, ugyanakkor az is igaz, hogy egy gyerek számára kevésbé lenne izgalmas, számukra teljes mértékben befogadható az a mennyiség és minőség, ami egy-egy fejezet előtt megjelenik.

Mindent egybevetve örülök, hogy a polcomon tudhatom ezt a szépséget, jó lesz időről-időre elmerülni egy-két történetben, vagy csak léleksimogatóként nézegetni a képeket és elmerengeni a gyerekkoromon. Ezzel együtt abban is biztos vagyok, hogy minden gyerek és rajongó polcán ott a helye, mindegy mennyi idős: Mickey egérből nem lehet kinőni.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Mickey
Kedvenc történet: Karácsonyi ének
Negatívum: kevés lényegi tartalom
Borító: 5/5
Sorozat: -




Nyereményjáték


Az első Mickey egér mesét 1928-ban láthatta a közönség, azóta azonban - egérke barátunk mellett - számos egész estés Disney mese is napvilágot látott, kicsik és nagyok örömére egyaránt. Játékunkban egy-egy jelentfotóból kell kitalálnotok, melyik meséről van szó, s a címét a Rafflecopter megfelelő sorába írnotok.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

12/11 Szembetűnő
12/12 Könyv és Más
12/14 Dreamworld
12/16 KönyvParfé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése