2018. december 8., szombat

Jeaniene Frost - Második kísértés



A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából ismét olvashatjuk Jeaniene Frost remek könyveit és immár a második része érkezik Vlad könyvének. 
Vlad és Leila története semmiképpen nem hétköznapi, de ezt már tudjuk. Vajon a kapcsolatuk sorsáról sikerül dönteniük? Ki akarhat a lány életére törni? - Megtudhatjátok az Éjszaka hercege sorozat legújabb részéből.


Jeaniene Frost: Második kísértés

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634570844
Oldalszám: 336 oldal
Fordító: Szebenyinszki Szilvia

Fülszöveg:
A Sötétség Hercegével randevúzni nem könnyű…
Leilát cserbenhagyják a képességei, és már nem tudja, mit tartogat számára a jövő. Ha ez még nem lenne elég, a szeretője, Vlad is távolságtartóan viselkedik vele. Bár Leila csak egy egyszerű halandó, ugyanakkor modern nő is, aki nem tűri az idők végeztéig az elutasítást – főleg attól a sötéten jóképű vámpírtól nem, aki még mindig nem ismeri el, hogy szerelmes belé.
A körülmények úgy hozzák, hogy Leila visszatér a karneválosok közé, de beüt a tragédia, és hirtelen egy gyilkos célkeresztjében találja magát, aki közelebb ólálkodik, mint gondolná. Leilának el kell döntenie, kiben bízik: a tüzes vámpírban, aki magasabbra korbácsolja szenvedélye lángját, mint bárki, vagy a megkínzott lovagban, aki több szeretne lenni egyszerű barátnál? A veszély már a közelben jár, és elég egyetlen rossz lépés, hogy Leilát az örök kárhozat várja.
Döntenie kell: örök szerelem vagy örök magány.

Saját véleményem:
A sötétség hírhedt hercegével randizni nem könnyű, ám amikor egy Vladhoz hasonló Nagy és Erős vámpír másodszorra is megkísérti az ember lányát, akkor bizony mit sem számít, ha az illetőnek várbörtöne, netán mesterdiplomája van középkori kínzásokból. S ha mindehhez társul egy sziklaszilárd, vad és őrjítően pimasz jellem, akkor bizony könnyű megfeledkezni a józan észről, s túllendülni olyan apróságokon, mint a férfiú titokzatos, bosszantó, s nem kicsit bonyolult viselkedése. De csak és kizárólag abban az esetben, ha a nevezett egyént Vladnak hívják és Romániában él.

„Szeretet és gyűlölet, szenvedély és fájdalom, erő és megbocsátás, kétségbeesés és megbocsátás – ezek alkották az életet (...).”

A Második kísértés egy meglehetősen felcsigázó prológussal indít, melyből mindösszesen annyi derül ki, hogy Leila fogságba esett, a szökésre pedig nem sok esélye van. Ám mielőtt tovább folytatódhatna az akciódús rész, visszarepülünk az időben, hogy megtudjuk, mi is vezetett hősnőnk elrablásáig.
Frost részéről mesteri húzásnak bizonyul a jövő nyúlfarknyi belengetése, hisz az olvasóban ezt követően végig ott munkál a kíváncsiság, s a tudat, hogy történni fog valami. Ez pedig már csak azért is nagyszerű, mert a kötet első felében nagyobb hangsúly kerül Vlad és Leila kapcsolatára; a paranormális románcból utóbbit erősítve.
Azok, akik olvasták az Első lobbanást, emlékezhetnek, hogy Vladnak hála Leila tűzálló lett, ugyanakkor különleges képessége, ami miatt a férfi magához fogadta, eltűnt. Nem maradt más, mint a nő. Ezzel önmagában még nem is lenne gond, ha nem ismernénk a sötétség hírhedt hercegének előéletét, s jelenbéli tartózkodó viselkedése nem keltene gyanút párjában. Leila tehát kétségek közt vergődik: szereti a vámpírt, ám kénytelen belátni, egészen más nézeteket vallanak a párkapcsolatról.

"(...) akkor is szeretlek, Vlad. Téged, a sárkányt (...)"

Míg az első részben megismerkedtünk a világgal és kialakult egy, a sorozatot szépen átszövő konfliktus, addig ebben a kötetben a főszereplő páros érzelmei kerülnek terítékre. Ez lehet, hogy sokakban nemtetszést vált majd ki, mert tény, hogy a valós akcióból jócskán lefarag, én mégis örülök, hogy így alakult. Frost tudatosan építi a világát, és annak érdekében, hogy a folytatásokban kibontakozhasson a valódi bonyodalom, elengedhetetlen a karakterek közti kapcsolat kivesézése és rendezése. Ebbe beletartozik a szereplők valódi énjének, habitusának megismerése, legyen az akár pozitív vagy negatív, és az olyan különbségek rendezése, ami a generációs különbségekből adódik. Mert igen, olvastunk már milliónyi vámpíros love storyt, de egyik sem mászott bele annyira azokba a kérdésekbe, amikbe a szerző itt igen (legyen szó akár Vlad jelleméről - aki közel sem az a csillogó páncélú lovag - vagy Leila emberi felfogásáról). És azért valljuk be, legyen bármilyen őrjítő a civakodás, Leiláék heves kapcsolata minden pillanatban szórakoztató (értem ezalatt a szenvedélyt, humort, kimértséget, makacsságot vagy szenvedést).
Ám ahogy említettem, a prológus előrevetíti magát az akciót is, úgyhogy abból sincs hiány; a paranormális rész sem szorul teljes mértékben háttérbe.

Mindent egybevetve, én ezt a részt is imádtam, megkaptam tőle mindent, amit vártam és az Első lobbanásban is szerettem. Továbbra is lenyűgöz a történelem és klasszikus vámpír mítosz keveredése a modern világgal, melyet a fantasy és gótikus elemek tesznek még elképesztőbbé. Ráadásul Frost rettentően gördülékenyen ír, viszi magával az olvasót. Vlad meg Vlad.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Vlad, Leila, Cat és Bones
Kedvenc jelenet: ne kérjétek, hogy válasszak
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Az éjszaka hercege #2




Nyereményjáték


A mostani tíz állomásos blogturnénk az Éjszaka hercegéről szól, azonban ti is ismerhetitek a többi szereplőt, mi több lehet olvastátok mások könyvét is. A mostani játékunkban minden állomáson találtok egy könnyebb kérdést, amire a helyes megfejtéseket a Rafflecopter dobozába írjátok be.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Mikor született Vlad?




Nézzetek be a többi állomásra is

11/29 Insane Life
11/30 Sorok között
12/01 Függővég - Vlad otthona
12/02 Angelika blogja
12/03 Dreamworld - Idézetek
12/04 Deszy könyvajánlója
12/05 Sorok között - Könyvelőzetesek
12/06 Függővég
12/07 Olvasónapló
12/08 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése