2020. november 28., szombat

Ismerd meg a Wonder Woman szereplőit!

 

A Könyvmolyképző kiadó idén egy új sorozattal örvendeztetett meg bennünket, melyben neves szerzők a DC univerzum legnépszerűbb szuperhőseinek történetét gondolják újra. Nem sokkal a Sarah J. Maas-féle Macskanő-verzió megjelenése után most Wonder Woman karaktere kap egészen új megvilágítást, melyet Leigh Bardugo fantasztikus képzelőerejének köszönhetünk. Tartsatok velünk a turnén, és játsszatok a nyeremény könyvpéldányért!
 
 


Idézetek


Diana

 
"A nővérei már bizonyítottak a csatatéren, a szenvedés acélossá edzette őket, dicső harcosokat kovácsolt belőlük, akik az életből a halhatatlanságba léphettek. Mind kiérdemelték a helyüket Themyscirán. Mind jogosan kerültek ide, kivéve Dianát, aki a sziget földjéből és Hippolyta gyermek utáni vágyából született. Őt az anyja keze formázta meg, akár egy üreges és törékeny agyagfigurát."

"– Az istenek áldásukat adták Dianára! Életet leheltek belé. Általuk lehetséges, hogy az én vérem kering az ereiben, elhalmozták tehetséggel!"

"Diana megpillantotta magát a tükörben. Egy zilált külsejű, sötét hajú lányt látott. Kék szeme riadtan nézett rá vissza, és akár egy tragédia sorsüldözött szereplője, aggodalmasan harapdálta az ajkát. Kihúzta magát, és felszegte az állát. "

"Körülbelül száznyolcvanöt centi magas, bámulatos alakkal. Akár azokat a fura kondigépeket is reklámozhatná a késő esti tévéműsorban. Hasizomerősítőt, bicepsznövelőt."

"– Makacs, mint minden lány – vicsorogta. – Vakmerő, mint minden lány."

"– Magad is a sziget földjéből származol. Romlatlannak születtél. Athánatosnak, halhatatlannak. Te nem fogsz megbetegedni, mint a nővéreid, és a közelséged meghosszabbíthatja a lány életét, talán még enyhülést is hoz számára, de meggyógyítani nem tudja. "

". A vadásznőről, Dianáról kaptam a nevem, és a kegyeltjéről elnevezett Orion csillagkép alatt születtem. A kő anyám koronájából lett kihasítva. – Diana a széles tiara felé intett, ami felfüggesztve lógott a szekrényben, egy még sokkal nagyobb rubinnal a közepén. – Ezek szívkövek. Egyfajta iránytűként viselkednek. – Kipattintotta a csillag alakú rubint a helyéről, majd visszahelyezte az aranyból készült fejdíszt a tartóra. – Remélem, senki sem fogja észrevenni."

"Diana ujjai önkéntelenül is végigsiklottak a vitrin többi darabján is. A széles aranyövön, ami vörös kövekkel és akkora topázokkal volt kirakva, mint Alia körme. Megérintette az elegáns, felhúrozatlan íjat, a hímzett bőrből készült nyilakkal teli tegezt, egy vasból készült széles karperecnek látszó valamit, ebből több is volt, és a hosszú kötelet, ami úgy feküdt ott összetekerve, mint egy kígyó.
– Erre szükségünk lesz – mondta Diana, és kivette a lasszót a szekrényből. Fényesen csillogott, mintha nem szokványos kötelekből fonták volna. A csípőjére erősítette. Diana megérintette az egyik vasból készült karperecet. – Kislánykoromban anyám hetente elhozott ide. Minden vitrin előtt megállt, és mesélt. Elmesélte az összes nő történetét, aki ide került. Ezek itt a legnagyobb hőseink ereklyéi. Az előző életük darabkái, emlékeik a csatákból, amiket a békéért vívtak. Mindenki történetét elmesélte. Mindenkiét, csak a sajátját nem."

"Diana úgy festett, mint aki a barbárok sztriptízbárjába indult, csak eltévedt."


Alia

"Egyidősnek tűnt Dianával. Barna bőre volt, vékony tincsenként befont hosszú haja telement homokkal, és ziláltan lógott az arcába. Nyilvánvalóan gyenge volt ahhoz, hogy árthasson bárkinek is, magán kívül."

"– Alia nem hétköznapi lány. Magában hordozza a Halált.
(...)
– Nem a saját haláláról van szó, hanem a világ pusztulásáról. Gondolod, hogy a véletlen sodorta a hajóját a partjainkhoz? Alia egy Háborúhozó, Helené leszármazottja, aki Nemesis lánya."

"- (...) Amikor egy újabb Háborúhozó születik erre a világra, a pusztulás elkerülhetetlen. Ez minden nagy konfliktus katalizátora az Emberek Világában. Az újhold eljövetelével az Aliában munkáló erők elérik a csúcspontjukat, és háború lesz. – Elhallgatott. – Ha meg nem hal addig."

"– A Háborúhozónak el kell jutnia a Therapnéban lévő forráshoz, még mielőtt Hekatombaión első estéjén lemenne a nap. Ahol Helené megpihent, a Háborúhozó megtisztul. Megtisztul a halál szennyétől, ami bemocskolta a családja vérvonalát. Az erejét onnantól meg tudja zabolázni, és soha nem száll róla tovább."


Nim

"- (...) Nim is leszbikus. Esetleg biszexuális. Majd még eldönti."

"(...) egy lány viharzott be. Bár nem is annyira lányhoz, mint inkább egy emberi alakot öltött forgószélhez hasonlított. Nyitott orrú, fűzős csizmája felért egészen a gödröcskés térdéig, lezser, rövid ruhája csillogó anyagból készült. Hosszú haja az egyik oldalon fel volt nyírva, a másik oldalon fekete zuhatagként omlott az arcába, a szemét is eltakarta, ami különben gagátfekete volt és a szélén aranyló szegély futott körbe. A fülcimpáján végig ezüst fülbevalók és különféle ékkövek sorakoztak egymás mellett."

"– Nim ékszereket is készít – magyarázta Alia.
A lány hirtelen elengedte Diana kezét.
– Ne azt mondd, hogy ékszereket készítek! Ez úgy hangzik, mintha BeDazzler szegecselőkészletem vagy Etsy boltom lenne. Ez művészet."


Jason

"Nagy termetű. Fiatal férfi, körülbelül olyan magas, mint ő, széles vállú. Jó reflexekkel. "

"(...) ez a puhány alak nem más, mint a bátyám."

"Tiszta, fehér pamutinget viselt, a nyakánál kigombolva, könyékig feltűrt ujjal. A feje majdhogynem tarkopaszra volt borotválva, és ugyanolyan csillogó, sötét szempárt és barna bőrt örökölt, mint Alia."

"Széles mosoly ragyogott fel Jason arcán – a bal oldalon egy kis gödörrel –, ami teljesen átrajzolta a vonásait."


Theo

"– Ki az a Theo Santos? – kérdezte Diana, és egy szőlőfürtöt vett magának a tálból.
– Jason csatlósa.
– A család barátja – válaszolta Alia.
– Szexi a maga nyakigláb, szexinek azért mégsem nevezhető módján.
– Tény, hogy jól néz ki – szögezte le Alia.
– Egy nagy lúzer. Folyton itt lóg, Aliánál, vagy valami sötét szobában videójátékozik, és kerül minden személyes kontaktust."

"– Igyekezhetsz, ahogy csak akarsz – válaszolta mellette a sötétbarna bőrű nyurga srác, göndör, fekete haja zabolázhatatlanul meredt az égnek. – Soha nem lesz olyan kifinomult ízlésed, mint nekem."

"Theo Santos csak kicsit volt alacsonyabb Jasonnél, de sokkal vékonyabb. Hivalkodóan fényes, szűk szabású sötétzöld öltönyt viselt. Csupasz arca miatt sokkal fiatalabbnak tűnt, mint a barátja."

"Theónak nagyon jó esze van. Tud programozni, igazából nincs az a biztonsági rendszer, amit ne tudna feltörni. Mégis úgy fest a helyzet, mintha minden idejét a videójátékoknak szentelné." 




Nyereményjáték
 
 
A játékunk ezúttal az erős női főszereplők köré épül. A feladatotok, hogy a bejegyzésekben szereplő képek vagy idézetek alapján kitaláljátok, melyik történet hősére gondoltunk, illetve mi a neve az adott karakternek. Az idézetek esetében elegendő csak a könyv címét beírnotok a Rafflecopter dobozba.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


a Rafflecopter giveaway


Nézzetek be a többi állomásra is 


11/11 Readinspo
11/13 Dreamworld - Idézetek
11/15 Sorok között
11/17 Readinspo - Interjúfordítás
11/19 Olvasónapló
11/21 Deszy könyvajánlója
11/23 Csak olvass!
11/27 Kelly és Lupi olvas
11/28 Dreamworld - Ismerd meg a szereplőket!
11/29 Fanni’s Library
12/01 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése