2023. május 20., szombat

Christina Lauren - Kalandtúra Wilder-módra

Márciusban újabb Christina Lauren regény érkezett a magyar könyvpiacra a 21. Század Kiadó által. Mostani turnénk során megtudhatjátok, hogy mit gondolnak bloggereink erről a kalandos, kincsekkel és romantikával teli könyvről, valamint játszhattok a kiadó által felajánlott nyereménypéldányért is.
 
 
Christina Lauren: Kalandtúra Wilder-módra
 
Kiadó: 21. Század Kiadó
ISBN: 9789635683314
Oldalszám: 384 oldal
Fordító: Lévai Márta

Fülszöveg:
A ​Nem mézes hetek és A lelkitárs-egyenlet szerzőitől.
Lily Wilder mű-kincsvadászatokra viszi a turistákat Utah állam vörössziklás kanyonjaiba. Ebből éppenséggel megél, de esélye sincs visszavásárolni a szeretett ranchot, amit apja sok évvel ezelőtt eladott. A pénzszűke miatt nem mondhat nemet, amikor szedett-vedett baráti társaságával az a férfi bukkan fel, hogy részt vegyen egy kincsvadásztúrán, akibe régen szerelmes volt. Lilynek voltaképp nincs is ellenére, hogy kivigye a fickót a semmi közepére – és aztán ott hagyja a francban.
Leo Grady viszont mást sem akar, csak újra felvenni a fonalat első és egyetlen szerelmével. Lily ebben sajnos nem partner: egyértelműen értésére adja, hogy Leo csak mint túravezetőre számíthat rá.
Ahhoz, hogy a szerelmük még egy esélyt kapjon, a túrán egy csomó mindennek balul kell kiütnie. Vajon mégis igaz a kincset övező legenda? Lilynek és Leónak össze kell fognia, hogy kihúzzák a bajból a társaságot – és eközben Lily nemtörődöm apjának múltjával és a kettejük közös múltjával is szembe kell nézniük.

Saját véleményem:
A 21. Század Kiadó a Nem mézes hetek és A lelkitárs-egyenlet után újabb Christina Lauren kötettel örvendeztette meg a könnyed, romantikus történeteket kedvelő olvasókat. Ezúttal pedig számomra sem volt kérdés, hogy olvasni akarom-e a szerzőpáros soron következő regényét, ami egy vérbeli második esély típusú, western hangulatú, kincskeresős sztori. 

"Fedezd fel a világot, vágj bele új dolgokba, és légy bátor."

A történet a Utahban fekvő Canyonlands Nemzeti Parkba kalauzolja el az olvasót, ami az Egyesült Államok egyik legvarázslatosabb szárazföldi területe. Tágas kék égbolt, vörös sziklák, sivatagi vidék. Egyszóval tipikus vadnyugati helyszín, olyan, ahol könnyű magunk elé vizualizálni egy veszélyekkel és kihívásokkal teli kincskeresős kalandtúrát. 
És itt jön képbe Lily, a regény hősnője, akinek semmi kedve mű-kincsvadászatra vinni az odalátogató turistákat, mégis kénytelen rá, ha fennakarja tartani magát, s valahogy visszaszerezni hőn szeretett családi farmjukat. Tíz évvel korábban Lily úgy képzelte, hogy a Wilder-farmot igazgatva, szerelme Leo oldalán fogja leélni életét, csakhogy a srác egyik napról a másikra elhagyta, apja elhunyt, a birtok pedig elúszott. Egyedül egy, az apja által ráhagyott kincses térkép maradt meg, ami a történet további részében sorsdöntő szereppel bír. 
Egy napon ugyanis férfiakból álló, furcsa csapat érkezik, s az ő dolga lesz, hogy elvágva a civilizációtól, sivatagi kalandtúrára vezesse a nagyvárosi srácokat, telefon, angol wc és miegymás nélkül. Csakhogy a csapat egyik tagja nem más, mint Leo, Lily első szerelme. 
A zsánerre jellemzően nem az a kérdés, hogy Lily és Leo újra összejön-e, hanem az, milyen út vezet a beteljesülésig. 

A szerzőpáros ezúttal egy nagyon érett, ugyanakkor kalandos második esély sztorit vetett papírra - olyat, melyben megfelelő arányban keveredik romantika és izgalom. Mindezt pedig kiegészíti a vadnyugati atmoszféra. Nem szokványos regény, hovatovább magában a chick lit zsánerében is üde színfolt; egyszerre szórakoztató, izgalmas, komoly és egzotikus. 
Én magam nagyon szeretem a kincskeresős sztorikat, imádok gyönyörű tájakon barangolni (még ha csak képzeletben is), így kifejezetten üdítőek voltak a szerzőpáros szemléletes leírásai, továbbá szívesen bonyolódtam bele egy műnek induló, de valóságossá váló kincskereső túrába. Adott egyfajta őrültséget, olyasfajta pluszt, amitől a történet ki tudott emelkedni a többi közül. Ráadásul a romantikus szál is szépen, okosan felépített.
A második esély sztorik azok, ahol igazán fontosak az arányok, hisz csak akkor lesz működőképes, ha megvan a szikra, a különválás magyarázata, valamint az újbóli egymásra találás is indokolt. Ebben az esetben minden adott volt ahhoz, hogy újjáéledjen a tűz. Mind Lily, mind pedig Leo igazán szerethető, tartalmas karakter. Ráadásul esetükben befigyel egy nagy ellentét is, mivel Lily tipikus, sokat megélt kisvárosi lány, míg Leo egy viszonylag gondtalan nagyvárosi kocka. Különböző közegből származnak, más-más élethelyzettel, s ez a végletesség teszi igazán izgalmassá a kapcsolatukat, melynek nagy kérdése, hogy mi történt a múltban, miért ment tönkre idilli életük. 
Izgalmakból egyébként nincs hiány, a szerzők egy meglehetősen kalandos, veszélyekkel, na meg csavarokkal tűzdelt történetet alkottak meg, olyat, ami szuperül passzolt a vadnyugati feelinghez. 
Szóval, ha szereted a különleges helyeken játszódó történeteket, melyeknek meghatározó része a környezet, továbbá bírod a szépen kivitelezett második esély sztorikat, akkor bátran ajánlom a Kalandúta Wilder-módrát. Egyedi, izgalmas, édes, szexi. Tökéletes olvasmány, ha kikapcsolódásra vágysz és nincs más kikötésed, mint a minőségi szórakozás. 


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Lily, Leo
Kedvenc jelenet: spoileres
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek az írópáros többi könyvét. Minden állomáson találtok egy könyvcímet, a feladatotok pedig beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába az adott könyvben szereplő páros (2 személy) nevét.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Gyönyörű rohadék




Nézzetek be a többi állomásra is

05/18 KönyvParfé 
05/20 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése