2023. május 2., kedd

Blogturné extra - A lány, aki a tenger alá esett


A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelenik Axie Oh nagysikerű, A lány, aki a tenger alá esett című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a különleges és szívet melengető történetet, melynek középpontjában maga a remény és a sors kettőse áll.
Tartsatok velünk, nyerjétek meg a kiadó által felajánlott könyv egy példányát, s fedezzétek fel Axie Oh ázsiai mitológián alapuló, varázslatos világát. 
 



Idézetek


"Miért kell elvenni tőlünk mindent, amit szeretünk? Miért nem tarthatjuk örökké a tenyerünkben, biztonságban, melegben és épségben?"

"A szellemek és istenek emlékei lehetnek homályosak, de a könyvek emlékei sohasem azok. A történetek örökkévalók."

"[…] a szerelmet nem lehet megvenni, kiérdemelni, de imádkozni sem érdemes érte. Szabadon kell megkapni."

"A sors is bejárhat több utat."

"Az az igazság, hogy az emberek a legőrültebb tettekre is készek azokért, akiket szeretnek."

"Mert a világ lehet romlott és beteg, de amíg istenek vannak, remény is van."

"– Ha boldog vagy, miért sírsz?
A szememre szorítom a kezem, nedvesek az ujjaim.
– Nem tudom. Azt hiszem, sokat sírok. Gyenge a szemem.
A bátyám szorosan átölel.
– Vagy a szíved erős."

"Meglepetten hallom, hogy a történet számos pontban egyezik azzal a mesével, amit a Tengeristennek meséltem a csarnokban, el is gondolkodom azon, hogy történetmesélés milyen mélyen beleivódik a földbe és az emberekbe, van egyfajta tudat, amiben mind hiszünk és amin megosztozunk."

"– Tényleg örülök, hogy visszatértél – mondom, és igyekszem könnyedséget kölcsönözni a hangomnak. – Amikor itt vagy, a szívemnek akad más dolga is a búslakodáson kívül. – Sin megmerevedik. Későn jövök rá, hogyan hangoznak ezek a szavak. – Úgy értem, nincs időm bús gondolatokkal foglalkozni. Túlságosan lefoglal, hogy felülkerekedjek rajtad. Könnyebb bátornak lennem, amikor forr bennem a düh.
Felhúzza a szemöldökét.
– Bók, amelyből félúton sértés lesz. Ügyes."

"– A Tengeristen nem dühös, Mina. Elveszettnek érzi magát. Mélyen odalent, a mi világunk alatti palotájában várja, lesz-e olyan bátor valaki, hogy rátaláljon."




Nyereményjáték


Axie Oh regényében kiemelkedő szerep jut egy bizonyos piros fonálnak, ami összeköti azokat, akik egymáshoz tartoznak. Így hát mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, hogy szerintetek melyik regényszereplő, kinek a társa lehet, kivel kötné össze a piros fonál. Ne ijedjetek meg, ha találtok becsapós kérdést, előfordulhat, hogy több válaszlehetőség is jó.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Kivel köti össze Tessa Grayt a képzeletbeli piros fonál?
1) Jem Carstairs 2) Will Herondale




Nézzetek be a többi állomásra is
04/30 Csak olvass!
05/02 Dreamworld - Idézetek
05/03 Readinspo
05/04 Hagyjatok! Olvasok! - Borítómustra
05/05 Könyv és más
05/06 Utószó
05/07 Kelly és Lupi olvas
05/08 Sorok Között
05/09 Fanni’s Library
05/10 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése