2016. augusztus 30., kedd

Nyírd ki ezt a naplót kihívás - 26. nap



A Maxim Kiadó jóvoltából nálunk is megjelent a Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat! c. interaktív könyv, mely nem csak kreativitásra sarkallja gazdáját, hanem szórakoztatja is. Mi több, stressz levezetésére is kiválóan alkalmas.
A feladatok igen sokszínűek, és bár elsőre meghökkentőnek bizonyulnak, egy valamire való könyvmoly számára pedig egyenesen szentségtörésnek, mégis pont a sokkolás és a komfortzónából való kimozdítás a céljuk.
Hitetlenkedésem és belső tiltakozásom ellenére úgy döntöttem, én is belevágok a rongálásba/alkotásba, melynek folyamatát július és augusztus során, lépésről-lépésre veletek is megosztom képekkel, animációkkal, videókkal illusztrálva.
Tartsatok velem a kihívás során, szerezzétek be a saját naplótokat, és játsszunk együtt! Bátorságotok jutalma nem marad el, augusztus végén két aprócska nyereménycsomagot sorsolok ki azok között, akik velem tartanak. 


Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót - és alkoss valami újat

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632616780
Oldalszám: 224 oldal
Fordító: Loósz Vera

Fülszöveg:
Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy napló, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá…
Keri Smith zseniális alkotása, mely több millió példányban kelt el már világszerte, megmozgatja a fantáziádat, elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni.
Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!




Huszonhatodik nap


110. lépés - Olümposz


Magyarországon nem egyszerű kivitelezni ezt a feladatot - legalábbis gyakorlatban. Ám addig is, míg rá nem bukkanok egy megfelelő dombra, rajzoltam egy sajátot. Bár ha egészen pontosak akarunk lenni, nem is dombot, hanem hegyet, méghozzá a görög istenek lakhelyét!
Gondolkoztam Mordoron is, de a fekete színesekkel meggyűlt a bajom, és hát az Olümposz magasabban is van. Azért onnan szép útja lehet a naplónak. :D
A kép elkészítéséhez ceruzákat és sima krétákat használtam.


111. lépés - Ringat a víz


A végső megvalósítást rengeteg ötlet előzte meg, bizonyos okokból azonban mind kiestek, így maradt a tengerfenék, amit ceruzával rajzoltam és satíroztam. Hogy ne legyen olyan üres, és ússzon is benne/rajta valami, külön papírra megrajzoltam Vihart és a kis orca bébit, előbbinél ceruzákat, míg utóbbinál filcet használva. Miután elkészültek, kivágtam- és cellux-szal rögzítettem őket épp csak annyira, hogy bármikor kivehetőek legyenek.


112. lépés - Ham-ham


A feladat azt kéri, töröljük bele a szánkat, illetve, hogy dokumentáljuk a vacsinkat. Nos, előbbit kihagyva a kreatívabb és kevésbé undorító dokumentáció mellett döntöttem. A kenyeret, felvágottat, uborkát, tojást és tejet külön lapra rajzoltam - színezéshez festéket használtam -, majd beragasztottam a naplóba. Miután ez megvolt, ceruzával teleírtam a hátteret, a roppant elmés "ham-ham", "nyam-nyam" szavakat használva.


113. lépés - Messze hív a nagy folyó...



Hát eljött ez a pillanat is... elérkeztünk az utolsó feladathoz. Mindenképpen valami monumentálisabbat szerettem volna, ami közben tükröz engem is. Ahogy láthatjátok, a választásom Pocahontasra és Meekora esett, nem véletlenül. Valószínűleg mostanra sejtitek, hogy Disney rajongó vagyok, tehát még utoljára visszatértem gyerekkorom meghatározó alakjaihoz.
De be kell vallanom, nem gondoltam, hogy akkora fába vágom velük a fejszémet, amekkorába. Pocahontas arcára nézve azt hihetné az ember, a minimalizmusa miatt egyszerű megrajzolni. Elárulom: nagyon nem - épp az ellenkezője! Elég egyetlen picit máshogy kanyarított vonal, és fuccs az egésznek. Aztán ott van még a fekete haja és a háttér is, ami szintén melós és nehéz.
Több órán át készítettem, és bizony sokszor szerettem volna sírni vagy a földhöz vágni, mert az istennek sem akart sikerülni ez vagy az. Ráadásul a lapom is kibolyhosodott. :D
Na, de lényeg a lényeg: ha nem is tökéletesen, de sikerült megoldani mindent, és egy melós megvalósítással befejezni a naplót (amihez tengernyi emlékem fűződik immár), és kinyírni magamat. :D


Köszönöm, hogy velem tartottatok!  

Ide kattintva visszanézhetitek a korábbi részeket.




Megtetszett? Szerezz egyet te is!





Nyereményjáték


Egy kihívás nem igazi kihívás, ha nincs valami aprócska tétje! Tartsatok velem a napló kinyírásában, és augusztus végén kisorsolok egy szerencsés nyertest, aki gazdagabb lesz néhány dedikált könyvjelzővel és könyves relikviával.
Hogy ehhez mit kell tennetek? Szerezzétek be a Nyírd ki ezt a naplót! egy példányát, csináljatok meg belőle legalább egy feladatot, melynek fényképes bizonyítékát küldjétek el a dreamworld.books.blog@gmail.com e-mail címre, és extra pontokért kedveljetek néhány facebook és instagram oldalt.
Ha pedig augusztus végéig valamilyen oknál fogva nem sikerülne beszereznetek a naplót, sebaj. Egy szerényebb könyves relikviás csomag azok között is gazdára talál, akik megosztják a blog kihívásának bármely napját, és kedvelik a rafflecopterben látható oldalakat.
Fontos! Csak Magyarország területén belül tudok postázni, illetve a nyereményjáték teljesen független a kiadótól.


a Rafflecopter giveaway

2 megjegyzés:

  1. Szia, kit lett végül a szerencsés a nyírd ki ezt a naplót játékodba?

    VálaszTörlés
  2. Szia, kit lett végül a szerencsés a nyírd ki ezt a naplót játékodba?

    VálaszTörlés