2020. augusztus 24., hétfő

Abbi Glines - Sosem elég



A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Abbi Glines nagysikerű Rosemary Beach c. sorozatának második kötete, a Sosem elég. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja, miként is folytatódik Blaire és Rush váratlan fordulatokkal teli, szenvedélyes története.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.


Abbi Glines: Never Too Far - Sosem elég

Kiadó:  Maxim Kiadó
ISBN: 9789634992264
Oldalszám: 288 oldal
Fordító: Szaszkó Gabriella

Fülszöveg:
Szenvedély. ​Családi titkok és viszályok.
Árulás. Végtelen élvezet.
Miután a magára maradt Blaire elutazott Rosemary Beachre, hogy segítséget kérjen elidegenedett apjától, az élete máshogy alakult, mint várta. Mostohatestvére, az őrületesen szexi (és őrületesen nem egyszerű eset) Rush szép lassan az ujja köré csavarta őt, míg végül végzetesen egymásba szerettek. Azonban amikor már boldognak érezték magukat, Blaire megtudta, Rush anyja és testvére milyen aljas hazugságokkal próbálják bemocskolni elhunyt édesanyja emlékét. Ennek eltitkolását nem tudta megbocsátani a fiúnak, így eldöntötte, elhagyja szerelmét és új barátait, és visszatér Alabama állambeli otthonába. Mást sem akart, csak elfelejteni a kaotikus nyarat.
Azonban váratlan hírek borítják fel Blaire tervét, így arra kényszerül, hogy mégis megbízzon az egyetlen férfiban, aki hatalmas csalódást okozott neki. Hamarosan szembetalálja magát Rush határozottságával, amivel mindenképpen vissza akarja nyerni a lányt, miközben ő igyekszik távol tartani magát tőle. Blaire-nek fogalma sincs, helyesen cselekszik-e… vagy élete legnagyobb hibáját követi el.

Saját véleményem:
Van az a fura, belülről piszkáló kis érzés, ami addig noszogat, míg végül képtelen vagy neki ellenállni, és beadod a derekad. Most velem is ez történt. Minden észszerűség ellenére visszatértem Rush és Blaire hibbant párosához, hogy kiderítsem, közös történetük miként folytatódik tovább.

"- Nemcsak szerelmes vagyok belé, hanem ő irányítja az egész életemet. Teljes mértékben. Bármit megtennék érte."

Nem fogok hazudni, továbbra sem szerettem meg ezt a sorozatot, de Abbi Glinesnak azért jócskán sikerült meglepnie. Például rögtön a Blaire pocakjában formálódó kis élettel, aki elegendő okot szolgáltat arra, hogy szülei ismételten egymás felé irányuljanak.
Miután tehát Blaire (rögtön az első oldalakon) megtudja, hogy nagy eséllyel várandós, kénytelen visszatérni Rosemary Beachbe, és barátai segítségével visszaszerezni régi munkáját, hogy némi pénzt spórolhasson a későbbiekre. Rush pedig - teljes tudatlanságban - kapva kap az alkalmon, és mindent elkövet azért, hogy Blaire megbocsásson neki, és újra az övé legyen. Olyannyira, hogy ezért még családjával is képes szembeszállni végre.

A történet konfliktusát igazából teljes mértékben a főszereplők se veled-se nélküled viszonya adja, ami a legkisebb túlzás nélkül is komplikáltabb és eseménydúsabb bármelyik brazil szappanoperánál. Az érzésre ráadásul Blaire hisztérikus viselkedése is rásegít, akárcsak állandó tépelődése, sértődékenysége, és önbizalomhiányból fakadó picsogása. A jó hír viszont az, hogy immár Rush fejébe is beleláthatunk, ami rengeteget lendít az egészen. Érdekes egy izgalmas az ő szemszögéből követni az eseményeket, amik nem mellesleg sokkalta élvezhetőbbek is ebben a formában.
Rush alapvetően jó karakter. Vannak hibái (egy ponton tőle is kiakadtam), ugyanakkor törődő, talpraesett figura, az pedig kifejezetten aranyos, ahogy próbál Blaire kedvében járni, és úgy lavírozni a családja és szerelme között, hogy az mindenkinek jó legyen.

A kötet rövidsége ellenére egyébként egy meglepően eseménydús regényről beszélhetünk, amiben megjelenik a babavárás minden gondja-baja, öröme és izgalma, tele van szenvedéllyel, családi bonyodalmakkal és titkokkal, melyek hol közelebb sodorják egymáshoz párosunkat, hol éket vernek közéjük. Ráadásul az írásmód is érezhetően kiforrottabb lett az első részhez képest.
Összességében tehát úgy vélem, bár a Sosem elég közel sem tökéletes, mégis érdemes esélyt adni neki, amennyiben szeretitek a kissé szappanoperás, limonádé jellegű olvasmányokat, amiből az erotika sem hiányozhat. Én a magam részéről kíváncsian várom, miként is zárul Blaire és Rush története.


Pontszám: 5/3
Kedvenc szereplő: Woods, Bethy, Rush
Kedvenc jelenet: -
Negatívum: Blaire, Blaire, Blaire
Borító: 5/4
Sorozat: Rosemary Beach #2




Nyereményjáték


Mostani játékunk során olyan könyveket keresünk, melyben a váratlan terhességé a főszerep. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, mely alapján ki kell találnotok, melyik regényre gondoltunk, majd a címét beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“Én, mint valakinek az anyukája? Kösz, de kösz, nem.”




Nézzetek be a többi állomásra is

08/18 Könyvvilág
08/20 Kelly & Lupi olvas
08/22 Sorok Között
08/24 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése