2020. december 15., kedd

Disney: Karácsonyi mesegyűjtemény

 

A Kolibri Kiadó jóvoltából újabb kötettel bővült a Disney könyvek sora. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják a Karácsonyi mesegyűjteményt, mely életre kelti a karácsony varázslatos hangulatát, és bepillantást enged régi- és új kedvencek ünnepi pillanataiba.
Tartsatok velünk, kövessétek az állomásokat, töltsétek ki booktagetünket, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.
 
 
Disney: Karácsonyi mesegyűjtemény
 
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789634377566
Oldalszám: 208 oldal
Fordító: Wohl Anita

Fülszöveg:
Készülj az ünnepekre kedvenc mesehőseiddel! Olvasd el, hogyan szervezi meg Ralph és Vanellope a rosszfiúk karácsonyi partiját! Borítsd ünnepi díszbe az otthonod Woodyval, Buzz-zal és a Toy Story többi szereplőjével! Kövesd nyomon Elza és Anna első közös karácsonyát! Az elbűvölő ünnepi mesegyűjtemény történetei életre keltik a karácsony varázslatos hangulatát.

Saját véleményem:
Lelkes Disney- és karácsony rajongóként nem is volt kérdés, hogy olvasnom kell ezt a csodálatos gyűjteményt, melyben tizenkét mese segít felidézni az ünnep varázslatos hangulatát. Mindez már önmagában is nagyszerűnek mondható, ám az még inkább, hogy a népszerű mesehősök mellett végre a kissé elhanyagoltabb társaik is teret kapnak (Pixar frontról is). Vagyis Ariel, Aranyhaj, Anna és Elza, Villám, Mickey egér, valamint Micimackó mellett bekukkanthatunk Tiana hercegnő, Susi és Tekergő, Robin Hood, Wall-e, Rontó Ralph, és Woody karácsonyába is.

"Valami nagyon jó dolog történik - állapította meg.
- Bizony, nagyon jó, Micimackó - bólogatott Malacka.
- Úgy hívják, karácsony, barátocskám - mondta Tigris, és meglapogatta a mackó hátát."

A kötetben fellelhető mesék egytől-egyik bájosak, mókásak és jó meséhez híven, tanulságosak. Kiderül belőlük, miért is retteg Aranyhaj a karácsonytól, vagy, hogy mekkora öröm szerezhető a legbagatelebbnek vélt ajándékkal is, míg Wall-e és Eva arra keresi a választ, mitől lesz karácsony a karácsony. Ha pedig ennél is tovább merészkedünk, akkor fény derül arra, vajon a rosszfiúk megérdemlik-e az ünnepet, lazításként pedig jöhet egy kis kincskeresés, időutazás, szánkózás, vagy éppen palota dekorálás. Szórakozásból tehát nincsen hiány, régi- új kedvenceink gondoskodnak arról, hogy hol jókat kacagjunk, hol kellemesen beleborzongjunk az általuk oly' egyszerűen, de annál szívhez szólóbban megfogalmazott igazságokba.
A Karácsonyi mesegyűjtemény maga a karácsonyi csoda: az ünnep szellemének-lelkének lapokba zárt változata. Ráadásul felnőttek számára is éppen olyan élvezhető formában, mint a kisebbeknek; a legtöbb mesekönyvtől eltérően ugyanis ezek a sztorik jóval kidolgozottabbak, tartalmasabbak, és megfelelő hosszúságúak.
 
A beltartalom mellett azonban muszáj szót ejtenem a külcsínről is: egyszerűen lélegzetelállító! 
Ideje lenne megszoknom, hogy a Kolibri Kiadó minden alkalommal igyekszik minőségi módon eljuttatni olvasóihoz a különféle Disney könyveit (is), mert minden kötetnél újra és újra elámulok rajta. Hihetetlen. Ez a kötet is masszív, vibráló, gazdagon illusztrált, szépen tördelt, vagyis a borítótól kezdve, az oldalak papírminőségén át, a képek élességéig minden része tökéletes.
Mindezeket figyelembe véve csak és kizárólag ajánlani tudom kicsiknek és gyereklelkű felnőtteknek egyaránt. Ha egyetlen könyv lehet a fátok alatt, legyen ez. Nem fogjátok megbánni. A Karácsonyi mesegyűjtemény maga a karácsony szelleme.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Matuka, Tekergő, Flynn, Wall-e
Kedvenc mese: Wall-e, Verdák, Susi és Tekergő, Jégvarázs, Micimackó
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


“Az ünnep arra való, hogy azokkal az emberekkel - és játékokkal - legyünk, akiket szeretünk.” Így hát mostani játékunk során a barátoké lesz a főszerep. Minden állomáson láthattok egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, az illető ki(k)nek a legjobb barátja. Tehát nem a képen látható karakter nevét várjuk megfejtésként, hanem ismert barátjáét (pl.: ha Matuka van a képen, akkor a megfejtés Villám lesz). Egyes esetekben persze több megoldást is elfogadunk.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

12/15 Dreamworld
12/16 Utószó
12/17 Veronika's Reader Feeder
12/18 Spirit Bliss Sárga könyves út
12/19 Booktag
12/20 Csak olvass!
12/21 Könyv és más

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése