2020. december 10., csütörtök

Penelope Bloom - His Package

A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Penelope Bloom Objects of Attraction sorozatának negyedik része a Passion válogatás keretein belül. Vajon hogyan vélekedik a Blogturné Klub négy bloggere a His Package - Megkapnám regényről? Kövesd a blogturné állomásait és a játékunk megfejtéséért cserébe esélyes lehetsz megnyerni a regény egy példányát.

 
 
Penelope Bloom: His Package - Megkapnám
 
Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789634992400
Oldalszám: 224 oldal
Fordító: Stier Ágnes

Fülszöveg:
A ​csomagja belecsusszant a ládámba.
Csillapodj, te perverz! A postaládámba.
Ja, és hogy kinek a csomagja? Persze ki másé, mint a dögös szomszédomé.
Most mondanám, hogy a francba… De őszintén: rég csusszant már bele bármi is a ládámba.
És bár ha választanom kéne, hogy kinek az életét mentsék meg, tízből kilencszer inkább egy macskát választanék, mint egy embert, de ez a pasi másnak tűnt. A folyosó túloldalán lévő lakásban élt, az a tipikus zárkózott, szép cipős típus volt, akinek olyan az illata, mintha egy Calvin Klein-reklámból lépett volna ki, és tuti fogselymezett is. A lényeg, hogy teljesen nyilvánvalóan ura volt az életének. Ő volt Mr. Tökéletes, és ha engem kérdezel, le kellene szállnia a magasból közénk. Vagy csak belém. A hosszú, vastag… Itt inkább abbahagyom ezt a gondolatot.
Miután megtaláltam azt a csomagot, egészen véletlenül valahogyan kinyílt, és hát nem volt más választásom, mint belenézni. Kiderült, hogy Mr. Tökéletes mégsem annyira tökéletes, ugyanis rejteget valamit. Ki gondolta volna?
Segítek: én gondoltam. Vagyis reméltem. És borzasztóan élveztem minden egyes másodpercét annak, ami ezután következett. Még a vibrátoraim társaságánál is jobban. Bár ez talán nem meglepő.

Saját véleményem:
Amikor valami könnyedebb olvasmányra vágyom, akkor tudom, hogy Penelope Bloom regényeihez bátran nyúlhatok. A Bekapnám sorozattól mindig megkapom azt a szeleburdiságot, amit ilyenkor igénylek. 
A Megkapnámra pedig különösen kíváncsi voltam, Lilith karaktere ugyanis már az előző részben felkeltette a figyelmemet szarkasztikus, kissé nyers és morgós modorával.

"Mindig úgy gondolják, hogy nem vagyok túl „emberbarát”, bármit is jelentsen ez. Hát tudjátok, mit, seggfejek? Baromira emberbarát vagyok!"

Maga a történet egy végtelenül nagy kliséhalmaz, kezdve az új, szexi szomszéddal csomagcserélős incidenstől, egészen az egyéni sérelmekig, de ettől függetlenül élvezetes. Penelope Bloom regényeit nem szabad túl komolyan venni, különben jócskán csorbulhat az élmény. Ő az a típusú szerző, aki szereti bevetni az amerikai romkom filmekre jellemző túlzásokat és bagatellizálást. Amennyiben viszont képes az ember ezeken átlendülni, úgy elképesztően szórakoztató élményben lehet része - a Megkapnám esetében meg aztán végképp.
Lilith nem egy tipikus hősnő karakter. Gyűlöli az embereket, örömet okoz számára mások kára, és ha valaki megzavarja, vagy egyszerűen az útjában áll, az megkeserüli a napot is, amikor világra jött. Ami a szívén, az a száján típus, csípőből leolt bárkit, legyen az az új, szexi szomszédja, vagy éppen a főnöke. Lilith viselkedése tehát önmagában garantálja a szórakozást, de Bob/Liam személyében olyan társat kap, aki mellett méginkább megcsillogtathatja harapósságát. 
Lilith és Liam kezdetben persze nem különösebben kedvelik egymást, sőt a lányt végtelenül idegesíti, hogy túlontúl tökéletes szomszédja még csak köszönésre sem méltatja. Ám kapcsolatuk egy véletlen csomagcserének hála száznyolcvan fokos fordulatot vesz, és onnantól, hogy Liam megjelenik Lilith frissen rendelt dildójával az ajtóban, megkezdődik a macska-egér játék. 
Liam egy igazi pénzes pasi, saját céggel, ám a történet idejében bujkálni kényszerül mostohahúga elől. Hogy távol tartsa magától a kattant, szexéhes Celiát, új inkognitót vesz fel, és megpróbál elvegyülni a városiak között... Pontosabban csak próbálna, merthogy mindenhol Celia kémeitől fél, ráadásként bosszantja, hogy Lilith kezébe kerültek új okmányai. Hogy biztosra menjen, megpróbálja kideríteni, a nagyszájú szomszédlány vajon tényleg a mostohahúga embere-e, csakhogy feléled benne a vágy... 
 
Az előző rész után kicsit féltem, hogy a sorozat lejtmenetbe kapcsolt, de szerencsére nem így történt. A maga keretein belül sokkalta kidolgozottabb, tartalmasabb, minőségibb folytatást kaptam, ami egyszerre volt érzéki és szórakoztató. Imádtam a főszereplők csörtéit, Lilith valódiságát, és azt a kissé szürreális-tornádó-szerű kapcsolatot, ami kialakult köztük. S tulajdonképpen pont ezek voltak azok, amik végig vitték a hátukon a sztorit, és elérték, hogy túllendüljek a bujkálás gyerekes magyarázatán-kivitelezésén. 
Elsősorban tehát azoknak ajánlom a Felfalnámot, akik vágynak egy kis mentális kikapcsolódásra, s ennek érdekében hajlandóak lemondani a tökéletességről, és egyszerűen csak élvezni azt a sziporkázó csatát, amit ez a kissé zakkant páros produkál. Garantálom, hogy fülledt pillanatokból, ABC tanulásból, fájó nevetőizmokból, és régi-új ismerősökből nem lesz hiány.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő:Lilith, William
Kedvenc jelenet: kávéházból menekülés, és kizáródás
Negatívum: a Celia szál, illetve maga a bujkálás elég gyerekesre sikeredett
Borító: 5/4
Sorozat: Bekapnám #4, de önállóan is olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


A sorozat rajongóinak kedvezünk a mostani játékkal! Minden állomáson betűket emelünk ki, amikből a sorozat egy-egy szereplőjének nevét tudjátok kirakni.
Nincs más dolgotok, mint beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába a keresztneveket.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!




Nézzetek be a többi állomásra is

12/03 Betonka szerint a világ...
12/05 Kelly és Lupi olvas
12/07 Hagyjatok! Olvasok! - Idézetek
12/09 Dreamworld
12/11 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése