2022. november 8., kedd

Marvel Studios - Kérdések és válaszok


A Kolibri Kiadó legújabb Marvel kötetének a segítségével elmerülhetünk a Marvel-moziuniverzum világában. Az alapoktól kezdve, filmről filmre haladva jobban megérthetjük és megismerhetjük a különböző karaktereket és mozifilmeket. Tartsatok velünk, merüljetek el a szuperhősök világában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.
 
 
Adam Bray: Marvel Studios - Kérdések és válaszok
 
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789635991433
Oldalszám: 128 oldal
Fordító: Horváth Vivien

Fülszöveg:
ELVESZTÉL A MARVEL-FILMEK SŰRŰJÉBEN?
NEM ÉRTED, MI EZ A MÁNIA?
SZERETNÉL TE IS FEKETEÖVES RAJONGÓ LENNI?
A Marvel-filmek epikus moziverzuma egyre csak bővül, megnehezítve az újoncok dolgát, hogy felzárkózzanak. Hiszen minden mindennel összefügg! Ez a segédkönyv az MCU első 10 évét öleli fel, utat mutat a filmek tengerében, felfedve az összefüggéseket és a rejtett utalásokat.
Találd meg a válaszokat égető kérdéseidre, és válj szuperokos Marvel-szakértővé!

Saját véleményem:
Marvel rajongóként mindig örömmel vetem bele magam az újabb és újabb könyvekbe, amik kedvenc szuperhőseimmel foglalkoznak. És minthogy akad az MCU-ban néhány karakter, akiknek a filmjére egyszerűen nem tudom rávenni magam, külön megörültem ennek a kiadásnak. A Marvel Studios - Kérdések és válaszok igyekszik átfogó képet adni az egész világról, annak karaktereiről, helyszíneiről, sőt a filmekről is egyesével.

Gyönyörű, gazdagon illusztrált kötetről van szó, amit már pusztán nézegetni is öröm, de legyünk őszinték, általában nem csak emiatt döntünk egy-egy könyv megvásárlása mellett. A kérdés tehát az, hogy tartalmilag mit tud nyújtani:
E tekintetben négy nagy egységre tagolódik (MCU: Alapok, Első fázis, Második fázis, Harmadik fázis), ezeken belül pedig több alfejezet is található, attól függően, hány film található az adott fázisban. Fázisonként végigmegy a filmeken, azok főszereplőin és főbb eseményein-csapatain, megismerteti a jókat és rosszakat, a szuperhősök erejét, ruháját, történetét, lakóhelyeit és azokat a csoportokat, melyeknek tagjai. És a legfontosabb: röviden, tömören, de lényegre törően összefoglalja, miről is szól az adott film. Tehát segít lefektetni azokat az alapokat, amikre kezdőként szüksége lehet az embernek ebben a szövevényes világban.

Feketeöves rajongók számára nem biztos, hogy tud újat mutatni, nekik inkább a nosztalgia miatt lehet érdekes, illetve egyfajta összefoglalóként. Azok viszont, akik most kezdenének neki az MCU-val való  ismerkedésnek, jó segítőre lelhetnek benne, olyanra, ami segít megválaszolni kérdéseiket, helyre tenni a zavarosabb részeket a könnyebb felzárkózás érdekében. Sőt, azok számára is tud érdekességgel szolgálni, akik hozzám hasonlóan nem kívánnak minden filmben elmélyedni, mégis örülnének, ha nem maradnának ki semmiből.
Fontosnak tartom még megjegyezni, hogy a kötet nyelvezete egyszerű, így elsősorban a fiatalabb korosztály számára ajánlott, de persze felnőttként is nyugodtan el lehet rá csábulni.

Ha zavarosnak érzed az MCU első tíz évét, nem tudsz kiigazodni a filmeken és szuperhősökön, vagy egyszerűen csak szeretnéd felfrissíteni a tudásodat, akkor ez az egyszerű, ám annál gyönyörűbb segédkönyv jó választás lehet. A címéhez mérten válaszokkal szolgál és segít utat mutatni, hogy minden rejtett utalással, összefüggéssel képbe kerülj.


Pontszám: 5/4
Kedvenc rész: filmösszefoglalók
Negatívum: egyszerűen csak nem én vagyok a célkorosztály - de ez nem róható fel neki
Borító: 5/5
Sorozat: MCU világ, önálló kötet
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Marvel univerzum szereplőit. Minden állomáson találtok egy kérdést az adott karakterről, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni mindegyikre a helyes választ.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Hogy hívják azt a fiktív európai országot, ahonnan Wanda és ikertestvére származik?




Nézzetek be a többi állomásra is

11/06 Csak olvass!
11/08 Dreamworld
11/10 Spirit Bliss Sárga könyves út
11/12 Hagyjatok! Olvasok!
11/14 Sorok között

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése