2022. november 16., szerda

Sarah Adams: Csalóka szerelem


A külföldön is nagy sikert aratott Csalóka szerelem már magyarul is megjelent! Ha kíváncsi vagy arra, hogy bloggereinknek mennyire tetszett a TikTok szenzációnak számító barátokból szerelmesek típusú romantikus történet, akkor tarts velünk, ráadásul ha melléd áll a szerencse, akkor megnyerheted a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt is a kötetből!
 
 
Sarah Adams: Csalóka szerelem
 
Kiadó: Next21
ISBN: 9786156414380
Oldalszám: 350 oldal
Fordító: Nagy Marietta

Fülszöveg:
Barátokból ​lett szerelmesekről szóló TikTok-szenzáció, az év romkomja
Örökre barátok maradunk?
Bree Camden titkolja, hogy reménytelenül szerelmes legjobb barátjába, Nathan Donelsonba, aki mellesleg az NFL, az észak-amerikai futball liga legendás játékosa.
De ez Bree legkisebb problémája. Egy autóbaleset következtében már soha nem lehet belőle balerina, úgyhogy táncstúdiót nyitott – és továbbra is nyitva tartaná, ha sikerül kiköhögnie a bérleti díjat.
Amikor Nathan a segítségére siet, és megvásárolja az egész épületet, Bree örülhetne, de ő még mindig nem boldog. Felhajt egy-két tequilát – jó, talán többet, mint kettő –, és legmélyebb, legsötétebb titkait elkotyogja egy TMZ riporternek.
Miután a videó virális lett, az egész világ azt hiszi, Nathan és Bree egy párt alkotnak. Ők a tökéletes pár. És Nathan sajtósának támad egy ötlete, ami Bree-nek is anyagi biztonságot jelenthet.
Mi a bökkenő? Úgy kell tenniük, mintha szerelmesek lennének egymásba. Három. Teljes. Hétig.
Most van itt a pillanat, hogy Bree végre előálljon titkolt érzelmeivel?
Lehetséges, hogy Nathan is palástolt valamit?

Saját véleményem:
A TikTokot lehet szeretni vagy nem szeretni, az azonban tagadhatatlan, hogy óriási befolyással bír felhasználóira - akár könyves vonalon is. A videómegosztónak hála például számos könyv kapott és kap (újra) figyelmet, sok esetben akkorát, amiből aztán nemzetközi siker alakul ki. Többek között Sarah Adams romkomja is ennek köszönheti gyors diadalát.

"– Ez romantika, emberek. Nem amerikai futball. Nem használhatunk focis trükköket és X-eket meg karikákat arra, hogy egy teljes kapcsolatot ábrázoljunk. Csak semmi homályos metafora. Amire itt szükségünk van, azok a szavak."

Nem fogok hazudni, a Csalóka szerelem egy kliséhalmaz, amiben a gazdag fiú-szegény lány párostól kezdve, a barátokból-szeretők felálláson át, egészen a kamukapcsolatig minden megvan, nem hagyva ki a támogató és érzéketlen, kizsákmányoló szülőket, traumákat vagy sportkarriert sem. De akkor mégis mi az, amiért ez a könyv TikTok-szenzáció lett? 
A válasz egészen banális: a szerző humora. A humorfaktor teszi édesen szerethetővé ezt az egyébként jócskán kiszámítható, tét nélküli történetet, amiben a főszereplők már iskolás koruk óta legjobb barátok és szerelmesek egymásba.

Bree és Nathan tiniként tele vannak álmokkal, ambíciókkal, míg barátságuk sziklaszilárd. Egy balesetnek köszönhetően azonban elszakadnak egymástól, és míg a fiú hatalmas sikereket ér el a sportban, addig a lány kénytelen újratervezni életét, s balett karrier helyett táncstúdiót nyitni. Leginkább viszont kapcsolatuk szenvedi meg a Bree-vel történteket, mert bár jó barátokként visszatalálnak egymáshoz, valódi érzéseiket eltitkolják a másik elől. 
A váltott szemszögeknek hála az olvasó teljesen biztos lehet mindkét fél szerelmében, így itt nem az a kérdés, hogy Bree és Nathan szereti és akarja-e egymást, hanem az, hogy ezt valamikor képesek lesznek felvállalni és beismerni barátjuknak vagy sem? Kockára merik-e tenni a biztos barátságot a szerelemért, netán félve a másik minden szintű elvesztésétől inkább magukban epekednek és szenvednek tovább?
Nos, az a helyzet, hogy a Csalóka szerelem cselekményét utóbbi alkotja, így a tartalom lényegi része lekorlátozódik a titkolózás, sóvárgás és "a biztosan nem jövök be neki" hármasára, ami egy szintig élvezetes, ám ahhoz, hogy egy egész regényt elvigyen a hátán és ne fulladjon unalomba, édes kevés. Még úgyis, hogy egy alkoholmámoros éjszaka következményeként Bree-nek és Nathannek el kell játszaniuk a nyilvánosság előtt, hogy együtt vannak. 
A könyv legnagyobb hibája a tétnélkülisége; a két főszereplőn kívül mindenki - beleértve a mellékszereplőket és az olvasót - tudja, mi a helyzet, és hogy hova is fog kifutni ez az egész. Bár beismerem Sarah Adams humora és poénos megoldásai sokszor enyhítettek az egysíkúságon. Mi több, rendkívül jókat nevetgéltem bizonyos jeleneteknél..., mivelhogy van annak egyfajta bája, amikor óriási NFL játékosok körmeit lakkozzák vagy épp randiguruként igyekeznek romantikus terveket kovácsolni társuk számára. A cserfes kis balettnövendékekről nem is beszélve.

Szóval mindent egybevetve, bár nem bántam meg, hogy adtam egy esélyt a Csalóka szerelemnek, nem feltétlenül azt kaptam, amire számítottam. Számomra hiányzott egy csipetnyi izgalom vagy valami, ami pörgősebbé és feszesebbé tette volna a történetvezetést. Viszont kikapcsolódásnak határozottan jó volt. Elsősorban tehát azoknak ajánlom, akik szeretik a humoros, limonádé jellegű, édes, de némileg kiszámítható könyveket.


Pontszám: 5/3,5
Kedvenc szereplő: Nathan, Bree, a csapattagok
Kedvenc jelenet: körömlakkozás
Negatívum: tétnélküliség
Borító: 5/4
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


A Csalóka szerelemben a romantikus szál mellett nagy szerepet kap a sport, ezért jelenlegi játékunkban erre is fókuszálunk. Minden bloggernél találtok egy idézetet egy sportos romantikus kötetből, a ti dolgotok pedig kitalálni, hogy melyik könyvből idéztünk, és az adott könyv címét beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


„– Azt mondanám, hogy jobban szeretlek, mint a hagyományos M&M'set, de fel kell kötnöd a gatyád, ha le akarod győzni a mogyorósat.”




Nézzetek be a többi állomásra is

11/08 Fanni’s Library
11/10 Betonka szerint a világ…
11/13 Fanni’s Library - Idézetek
11/14 Sorok között
11/16 Dreamworld
11/17 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése