2023. április 19., szerda

Avatar: A víz útja - Képes útmutató

 
A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent az Avatar: ​A víz útja című képes útmutató. A kötet bemutatja a különböző szereplőket, tárgyakat és helyszíneket, a csodás és részletgazdag illusztráció segítségével pedig elmerülhetünk a filmek világába. Tartsatok velünk, merüljetek el a szuperhősök univerzumában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.
 
 
Avatar: A víz útja - Képes útmutató
 
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789635992690
Oldalszám: 128 oldal
Fordító: Habony Gábor

Fülszöveg:
"Ez a könyv olyan terveket és részleteket fed fel, amelyek megmutatják Pandora világának gazdagságát és mélységét, így lehetővé teszi, hogy elindulj a saját utadra Pandorán.
És ez még csak a kezdet." Sigourney Weaver
Merülj el James Cameron Avatarjának lenyűgöző folytatásában, az Avatar: A víz útjában. A film készítői segítségével megalkotott képes útmutató minden kérdésedre választ nyújt.
Nézd meg Pandora gyönyörű természetes tájait, a Sully családot, az RDA Kestrel és Tengeri Sárkány járműveit, a nemes tulkunokat! Fedezd fel a metkayina falut; Magastábort, az Omatikaya klán menedékét és az RDA bázisát!

Saját véleményem:
Szinte hihetetlen, hogy tizennégy esztendő telt el az első Avatar film óta, a Pandora iránti lelkesedésem azonban mit sem csorbult ez idő alatt. James Cameron csapatával együtt nem csupán elképesztő látványvilágot, hanem konkrétan egy egész kultúrát és történelmet is adott nekünk a második részben (is), egy új világot, ami arra vár, hogy  felfedezzük. Ez a világ azonban olyan hatalmas és szerteágazó, hogy nem árt tisztában lenni az alapjaival, megismerni legfontosabb alakjait, részeit, szokás-, valamint hitrendszerét. S tulajdonképpen ebben jelent óriási segítséget A víz útja képes útmutatója. 

Ebben, a kiadótól megszokott, magas minőségű kötetben hét fejezetre bontva fedezhetjük fel az Avatar világát - ami Sigourney Weaver szavaival élve, akár a National Geographic lap oldalain is szerepelhetne. Elképesztően látványos, élethű és káprázatos az, ami akár a filmekben, akár ennek a könyvnek a hasábjain megjelenik: pulzáló, élethű képek, s csodaszép illusztrációk teszik még varázslatosabbá az élményt. 
Na de visszatérve a tartalomra, a hét fejezet során megismerkedhetünk a hattagú Sully család minden tagjával, legyen szó a karakterek rövid történetéről, öltözékéről, fegyverzetéről, legfontosabb adatairól vagy egyéb, velük kapcsolatos érdekességekről. Majd ezt követően bővebb ismereteket szerezhetünk az Omatikaya és Metkayina klánokról, az RDA-ról, továbbá olvashatunk a Rekom programról, megleshetjük az RDA járműveit, végezetül pedig fejest vethetjük magunkat az Óceánba. 

Szereplők, helyszínek, bolygók, használati tárgyak, lények, barátok és ellenségek hosszabb-rövidebb leírásai gondoskodnak arról, hogy jobban megismerhessük A víz útjai alapvilágát és konfliktusait. Nem mondom egy hogy egy keménymagos olvasó számára sok újdonsággal fog szolgálni, végtére is ez a könyv teljes mértékben az alapokra épít, annak a fel- és megismerésében segít. Főként rövidebb, néhány mondatos vagy szavas leírások, s megannyi illusztráció gondoskodik arról, hogy annak, aki kézbe veszi, maximális élményt nyújtson - legyen szó ismeretszerzésről vagy gyönyörködésről. Én imádtam elveszni az illusztrációkban, hosszasan tanulmányozni egy-egy fegyvert, ruhadarabot, helyszínt vagy karaktert. Úgy gondolom, hogy azok az apró és elsőre talán jelentéktelennek tűnő dolgok, amik itt kiemelt szerepet és magyarázatot kapnak, nagyban hozzátesznek a nagy egészhez, s átfogóbb képet festenek akár magukról a karakterekről is. Szóval bátran ajánlom minden Avatar rajongónak, egészen a legifjabb korosztálytól kezdve.


Pontszám: 5/5
Kedvenc rész: Sully család 
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


A mostani játékunk az Avatar világához kötődik. Minden oldalon találtok egy kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni a választ.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Mi annak az értékes kristálynak a neve, amit az RDA részvénytársaság meg akar szerezni az Avatarban?




Nézzetek be a többi állomásra is

04/15 Csak olvass!
04/17 Spirit Bliss Sárga könyves út
04/19 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése