2023. április 7., péntek

5 perces húsvéti történetek II.


A Kolibri Kiadó gondozásában megjelent a Walt ​Disney – 5 perces húsvéti történetek című mesekönyv folytatása, amely további szeretett Disney karakterek húsvéti és tavaszi kalandjaiba enged bepillantást nyerni. Kalandozzunk együtt Bambival, majd Mickey egérrel, vagy éppen Sulleyval a Szörny Rt. professzionális ijesztegetőjével. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott két példány egyikét!
 
 
5 perces húsvéti történetek II.
 
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789635990061
Oldalszám: 100 oldal
Fordító: Horváth M. Zsanett

Fülszöveg:
Várnak az újabb húsvéti mesék! 
Kalandozz együtt a kedvenc szereplőiddel! 
Ezek a csodás történetek bármikor képesek elrepíteni téged a mesék birodalmába - akár öt perc alatt!

Saját véleményem:
Tavaly megérkezett a Kolibri kiadóhoz az 5 perces húsvéti történetek folytatása, melyben újabb Disney karakterek hívnak minket húsvéti kalandozásra. Az első részhez hasonlóan ezúttal is az ünnep-, illetve a tavaszvárás kerül középpontba, így ez a végtelenül bájos kötet kiváló esti mese gyanánt szolgálhat a nyuszivárás időszakában, segítve az arra való ráhangolódást. 

A kötet hat mesét tartalmaz, melyek közül négy teljes egészében a húsvétra épít. Többek között kiderül, hogyan viszonyul a Toy Story T-Rexe a húsvéti nyuszihoz, mi történik a Szörny Rt.-ben, amikor véletlenül a szörnyeknél landol egy kislány húsvéti kosárkája, vagy hogy miféle tojásvadászatba keverednek Mickey egérék a rosszindulatú Pete-nek hála. De mindez csak a kezdet, ugyanis a 101 kiskutya Pacája és Kuksija játék közben különleges tojásra bukkan, Toppancs nyuszi pedig két, merőben eltérő stílusú tavaszi kalandban is részt vesz hol testvéreivel, hol pedig Bambival és Virággal karöltve. Izgalmakból tehát nincs hiány, mint ahogyan mókából és kacagásból se. Az élményt pedig tovább fokozzák a csodaszép illusztrációk, amikben könnyű elveszni. Végtelenül édesek, szépek és színesek. Valósággal hívogatják az embert. 

Maguk a történetek egyébként nem túl hosszúak, teljesen ideálisak egy gyors mesélésre napközben vagy lefekvés előtt. A játékos és szellős tördelésnek, továbbá a könnyed és velős szövegnek hála a nagyobbacska csemeték akár maguk is megpróbálkozhatnak az olvasással.
Ez tényleg az a könyv, amit a legkisebbtől a legnagyobbig bárki élvezhet. S ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy engem felnőttként is teljesen elvarázsolt. Egyszerűen elvesztem az egyes történetekben: gyermeki lelkesedéssel vetettem magam a színes tojások nyomába, nagyokat kuncogtam Rex paráján és Sully nyusziságán, s teljesen elolvadtam a szülő-gyerek párosok meghittségén. Hiába taposom hát a harmadik ikszet, a lelkemnek néha bizony szüksége van mesékre - kiváltképp olyanokra, amik szeretetet, szépséget, kedvességet árasztanak. Épp ezért szívből ajánlom mindenkinek kortól és nemtől függetlenül az 5 perces húsvéti történeteket, ami egy bűbájos, tavaszillatú mesegyűjtemény.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Toppancs
Kedvenc jelenet: Sully nyuszi 
Negatívum: felnőttként a Toy Story mese végével nem értek egyet
Borító: 5/5
Sorozat: 5 perces történetek
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Az egyik legvidámabb esemény, amely a húsvéthoz kötődik minden bizonnyal a kicsik és nagyok számára is izgalmas tojáskeresés. Most erre invitálunk titeket. Minden oldalon találtok egy-egy festett tojást és nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alatt bújt meg. De vigyázzatok, mert cselesek vagyunk, egyes szavak alatt megtévesztés gyanánt más, a húsvéthoz kötődő dolgokat rejtettünk el, nektek azonban csak a tojás helyét kell beírni.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!




Nézzetek be a többi állomásra is

04/05 Csak olvass!
04/07 Dreamworld
04/09 Könyv és más

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése