2023. március 23., csütörtök

Heteira - A hold vonzása


Új turnénkkal elmélyülünk a vérfarkasok világában! Róbert Katalin új könyve egy mítoszokkal és legendákkal foglalkozó novelláskötet, mely Heteira álnév alatt jelent meg nemrég a Könyvmolyképző kiadónál! Tartsatok bloggereinkkel ezen a különleges lényekkel foglalkozó blogturnén, és játsszatok velünk, mert egy szerencsés olvasónk a kiadónak hála meg is nyerheti A hold vonzása című kötetet!
 
 
Heteira: A hold vonzása
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789632457888
Oldalszám: 344 oldal

Fülszöveg:
SEJTELMES ALAKOK A HOLDFÉNYBEN. IZZÓ SZENVEDÉLY…
Mi a közös egy csendes norvég szigetben, egy nyüzsgő új-zélandi városban, a budai hegyekben és San Francisco utcáiban? Hogy rejtélyes vérfarkasok járják őket…
Tizenegy vérpezsdítő, megható és izgalommal teli misztikus-romantikus történet vár az olvasóra.
A szerelem mindig elképesztő csoda. Néhol ősi harcosokkal néznek szembe, néhol a társadalom tiltásával vagy különös gyilkosságok elkövetőivel. Máskor csak egy elkóborolt macskát keresnek, esetleg választ a kérdésre, hogy ki mellett lehetnének igazán boldogok.
Kire számíthatsz, ha nem a szerelmedre?
Heteira lebilincselő történetei évek óta ejtik rabul az olvasók szívét. Ez a különleges novellaválogatás számtalan országba kalauzolja el az olvasót, mítoszokra és legendákra épít, de nagyon is emberi történeteket mesél a szerelem megannyi arcáról.
ÉLVEZD A SZENVEDÉLY VONZÁSÁT!

Saját véleményem:
Kezdhetném azzal a soraimat, hogy elmondom,  mennyire odáig vagyok a vérfarkasokért, de az az igazság, hogy világéletemben vámpíros lány voltam. Heteira novelláskötete elsősorban (és leginkább) a szerző személye miatt érdekelt, másodsorban pedig azért, mert szeretem a novellákat - na meg a fantasyt. 

"Teljesen természetes, ha egy vérfarkas néha nem akar mást, csak üvölteni."

A hold vonzása tizenegy hosszabb-rövidebb vérfarkasokat középpontba helyező novella gyűjteménye, melyben a szerző különféle életszilánkok által enged betekintést az alakváltók mindennapjaiba. Tizenegy történet, tizenegy sors és tizenegy világ várja, hogy az olvasó felfedezze, s megismerkedjen az e fenséges lényeket övező legendákkal és mítoszokkal, miközben olyan emberi sorsok szemtanúja lesz, mint a megfelelési kényszer vagy párkapcsolati dilemma okozta trauma. De persze sokkal összetettebb ez a kötet, ugyanis helyszíneit, témáit, illetve romantikus viszonyait tekintve is a színes és változatos jelzőkkel illethető. 
A fantasy közeg ellenére a legtöbb történet valamiféle emberi sorsot örökít meg, legyen szó magányról, út- és önkeresésről, örökségről, netán önmagunk felvállalásáról, vagy elfogadásról. Vérfarkasnak lenni ugyanis épp annyira bonyolult, mint embernek. Minden karakter másként éli meg: ki teherként, ki kihívásként, ki tényként. És ettől működik annyira jól ez az egész. 
Róbert Kati vérfarkasai élnek, éreznek... és bizony szeretnek is. Hol fajtársat, hol embert vagy mást, hol a másik nem képviselőjét, hol nem. A szerelem sokfajta formája mutatkozik meg a novellákban hetero és LMBTQ szerelmi szálak formájában. A hold vonzása egyik kulcseleme tehát tagadhatatlanul a változatosság. S ez bizony minden téren így van: kultúrák, országok, szerelmek, mondanivaló és minőség tekintetében is. 

A gyűjteményben egyébként vannak erősebb és gyengébb történetek, kifejtettek és hangulatteremtőek, akció- vagy épp érzelemközpontúak. Jó eséllyel tehát mindenki találhat maga számára valót. Azok is, akik jobban szeretik a fikciós és fantasy vonalat, na meg azok is, akik azt kedvelik, ha egy történet általunk ismert társadalmi témákra reflektál. Ilyen például a bevándorlás vagy a másság elfogadása (a szó minden értelmében). De hát mégiscsak egy vérfarkasos gyűjteményről beszélünk, ami ennek megfelelően felvázolja milyen alfa szerepbe kerülni, megörökölni ezt a titulust, kihasználni az előnyeit, megélni a hátrányait, tartozni valahová vagy épp magányosnak lenni. Róbert Kati elég átfogó képet fest a vérfarkas létről, olyannyira, hogy még a magamfajta vérszívó szimpatizánsok is szívesen ismerkednek meg velük.

A hold vonzása egy izgalmas és formabontó vérfarkasos novellagyűjtemény Róbert Kati lendületes stílusában. Elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretnének elmélyedni a vérfarkasok legendáiban, izgalmas tájakon barangolni, de nem riadnak vissza a romantikus-erotikus tartalomtól se, ami sokszor arcpirítóan szókimondó. 



Pontszám: 5/4
Kedvenc novella: A tűz ölén
Legkevésbé szeretett novella: Egyensúly 
Borító: 5/3 
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


A likantrópok rajongói elég sok sorozatban és filmben találkozhatnak a kedvenceikkel! Minden állomáson találtok egy ismertebb vérfarkast, akit be kell azonosítanotok, és a sorozat/film címét beírni a rafflecopterbe, amiben szerepel.
Ne feledjétek, NEM a karakter vagy a színész nevére vagyunk kíváncsiak.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

03/07 Hagyjatok! Olvasok! - Borítótervek
03/10 Dreamworld - Kedvcsináló idézetek
03/13 Kelly és Lupi olvas
03/16 Spirit Bliss Sárga könyves út
03/19 Spirit Bliss Sárga könyves út - Interjú a szerzővel
03/22 Dreamworld
03/25 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése