2023. március 15., szerda

Maddison Michaels - Az érzéketlen gróf

 
Maddison Michaels: Az érzéketlen gróf
 
Kiadó: Álomgyár
ISBN: 9789635705306
Oldalszám: 480 oldal
Fordító: Farkas Melinda

Fülszöveg:
Te ​leszel a megmentőm?
Brianna Penderley mindig veszélyes helyzetekbe keveredik, főleg akkor, ha a régészet iránti szenvedélyéről van szó. Nápoly szívében szánalmas olasztudásának köszönhetően véletlenül két férfi jegyese lesz egyszerre. Nem más, mint Daniel Wolcott, Thornton grófja siet a segítségére. Az egyetlen férfi, aki valaha felkavarta az érzéseit.
Daniel élete nagy részében szigorúan uralkodott az érzelmein. Eltökélte, hogy nem lesz olyan kicsapongó, mint az apja volt. Ellenben amikor mentora unokahúgát kell megmentenie, aki szinte vonzza a bajt, a személyének pedig a szöges ellentéte, nehezére esik eltitkolnia a nő iránti vonzalmát.
Amikor a helyzetük rosszról rémesre fordul, Daniel és Brianna veszedelmes kalandba sodródik. Közös erővel kellene kikeveredniük a bajból, azonban nem segít, hogy folyton izzó szenvedéllyel marják egymást.
A Ruby Awards díjas Maddison Michaels ezen kötetében a túlfűtött érzelmeké és az izgalmaké a főszerep. Vajon milyen jövőt tartogat egy tűzrőlpattant lánynak és egy megközelíthetetlen arisztokratának a románca?

Saját véleményem:
Második kötetéhez érkezett Maddison Michaels Szentek és Szélhámosok sorozata, melyben az előző kötetből megismert Daniel Wolcott, Thornton grófja lép elő főszereplővé, bájos partnere pedig nem más lesz, mint húga legkedvesebb barátnője, a félig olasz, félig angol felmenőkkel rendelkező Brianna. 

"– Úgy tűnik, a gróf és én összeházasodtunk, csak én nem vettem észre."

Az érzéketlen gróf egy igazán pergő, kincskeresős történelmi romantikus, ami dacolva a zsáner romantika központúságával, rendkívül kalandorientált. Az első részhez hasonlóan (melynek ismerete nem szükségeltetik e kötet olvasásához) a szerző ismét merészen gabalyítja a szálakat, s remek korrajzot fest a 19. századi itáliai társadalomról, annak házasodási rendszeréről, illetve a már akkor is létező olasz maffiáról. Merthogy bizony ezúttal nem Anglia, hanem Olaszország káprázatos vidéke szolgál a regény fő helyszínéül... és tulajdonképpen bonyodalmául is. 
A makacs és lobbanékony Brianna Penderley szenvedélyesen rajong a régészetért, minden álma, hogy meglelje az elhunyt édesanyja naplóiban említett I. Alarik király elveszett kincseit. Csakhogy az olasz nyelvtudása nem kifejezetten erős... amit mi sem bizonyít jobban, minthogy akaratán kívül sikerül egyszerre két férfi jegyesévé válnia. Bácsikája, a brit hadügyminisztérium vezetőjeként, a nála kémként dolgozó Danielt küldi, hogy menekítse ki unokahúgát a saját maga kreálta bajból. Ismét. Bree ugyanis előszeretettel keveredik slamasztikába, ám ezúttal nem lesz elegendő egy hamis házasságlevél. 
Miközben Bree a kérőitől szeretne megszabadulni, a naplók lefordításával megbízott férfit meggyilkolják, kuzinját pedig elrabolják. Egyetlen megoldás létezik, mégpedig az, ha váltságdíjként eljuttatja a naplókat az olasz maffia által megadott helyszínre. Calabria azonban veszélyes régió, tele van maffiatagokkal és a vidéki banditák is előszeretettel fosztják ki az arra járókat, így ahhoz, hogy a lány biztonságban eljuttathassa a naplókat Casa Potabilébe, vele kell tartania Danielnek is... mint Brianna férjének. 

Akcióból tehát nincs hiány, olyannyira nincs, hogy a regény folyamatosan pörög, főszereplőink egyik kalamajkából csöppennek a másikba, miközben több csapat is üldözi őket - ki ilyen, ki olyan szándékkal. Briannáéknak szárazföldön és vízen egyaránt menekülniük kell, hol a naplókat, hol önnön életüket mentve. A párosra rengeteg próbatétel vár fizikai, mentális és lelki szinten is, mellyel párhuzamosan kénytelenek megküzdeni az egymás iránt érzett heves érzelmeikkel, valamint az őket kísértő múlttal is. 
Brianna és Daniel esetében is meghatározó jelleggel bír szüleik sorsa, ám míg Daniel egy rosszul működő házasság következményeit nyögi, addig Bree-nek azzal a tudattal kell élnie, hogy szüleit meggyilkolták - méghozzá azokért a bizonyos naplókért és az általuk leírt kincsért, amit leszállítani készül a maffiának. Őrjítő és veszélyes utazásba kezdenek hát, hogy kiszabadíthassák a lány kuzinját, útjukat számos titok és váratlan fordulat övezi... na meg persze heves szócsaták.
Brianna személyében egy igazán makacs, kalandvágyó, s kissé forrófejű hősnőt kapunk, aki mit sem törődve a következményekkel megy előre, a felfedezés öröme élteti. Vele ellentétben Daniel viszont egy visszafogott, higgadt gróf - legalábbis akkor, ha Bree nem tartózkodik a közelében. A lány ugyanis előszeretettel billenti ki őt nyugalmából, nem kevés humoros pillanatot okozva ezzel nekünk, olvasóknak. Folyamatos perlekedésük és Bree makrancossága szórakoztató, ráadásul remek alapot szolgáltat az út közben szárba szökkenő románcuknak is. 

Az érzéketlen grófban, mint említettem, nem csupán a romantika, hanem a kalandozás és a kincskeresés is kiemelt szerepet játszik. Itália vadregényes és egzotikus vidékein barangolva különféle csapatokkal találkozhatunk, részt vehetünk lovaskocsis üldözésben, emberrablásban, alkudozhatunk banditákkal, és egy titokzatos kincs nyomába is eredhetünk, amolyan viktoriánus kori Indiana Jones feelingben. És ha mindez nem lenne elegendő, akkor kapunk még egy krimiszálat is. 
Ha olvastátok az első részt, akkor tudhatjátok, hogy a szerző előszeretettel enged betekintést a gyilkos elméjébe, valamint áldozatai halálába is, nem finomkodva a részletekkel. Ez most sincs másként, Maddison Michaels kegyetlen hidegvérrel tárja elénk a főgonosz által elkövetett borzalmakat. S ez az, ami igazán egyedivé teszi a történetet, na meg az, ahogy dacolva a zsáner megszokásaival, a szerző feszegeti azok határait. 

Mindent egybevetve én imádtam Brianna és Daniel történetét. Az érzéketlen gróf egy kalandokban, fordulatokban, humorban és romantikában bővelkedő regény, mely egzotikus vidékekre kalauzolja el olvasóját, miközben izgalmas módon tárja fel előtte a kor kevésbé ismert oldalát, életmódját és szokásait. Szívből ajánlom, ha szeretnétek egy igazán formabontó, pergő ütemű történelmi romantikus olvasni, vagy egyszerűen csak részt vennétek egy rendhagyó viktoriánus kori kincskeresésben. 


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Brianna, Daniel
Kedvenc jelenet: a kiütéses fürdőzés, valamint Bree és Daniel szócsatái
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Szentek & Szélhámosok #2, önállóan olvasható
Megtetszett? Vidd haza!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése