2023. március 8., szerda

Jennifer Carroll - Varázspartik és lakomák


Kevés olyan könyv, vagy éppen adaptáció rabolta el annyira bloggereink szívét, mint a Harry Potter sorozat. Rengeteg kisebb és nagyobb összejövetel, vagy esemény jelenik meg az egyes részekben, melyek teljes mértékben elvarázsoltak mindannyiunkat. Mi is szívesen részt vettünk volna azon a bizonyos karácsonyi bálon, vagy éppen egy egyszerű tipikus roxforti lakomán. A hivatalos útmutató segítségével, most akár az otthonunkba is varázsolhatjuk ezeket az eseményeket. Tarts velünk a turnén, fedezzük fel együtt a varázspartik és lakomák világát és ha neked kedvez a szerencse, meg is nyerheted a kötet egy példányát.
 
 
Jennifer Carroll: Varázspartik és lakomák a Harry Potter filmekből
 
Kiadó: 21. Század Kiadó
ISBN: 9789635682782
Oldalszám: 192 oldal
Fordító: Goretity Franciska

Fülszöveg:
Ennek a szórakoztató hivatalos kalauznak a birtokában tervezd meg a tökéletes Harry Potter-partit, feladatokkal, kézműves foglalkozásokkal, partisnackekkel, és olyan időtöltésekkel, amelyek a filmekben szereplő ünnepségeket idézik fel.
A Harry Potter-filmek varázsvilága egyszerűen varázslatos eseményeket inspirál. A Varázspartik és lakomák tele van jobbnál-jobb fotókkal, a filmekkel kapcsolatos, kulisszák mögötti részletekkel, és egyszerű, pontokba szedett útmutatással szolgál, hogyan szervezzünk öt különféle Harry Potter-partit.
Születésnap, Halloween, a Karácsonyi bál által inspirált estély, otthonos mozimaraton és elbűvölő Harry Potter esküvői fogadás. Minden egyes rendezvényhez részletes leírás tartozik, ötletek, fotók mutatják be, hogyan díszítsük fel a szobákat, mi legyen a svédasztalon, milyen meghívót küldjünk, és hogyan tervezzük meg az időtöltést.
A Halál ereklyéi koszorú, házi készítésű Teszlek Süveg, színpompás Roxfort pizza és házi kviddics bajnokság. Az összes feladathoz és recepthez olyasmik kellenek, amik otthon megtalálhatók vagy könnyen beszerezhetők. Jó részük a filmek eredeti grafikáiból származó letölthető sablonokat tartalmaz. Kezdő házigazdáknak és tapasztalt partiszervezőknek egyaránt megfelel.
Kis, fesztelen összejövetelt és népes partit is szervezhetsz, ebben a könyvben megvan minden, amit a családtagjaid és barátaid semmiképp nem akarnak kihagyni.

Saját véleményem:
A Harry Potter generáció tagjaként még mindig majdnem mindent el lehet nekem adni, ami a varázsvilággal kapcsolatos, főként akkor, ha partidekorról és receptekről van szó. Végtére is, melyik rajongó ne akarna részt venni egy kedvenc világán alapúló, tematikus bulin, netán megszervezni azt? Na ugye!  Jennifer Carroll pedig ehhez kíván segítséget nyújtani. 

És hogy mitől is tud többet ez a könyv, mint a piacon lévő társai? Nos, amellett, hogy megkapta a brand hivatalos logóját, számos egyéb érdekességgel is kecsegtet. A Varázspartik és Lakomák öt teljes parti komplett leírását tartalmazza dekorációs-, szabadidős program és menüsor szinten, továbbá a hivatalos designból származó letölthető sablonokat kínál, rengeteg illusztráció, kép és a filmekkel kapcsolatos funfactek mellett. Tehát egy igen átfogó kiadványról beszélhetünk, ami segít különféle varázslatos ceremóniák megtervezésében és lebonyolításában, kézműves foglalkozások kiötlésében, illetve partisnackek elkészítésében. Mindegy, hogy egy ízletes desszertet, könnyed előételt, főfogást, netán valamilyen bűbájos italt keresünk, ebben a gyűjteményben nagy eséllyel  meg fogjuk találni. Fontos azonban kiemelni, hogy főként a filmek/könyvek által inspirált receptekről van szó, nem pedig az azokban megjelenő ikonikus finomságokról (persze csokibékával azért így is találkozhatunk). Elkészítésüket tekintve pedig az egészen egyszerű, kezdő konyhatündérek számára megvalósíthatótól, a gyakorlott háziasszonyoknak valón át, egészen a komolyabb szaktudást vagy precízitást igénylőig mindenféle akad. S ez a tendencia érvényesül a dekorok és egyéb kreatív dolgok tekintetében is. 

A kötet őt fő részre tagolódik, méghozzá a partik típusa szerint. Mindegy, hogy szülinapi bulit, Halloweenpartit, filmmaratont, karácsonyi bált (összejövetelt) vagy épp esküvői fogadást szeretnénk rendezni, kivétel nélkül mindegyikhez találunk tippeket, inspirációkat, legyen szó meghívóról, játékról, hangulatidéző dekorációról, netán valamilyen finomságról. És ez még nem minden, ugyanis különféle témák is társulnak az egyes bulitípusokhoz, megidézve a roxforti házikupa vagy a Roxfortba való visszatérés hangulatát, magukat a legendás állatokat, varázslatokat és sok egyebet. Rengeteg tipp, leírás és inspiráció segíti az olvasót abban, hogy minél jobban el tudja engedni a fantáziáját, és akár a tematikák keverése által is megalkothassa a számára legtökéletesebb bulit. 
Persze akadnak nehéz és komplikált ötletek, olyanok, amik nagyobb anyagi ráfordítást vagy épp komolyabb felszerelést igényelnek, de ugyanígy találhatunk egyszerű, mégis látványos tippeket is. 
Ebben a könyvben mindenki megtalálhatja a saját igényeinek megfelelő segítséget, inspirációt, ami egy jó partihoz kellhet. Ha szerettek kreatívkodni, vagy csak feldobnátok a bulit valami igazán varázslatossal, akkor a Varázspartik és lakomák nektek való könyv. Pontszám: 5/4
Kedvenc tipp: Fawkes meghívó 
Negatívum: a receptek hozzávalói néha elég extrák
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!
Nyereményjáték


Bizonyára mindannyian ismeritek az aranycikeszt, vagyis a kviddics legkisebb és leggyorsabb labdáját. Ez a labda a játékosoktól teljesen függetlenül cikázik a pályán, ezért nagyon nehéz megpillantani és megkaparintani. A cikesz elkapása a fogó feladata. Ha ez sikerül, az 150 pontot eredményez a szerencsés fogó csapatának, és ezzel zárul le a mérkőzés. Ebben a játékban, most a fogónak kell segíteni és meg kell találnotok az aranycikeszt a bejegyzésekben. De nem lesz ennyire egyszerű dolgotok, mert néhány jelölés csupán a megtévesztést szolgálja. Ebben a játékban nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alatt rejlik pontos a cikesz.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!
Nézzetek be a többi állomásra is

02/22 Csak olvass!
02/24 Readinspo
02/26 Hagyjatok! Olvasok!
02/28 Deszy könyvajánlója
03/02 Könyv és más
03/04 Booktastic Boglinc
03/06 Ambivalentina
03/08 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése