2024. február 22., csütörtök

Maddison Michaels - A királynő védelmében

 
Maddison Michaels: A királynő védelmében
 
Kiadó: Álomgyár
ISBN: 9789635707447
Oldalszám: 464 oldal
Fordító: Bohák Ildikó

Fülszöveg:
Mennyire ​fér meg egymás mellet a bosszú és az igazság?
A legutolsó dolog, amit Marcus Black ellenségei tennének, hogy alábecsülik őt. Ugyanis Westwood nagy tiszteletben álló grófja mindenki számára halálos fenyegetést jelent – már ha Őfelsége úgy rendelkezik.
Marcus egyetlen célja, hogy megbosszulja testvére halálát. Ami persze nem is lenne annyira nehéz feladat, de feltűnik a színen az ördögi ügyességű Lady Kaitlyn Montrose, és keresztülhúzza a számításait.
Kat elhatározza, hogy megtorolja szeretett nagybátyja meggyilkolását, és semmi sincs, ami megállíthatná, még a veszettül jóképű és halálosan veszélyes Marcus Black sem.
Váratlan bonyodalom, hogy mindketten ugyanarra a célpontra vadásznak. Ezért Kaitlyn új tervet sző, ami Marcusnak egyáltalán nincs ínyére. A bosszúvágyat azonban elhomályosítja a vonzalom, de a küzdelem folytatódik, és csak egyikük nyerhet…
A Ruby-díjas szerző, Maddison Michaels a viktoriánus Londonba csábít minket egy nem
mindennapi kalandra, ahol a veszély és a szenvedély az úr. Készen állsz?

Saját véleményem:
Nem titok, hogy előszeretettel falom Maddison Michaels regényeit, melyek jellemzően könnyedek, humorosak, s kellően romantikusak, ugyanakkor a kor árnyoldalait is érintik. Az Álarcok és ármányok pergő ütemű nyitókötete után nem is volt kérdés, hogy kíváncsi vagyok-e a következő barátnő, Kat történetére is.

"– Nem kell viszontszeretned engem – folytatta Marcus. – Annyi szeretet van bennem, amennyi elég egy életre elég kettőnknek."

A királynő védelmében természetesen a zsánerre jellemző módon olvasható önállóan is, az összefüggés mindössze annyi, hogy Kaitlyn annak a badass hármas lánybarátságnak az egyik tagja, akik az előző részben nyomdát alapítottak, hogy leleplezzék az urak piszkos kis titkait. Illetve kis mértékben az előző kötet szereplői is tiszteletüket teszik itt-ott. Ettől eltekintve, a történet főszereplője és kulcsfigurája Kat, a kémnő, aki nem csak korát, hanem férfiakat is meghazudtoló ügyességgel veti bele magát bármilyen bunyóba. Mestere, egyben nagybátyja halála után eltökéli, hogy átveszi a férfi nyomozását, és akár az élete árán is kideríti, ki az a Kaméleon, akinek oly' sok vér tapad a kezéhez, köztük szüleié is. Ahhoz, hogy munkának láthasson, első lépésként be kell osonnia Marcus Black otthonába és ellopni néhai felesége naplóját. Ám hamar kiderül, hogy az egykori edzőtársak ugyanarra a célpontra vadásznak, így félretéve indulataikat, végül összefognak, hogy együtt eredjenek a Kaméleon néven elhíresült gyilkos nyomába - aki nem csak Kat szüleivel végzett, hanem Marcus testvérével és feleségével is, aki ráadásul a szeretője is volt. Egyetlen dologgal nem számolnak csupán, mégpedig a vonzalommal, ami minden perccel egyre jobban elhatalmasodik rajtuk, mígnem izzó vággyá fajul. 

Egy újabb Maddison Michaels regény, ami magával sodorja az olvasót, és egy izgalmas, vágytól fűtött, s rejtélyekkel övezett, veszélyes nyomozásra csábítja. Kat és Marcus kutatása lebilincselő, nem mellesleg váratlan fordulatokkal és feszült vibrálással teli. A szerző első pillanattól kezdve ügyesen gabalyítja a szálakat, hol tévútra vezetve az olvasót, hol teljesen elbizonytalanítva. Eközben a páros persze minden követ megmozgat, fondorlatos terveket eszel ki őrült akciókba keveredik, hogy nyakon csíphesse a Kaméleont, ám az mindig egy lépéssel előttük jár, nyomában pedig csak holtestek hevernek. Ám ami ennél is bravúrosabb, az a kiléte. Nem mondom, hogy olvasás közben néha nem vetül rá a gyanú árnyéka, illetve egyéb tényezőket figyelembe véve nem észszerű, mégis zseniális az egész! Nem emlékszem, hogy korábbi történelmi romantikus olvasmányaim során találkoztam volna hasonló megoldással, pedig nagyon is életszerű a dolog. itt pedig extra fűszert jelent az a sok kis apró, akár családi szál is, ami a gyilkos személyéhez kapcsolódik. Szóval ebben a tekintetben minden tiszteletem a szerzőé.
De persze Maddison Michaels nem csak akcióban, hanem romantikában, illetve annak kivitelezésében is jó munkát végzett, véleményem szerint kifejezetten jó alapot adott Kat és Marcus szerelmének múltbéli kapcsolatuk, akárcsak Kat harcias karaktere. Kaitlyn minden tekintetben egy belevaló, ízig-vérig badass hősnő, aki jól bánik a fegyverekkel, kitűnően verekszik, és az esze is jól forog, csípős nyelvéről nem is beszélve. Nem az a típusú lady, aki otthon hímezget és a kérőire vár. Sőt! Katnek esze ágában sincs férjhez menni, teljesen elégedett addigi életével és azzal, hogy kémként dolgozhat. Ám Marcus Black egy meglehetősen karizmatikus férfi, nehéz neki ellenállni, na meg az is kecsegtető, hogy a felesége miatti csalódás okán nem kíván komoly kapcsolatot. Egy kis szórakozás pedig belefér, nem? De hát mindannyian tudjuk, hogy ha egy szikra belobban, akkor az felperzsel mindent, és ez tökéletesen igaz Kat és Marcus viszonyára is (aminek központi színhelye a hintóban való utazás - de ez csak egy vicces kis megjegyzés), amiben egy erős akaratú hölgy és egy elcsábítható úr vágya feszül egymásnak. 

Mindent egybevetve úgy vélem, A királynő védelmében egy izgalmas, fordulatos, vérrel és szenvedéllyel teli történelmi romantikus, amiben megfelelő arányban keveredik egymással akció és szerelem. Eleinte kicsit lassabb tempójú, ám cseppet sem unalmas, a közepétől pedig kifejezetten pergő ütemű könyv. Szóval szívből ajánlom a zsáner rajongóinak. Én pedig őszintén remélem, hogy egyszer a harmadik barátnő sztoriját is olvashatjuk majd.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Kat, Marcus
Kedvenc jelenet: Amikor Kat késbemutatót tartott
Negatívum: lassú felvezető
Borító: 5/4
Sorozat: Álarcok és ármányok #2, önállóan is olvasható
Megtetszett? Vidd haza!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése