2024. február 22., csütörtök

Sabrina Jeffries - A herceg hitvese


Harmadik részével folytatódik Sabrina Jeffries Hercegi kör című sorozata, melyet magyar nyelven a General Press Kiadó gondozásában olvashatunk.
Szeretnétek megnyerni a Kiadó által felajánlott példányt? Akkor kövessétek blogturnénkat, vegyetek részt a nyereményjátékban, s kis szerencsével a tiétek lehet!
 
 
Sabrina Jeffries: A herceg hitvese
 
Kiadó: General Press
ISBN: 9789634528210
Oldalszám: 288 oldal
Fordító: Ács Eleonóra

Fülszöveg:
Amikor ​egy hirtelen jött szikra mindent lángra lobbant.
Egy múltbéli csók az elragadó és éles eszű Miss Olivia Norley-val látszólag már csak egy halvány emlék Thornstock hercege számára. Bár a legjobb partit kereső anyák és lányok világában a férfinak számtalan feleségjelölt kerül az útjába, a hódításairól hírhedtté vált Thorn továbbra is agglegény marad. Egy Oliviával való véletlen találkozás azonban kizökkenti a nyugalmából, hiszen még jól emlékszik a csókjuk utáni zsarolásra, amely mindkettejük nevét beszennyezhette volna.
Ráadásul Thorn féltestvére, Grey egy különleges vizsgálattal bízza meg a kémiarajongó Miss Norley-t egy, a családjukban történt titokzatos haláleset ügyében. A vegyésznek készülő Olivia lelkesen vág bele a kísérletbe, ám arra ő sem számít, hogy Thorn minden lépését árnyékként követi majd, és hogy a férfi állandó jelenléte őt magát is összezavarja, így lassan kezdi elveszíteni az uralmát a cselekedetei felett. Mindennek a tetejébe pedig valaki meg akarja akadályozni, hogy az igazság napvilágra kerüljön – az illető pedig semmitől sem riad vissza…

Saját véleményem:
Nem titok, hogy a történelmi romantikus zsánerében Sabrina Jeffries munkássága áll legközelebb a szívemhez,  minden évben lelkesen várom a soron következő regényét. Idén a Hercegi kör harmadik kötetéhez lehetett szerencsém, mely egy meglehetősen kusza és szövevényes rokoni kapcsolatokkal rendelkező család harmadikként bemutatkozó gyermekét, Thornstock hercegét, és a kémiarajongó Miss Olivia Norley-t helyezi előtérbe.

"Thorn a csillogó foszfor volt, ő pedig a hétköznapi levegő. Együtt mérgező füstöt alkottak."

A sorozat részei ugyan önállóan is olvashatóak, ám van egy szál, ami összeköti őket, és részről részre egyre fontosabb szerepet tölt be. Ez pedig most, A herceg hitvesében érezhető leginkább. Thorn édesanyja a múltban három különböző herceghez ment feleségül és szült gyermekeket mindegyiknek, ezzel egy meglehetősen szerteágazó és kusza családfát hozva létre... ám ami ennél is fontosabb: mindegyik férje elhunyt. Köztük Thorn féltestvérének, Greynek (az első kötet férfi főszereplőjének) apja is, aki olybá tűnik, gyilkosság áldozata lett - mint ahogyan a másik két férj is. 
Miközben Thorn agglegény életét éli, s más nevében darabokat, műveket ír és adat ki, addig testvére, Grey arra készül, hogy egy új eljárással exhumáltassa édesapja földi maradványait, s kiderítse, jók-e megérzései: apja gyilkosság áldozata lett. A feladatra Miss Olivia Norley-t kéri fel, a kiváló kémikus vénkisasszonyt, azt a nőt, akinek Thorn egykor házassági ajánlatot tett egy zsarolás miatt. Amikor Thorn tudomást szerez a dologról, úgy dönt, ő is a családdal tart vidékre és szemmel tartja Oliviát. A nőt, aki egyszerre izgatja és bosszantja fel. Csakhogy a viszontlátás mindkettejükből heves érzelmeket vált ki. Thorn egyszerre tartja csalónak a lány, azt gondolva, hogy korábban direkt csalta kompromittáló helyzetbe, miközben sértve érzi magát a visszautasítás miatt, míg Olivia heves ellenszenvvel viseltetik a herceg iránt annak korábbi sértő viselkedése miatt. A kérdés csak az, hol van a határ szerelem és gyűlölet között?

A történet középpontjában természetesen Olivia és Thorn szenvedélyes kapcsolata áll, amit leginkább a heves szóval lehetne jellemezni. Heves szócsatáik gyakorta váltanak csókcsatává, miközben maguk sem tudják, hányadán állnak a másikkal. Múlt- és jelenbéli sérelmeik, félelmeik bonyolítják kapcsolatukat, hol idegőrlő dilemmát, hol mókás pillanatokat okozva. 
Thorn igazi büszke agglegény, olyan férfi, aki nem hisz a szerelemben, e-képp esze ágában sincs megházasodni. Főként nem Oliviával, akiről úgy véli, évekkel korábban direkt csalta tőrbe és hozta olyan helyzetbe, hogy házassági ajánlatot kelljen tennie neki. Ráadásul meggyőződése, hogy a lány át akarja verni a testvérét is, ezért árnyékként követi minden mozdulatát. 
Ezzel szemben Olivia egy szerény, ámde rendkívül okos lány, valóságos kémiarajongó. Férjfogás, hímzés és tánc helyett a vegyész szakma érdekli, s mindennél jobban vágyik arra, hogy felfigyeljenek rá és elismerjék munkáját. Íg, amikor Grey felkéri, hogy segítsen kideríteni, megmérgezték-e az apját, kapva kap az alkalmon. Annak reményében, hogy újkeletű felfedezéseit az eset kapcsán publikálhatja majd, örömmel beleegyezik, hogy a családdal tartson vidéki otthonukba. Azzal azonban nem számol, hogy olyan titkot készül megbolygatni, aminek nem mindenki örül. 

A herceg hitvese szenvedélyben és izgalmakban bővelkedő olvasmány, olyan, amit olvasmányos stílusa és szerethető karakterei tesznek még érdekesebbé. Rövid, pergő történet Sabrina Jeffries gördülékeny stílusában. Gyorsan lehet vele haladni, szinte szó szerint magával sodorja az olvasót. Én legalábbis nem igen tudtam letenni. 
Nem mondom, hogy ez a szerző legjobb, legkiforrottabb regénye, mert közel sem, kissé instant, kissé szirupos, mégis szerethető, megmosolyogtató, és maximálisan kikapcsolja az embert. Szóval, ha szeretitek a könnyed, egyszerű, de szórakoztató történelmi romantikusokat, amik a zsáner minden elvárásának megfelelnek, akkor szívből ajánlom. 



Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Olivia, Thorn, Gwyn, Bea, Grey, Joshua
Kedvenc jelenet: Olivia és Thorn szócsatái
Negatívum: túl rövidke volt
Borító: 5/5
Sorozat: Hercegi kör #3, önállóan is olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


A történet hősnője ellenállhatatlan vonzódást érez a tudományok, pontosabban a kémia iránt, ezért nyereményjátékunk is ehhez kapcsolódik. A turné minden állomásán információkat találtok egy-egy hölgyről, aki a maga idejében kiváló eredményeket ért el a maga szakterületén, a ti feladatotok az, hogy kitaláljátok kire gondoltunk és a nevet beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Angol kémikus, röntgenkrisztallográfus, ő készítette 1951-ben a Photograph 51 néven ismert felvételt a DNS-ről, melynek alapján fény derült annak kettős hélix szerkezetére




Nézzetek be a többi állomásra is

02/15 Betonka szerint a világ…
02/17 Kelly és Lupi olvas
02/19 Insane Life 
02/21 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése