2014. augusztus 23., szombat

Brigid Kemmerer - Storm




A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Brigid Kemmerer Storm - Vihar című regénye, az Elementál sorozat első része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere egy vendég bloggerrel kiegészülve bemutatja Becca és a négy testvér titkokkal és veszélyekkel teli kalandját!

2014. augusztus 15-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Brigid Kemmerer: Storm - Vihar
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633738320
Oldalszám: ??? oldal
Fordító: Vallató Péter

Fülszöveg:
Becca Chandler egyszer csak abban a helyzetben találja magát, hogy bármelyik fiút megszerezheti – bármelyiket, amelyiket nem akarja. Köszönhetően volt barátja hazug pletykáinak. Egy este kimenti Chris Merricket az iskola parkolójában zajló verekedésből. Chris más. Egészen más: uralja a vizet -a testvérei pedig a tüzet, a levegőt és a földet. Erősek. Veszélyesek. Halál fiai. És most, hogy ismeri az igazságot, Becca is. Nehéz titkot tartani, ha az életed van veszélyben. Amikor megjelenik az iskolában Hunter, a titokzatos új fiú, és kiderül, hogy kivételes tehetsége van a rossz helyen a rossz időben lenni, Becca eleinte azt hiszi, bízhat benne. Ám Hunter hamarosan összecsap Chrisszel, és Becca már nem is tudja, ki rejtegeti a legveszélyesebb titkot.

Saját véleményem:
Becca edzés után a kocsijához igyekszik, amikor valami zajra lesz figyelmes. Közelebb érve látja, amint két srác egy harmadikat püföl, aki képtelen felkelni a földről. Ezért Becca gyorsan bepattan az autójába, és azzal elijeszti a támadókat, ám azok nem sokkal később visszatérnek, hogy befejezzék, amit elkezdtek. 
Közben az összevert srác, Chris Merrick, köszönhetően a víznek, amit a lánytól kapott, kicsit magához tér, és elkergeti támadóit, de hazamenni már nincs ereje. Becca végül ugyan hazaviszi, de a Merrick testvérek nem fogadják kitörő lelkesedéssel. A legidősebb báty, Michael még el is kergeti.
Másnap, Becca munkahelyén megjelenik a két fiú a parkolóból, azzal a szándékkal, hogy kirabolják az állatboltot. Amikor a lány megpróbálja megakadályozni őket, nekitámadnak, és furcsa dolgokkal fenyegetőznek. Csakhogy betoppan egy farkaskutya, és a suliba érkező új srác, akit Beccához hasonlóan sokan piszkálnak. Míg a lányról az a pletyka kering, hogy lefeküdt a fél focicsapattal, addig Huntert azzal vádolják - meglehetősen fura kinézete miatt -, hogy a saját neméhez vonzódik. S noha a két támadó ismét elmenekül, azért még hátrahagynak egy vészjósló üzenetet Chrisnek, ezzel események láncolatát indítva el.

Brigid Kemmerer regényével jó ideje szemeztem, mivel a borítója első látásra megfogott. Tudom, tudom, soha ne a fedlap alapján válasszunk könyvet, de hát én is gyarló ember vagyok. 
A sztori kezdetén egy nagyon jó kis akciójelenetbe csöppenünk, ami tele van adrenalinnal, titokzatos félmondatokkal, és minden olyasmivel, amivel fel lehet kelteni az olvasó figyelmét. Ráadásul a főhősnőről is lerí, hogy nem szorul pátyolgatásra. 
Ez egyébként a későbbiekre vonatkozóan is igaz - egy-két dolgot leszámítva, mert például a báli jelenettől konkrétan az asztalba vertem a fejemet -, ugyanis Becca a helyzetek többségében használja a fejét, és megpróbálja összerakni a dolgokat.
Aztán ott vannak még a Merrick testvérek, akik különböző mentalitásuknak köszönhetően, így vagy úgy, de felcsigázzák az olvasót. Esetükben már a családi hátterüket is rettentően jó elgondolásnak tartom. Ha visszagondolok, ezidáig nem igazán olvastam még olyan könyvet, ahol meghaltak a szülők, és csak a négy fiútestvér próbálta fenntartani magát. És ha mindehhez hozzáadjuk a természetfeletti képességeiket is, akkor teljes a megsemmisülés. 
Az én kedvencem egyértelműen a lobbanékony, tűz elemmel bíró Gabriel lett. Az ő személyisége, karizmája egészen egyszerűen lehengerlő, és biztosra veszem, hogy sokaknál lesz ő még dobogós. De a szigorú és mogorva Michaelt is érdekes karakternek tartom, és annak ellenére, hogy sokáig fenntartásaim voltak vele szemben, mégis úgy vélem, az ő múltjában rejlik a legtöbb potenciál. 
Chris és Nick nehéz eset. Noha Nick Gabriel ikertestvére, mentalitásra a tökéletes ellentéte. Higgadtabb, nyugodtabb, megfontoltabb, és mindig ő csillapítja le a többieket. Részben emiatt, részben pedig azért, mert keveset szerepelt, nem igazán lehet hozzá érzelmileg kötődni. Chris viszont még nála is bonyolultabb. Az esetek döntő többségében aranyos, de kissé sótlan, ám amikor megjelenik Hunter, egyből feléled. Hunter kihozza Chris "jó"oldalát. 
És ezzel el is érkeztünk Hunterhez, aki új diákként toppan be a történetbe, és bár kimeríti a kötelező klisé pontokat, mégis van benne valami egyedi, amitől nem tudhatjuk, melyik oldalon is áll valójában. Azt viszont nem mondom, hogy nem lehet rájönni már a legelején, mi is ő valójában.
A regény egyik fő hibája a kiszámíthatóság. Szinte nem is tudnék olyat mondani, amit ne találtam volna ki jóval Becca vagy a többiek előtt. 
Emellett sajnálom, hogy az ütemes, természetfelettivel kevert kezdés után, a középszakaszon belassult a sztori, és suliba, dolgozni, randizni vagy a Merrick fiúk házához járáson kívül kevés akció történt, de szerencsére a végére bőségesen kárpótolva lettünk.
Számos alkalommal nyerhetünk betekintést a fiúk képességébe, és annak pusztítóerejű nagyságába. Az írónő bámulatos leírásokkal festette le a különböző elemek működését, és ezek a pillanatok lenyűgözőek voltak. Olyannyira, hogy a filmvásznon is megállnák a helyüket.
Összességében tehát ajánlom mindenkinek, akit foglalkoztatnak az elementálok, szereti a fantasy-t, nem rettenti el a kiszámíthatóság, vagy pár klisé, és szeretne négy, illetve öt rendkívüli srácot, és egy hihetetlenül aranyos, intelligens kutyát megismerni.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Gabriel, Hunter, Casper
Kedvenc jelenet: minden, amiben Gabriel volt
Negatívum: bál
Borító: 5/5





Idézetek


"- Komolyan úgy gondolom, hogy be kellene vigyelek a kórházba. Minden bizonnyal eltörött a bordád. - És agyrázkódásod is lehet. - Onnan felhívnák a szüleidet.
- Miért? Szerinted van Quija-táblájuk?
Becca aggódva nézett Chrisre. A fiú szeme tágra nyílt.
- A szüleim meghaltak, Becca."

"Gabriel pólót húzott, sötétzöldet, rajta egy kamion ékeskedett, és egy felirat: Tegnap az anyádat vittem furikázni.
Becca szemöldöke felszaladt:
- Röhej!
Gabriel vigyorgott:
- Tetszeni akarok!"

"- Quinn!
Becca barátnője csak legyintett.
- Nem, szerintem lehet, hogy jól sejted. Egyértelműen bonyolult cselszövéssel állunk szemben, a célja pedig egyértelmű, hogy kibabráljon veled. Randira hív, aztán megvéd attól a benga állattól... Vajon mi lesz a következő? - Quinn szeme tágra nyílt a tettetett rémülettől. - A francba is, Bex, ugy nem fog valami igazán szörnyű dolgot csinálni? Mondjuk virágokat venni neked?"

 "- Úgy érted, nem Új Srác az igazi neved?
Becca erre megrúgta az asztal alatt.
- Ez nem igazság! Rajtam volt névtábla!
- Hunter a nevem. - A villája mozdulatlan volt, ahogy a fiú tekintete is, mellyel fogva tartotta Becca pillantását. - Akarjátok, hogy leírjam?
Aha, a telefonszámoddal együtt."

"- Ebben a tanévben én még nem keveredtem verekedésbe!
Beccának ezen a körülmények ellenére is mosolyognia kellet:
- Még csak szeptember van.
Gabriel legyintett:
- Részletkérdés."

"Egyetlen mozdulat megfojthat, megölhet, ám egy másik mozdulat simogatás vagy felhívás lehet. A szexet és az erőszakot csak néhány mozdulat választja el egymástól."

"(...) a fiúk úgy mérik a sikereiket a lányoknál, mint  bázisokat a baseballban. Első bázis, második bázis - és amikor összejön a hazafutás, visszamehetnek az alapvonalra, és várhatják a következő esélyt."




Nyereményjáték



A történetben fontos szerep jut a különféle ásványoknak, ezért mostani játékunk során egy kis ásványvadászatra invitálunk Benneteket. Nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon található rövid leírás, valamint a hozzátartozó kép segítségével kitalálni, melyik kőre gondoltunk. Így esélyetek nyílik megnyerni a három nyereménykönyv egyikét!
Figyelem! Csak azon játékosok megfejtéseit tudjuk elfogadni, akik az összes kötelező feladatot megcsinálták!


Feladat:
1) Lájkoljátok a Vörös Pöttyös? Szeretem. és a Blogturné Klub facebook oldalát. (Kötelező!)
2) Fejtsétek meg, melyik állomáson melyik kő található, és írjátok be a nevét a rafflecopter megfelelő mezőjébe. (Kötelező!)
3) A Blogturné Klub blogján (www.blogturneklub.hu) található keresztrejtvénybe írjátok be az ásványok nevét, hogy megkapjátok a pirossal kijelölt fősor megfejtését. (Kötelező!)
4) A kiadó csak Magyarország területén belül postáz!
5) Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk!


Gyógyító hatással bír az elmére és a testre; megnyugtató befolyással is rendelkezik. Erős a kapcsolata a Szellemmel.


Nézzetek be a többi állomásra is


08/15 Bibliotheca Fummie - Elementálok
08/17 Nem harap a… - Borítók & folytatások
08/19 Deszy könyvajánlója
08/21 Kelly Lupi olvas - Chris interjú
08/23 Dreamworld - Idézetek
08/25 Insane Life
08/27 Vendég blogger
08/29 Media Addict

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése