2015. december 3., csütörtök

Jamie McGuire - Gyönyörű megváltás



A Maxim kiadó jóvoltából jelent meg az itthon méltán kedvelt Jamie McGuire írónő Maddox testvérek sorozatának folytatása, a Gyönyörű megváltás.Mostani alkalommal kilenc állomásos blogturnéra invitálunk titeket, ahol számos érdekesség mellett tiétek lehet a könyv egyik példánya!


Jamie McGuire:Gyönyörű megváltás

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632616902
Oldalszám: 376 oldal
Fordító: Szűr-Szabó Katalin

Fülszöveg:
Ha egy Maddox fiú szerelembe esik, az örökre szól. De mi történik akkor, ha először nem téged szeret? Liis Lindy kemény, tréfát nem tűrő FBI-ügynök. Úgy döntött, hogy csupán a munkájával köti össze az életét, így felbontja jegyességét, és Chicagóból San Diegóba költözik. Előléptetésről és megoldhatatlan ügyek megoldását követő kézfogásokról álmodozik. Minden erejével azon van, hogy ő legyen a legjobb. Thomas Maddox arrogáns és könyörtelen különleges ügynök. A világ legkeményebb bűnözőit tette már hűvösre, és ő a szervezet egyik legjobb embere. Annak ellenére, hogy sok életet megmentett, van egy ügy, ami meghaladja a képességeit. Fiatalabb öccsére, Travisre börtönbüntetés vár, mivel ott volt egy tragikusan végződő alagsori gyújtogatásnál, a média pedig igazságszolgáltatást akar. Travis egyetlen mentőöve Thomas. A férfi alkut ajánl öccse megmentése érdekében: Travisnek be kell lépnie az FBI-ba. A gond az, hogy ezt úgy kell közölnie az öccsével, hogy közben ne leplezze le titkos munkáját a családja előtt. Emiatt a családi ünnepségre elviszi magával Liist, mintha a párja lenne. Ám amikor véget ér a hétvége, Liis elgondolkozik, hogy valóban csak tettették-e a vonzalmukat. Betekintést kapunk a jóképű és ravasz Thomas Maddox világába, és megtudjuk, hogy milyen az, amikor valaki nem először, hanem utoljára lesz szerelmes.

Saját véleményem:
A Maddox vér nem válik vízzé, én pedig eljutottam arra a szintre, amikor gyakorlatilag mindegy melyik fiú oldalán, de Mrs. Maddox akarok lenni! (Nem lehetne, hogy a Maddoxok kivételt képezzenek a bigámiára vonatkozó szabályok alól?)
Na de, hogy komolyra fordítsam a szót, kicsit félve vártam ezt a részt, TJ vagyis Thomas nem igazán lopta be magát a szívembe a Trent-Cami-TJ kapcsolat során. Nem pusztán hidegen hagyott, hanem konkrétan ellenszenves volt. Ehhez képest a Gyönyörű megváltásból nem telt el 30 oldal és én kész voltam örök szerelmet vallani neki. Ha egy Maddox fiú szerelembe esik, az örökre szó - de az olvasó szerelme is, ha róluk van szó.
Szóval ott álltam (pontosabban ültem a biciklin) a könyvvel, fejben valami Upendi állapotban, széles vigyorral az arcomon, készen arra, hogy a nemlétező kung fu tudásomat bevessem, ha valaki megzavar, elrángat, amikor egyszer csak jött a Heuréka pillanat, a felismerés: egy ízig-vérig Olicity (Arrow-beli kedvenc shippem) történetet tartok a kezemben, maddoxosítva! Hát kell ennél több?!

A Gyönyörű megváltás sokkal felnőttebb - a szereplők korából adódóan is -, mint az eddigi kötetek. Ám akárcsak azok, önmagában is olvasható, érthető. Bár tény, igazán nagyot akkor üt, ha ismered Travis és Abby történetét - beleértve az esküvős novellát -, valamint Trentékét, tekintve, hogy Jamie itt futtatott össze minden eddigi szálat.

A regény narrátora a japán-ír származású Liis Lindy ügynök, aki maga mögött hagyva korábbi életét, vőlegényét, s mindent, igyekszik berendezkedni új, San Diegó-i otthonába. Kezdettől látszik rajta, hogy egy karakteres, talpraesett, munkaimádó, tüzes, független nő, akinél első helyen a karrierje szerepel. Épp emiatt rengeteg lehetőséget lát áthelyezésében.
Ugyanakkor egyedül egy új helyen, tele a múltjához kötődő problémákkal, úgy érzi, szüksége van egy kis lazításra, így leugrik a helyi bárba, ahol előbb felönt a garatra, majd tőle szokatlan módon, belebonyolódik egy vad, minden képzeletét felülmúló, perzselő egyéjszakás kalandba egy helyes pasival. Csakhogy kiderül, az idegen pont felette lakik, ráadásul 48 órán belül jön a második sokk: Thomas a KVHÜ az FBI azon részlegénél, ahova Liist helyezték. Mi több, ő az a hírhedten mogorva, karót nyelt seggfej, akiről még Chicagóban is szóbeszédek terjengenek... aki egyben a főnöke is.

Ha azt mondom, a  fentebbi szituációkból adódó humorforrás adott, akkor keveset mondtam. Liis narrációja, az égő helyzetek, a két makacs, csípős nyelvű fél verbális összecsapásai... fergetegesek! Olyannyira, hogy egyhuzamban lenyomtam 99 oldalt, és sajgó hátsóval szálltam le a szobabicikliről, annyira belefeledkeztem.
Számtalan vicces szituációt szül a kis afférjuk, és az abból fakadó kellemetlenségek.

Az irodában Thomas a rettegett főnök, aki maximális munkát vár el mindenkitől, és ennek érdekében előszeretettel terrorizálja tesztszerűen a csapatot, ha tényleg jók, még akkor is. Mindemellett pedig köztudott, hogy Cami óta a szerelmi élete is nulla, minthogy képtelen túljutni a lányon.
És akkor jön a bátor, ami a szívén, az a száján típusú Liis, aki dacolva mindennel szembeszáll vele, kimondja a véleményét, harcol az igazáért, nem törődve a következményekkel. És hát tudjuk, milyenek a Maddoxok... szeretik a tökös nőket. Thomas sem kivétel, Liis feléleszti a vadász- és játékösztönét.

A kémia pedig több mint jól működik köztük, de ez nem meglepő, az írónő profi ilyen téren (is). Ellenben a kapcsolatuk olyan, mint egy tánc. Szenvedélyes; hol összefonódnak, hol eltávolódnak, hol pedig kerülgetik egymást.
Liis szeretne érzelmileg független lenni, ugyanakkor Thomas nem hagyja hidegen. A férfi pedig még mindig nincs túl Camin. Sokszor összetalálkoznak egy-egy röpke pillanatra, de legtöbbször elsiklanak a másik mellett. Amikor Liis adná be a derekát, Thomas csinál hülyeséget, aztán ha Thomas lépne, Liis hátrál. Mindez azonban egyáltalán nem idegesítő, sokkal inkább emberi.

A romantika mellett azonban van egy mellékszál is, ami a szereplők munkájából adódóan egyértelmű. Az FBI Abby apjának ügyében nyomoz, és ezen a ponton jön képbe az egykori illegális verekedéskor kitört tűzeset, amiben rengetegen meghaltak, és ami miatt Abby és Travis összeházasodott... Thomasnak két lehetősége van, Liis-szel (eljátszva, hogy egy pár - így védve Thomas inkognitóját) az ifjúpár eskümegújítása után rábeszélik Travist, hogy hazudjon a feleségének és mindenkinek, s lépjen be titkos ügynöknek, vagy pedig börtönbe vonul, szintén elveszítve Abby-t. Nos, ez a helyzet több ponton érdekes: Thomas anyjuknak tett ígérete miatt, Travis választása okán, hogy a Thomas és Liis által eljátszott szerelmespár ideájáról már ne is beszéljük.
Nagyon jó ötletnek tartom, hogy az írónő így és ilyen módon futtatta össze a szálakat, érzelmileg minden téren baromi jól működött a dolog. És az is kiemelten tetszett, hogy a régi kedvencek nem csak muszájból tették tiszteletüket, hanem szerves részévé váltak a sztorinak. Egyedül akció fronton éreztem hiányosságokat. Az kissé elnagyolt lett. Nem csak a nagy akció miatt, hanem Liis és Thomas munkahelyét beleértve is. Nagy melónak nem lehetünk szemtanúi, ellenben kapunk rengeteg jófej vagy irritáló munkatársat. Közülük Val, a nagyszájú, pletykaéhes, állandóan nassoló csaj volt a kedvencem. Vele annyira olvasnék egy külön könyvet!

Összességében tehát azt tudom mondani, aki a Maddox érzést keresi, nem fog csalódni. Remek karakterek, jó kis kémia, vicces szituációk, sok-sok Maddox fiú - egyszóval minden megvan, ami kell. Gyorsan olvasható, a lapok szinte csak úgy peregnek. Jamie stílusa gördülékeny, olvasmányos. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a realista, romantikus történeteket, ahol nagyobb a hangsúly a romantikán - mely nem nélkülözi a pergő szócsatákat és érzelemdús egymásra találásokat.  Ó, és az Olicity shippereknek is ajánlom!


Pontszám: 5/5*
Kedvenc szereplő: Thomas, Liis, Val, minden régi szereplő
Kedvenc jelenet: képtelenség egyet kiemelni... de Liis és Thomas csatái, a faldöngetős rész, stb
Negatívum: miért nincs még Maddox gyűrű az ujjamon?
Borító: 5/5
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


A Gyönyörű megváltásban egyik főszereplője, Lindy FBI ügynök, ezért nektek ezúttal olyan könyveket kell idézet alapján megtalálnotok, amelyekben valamelyik szereplő FBI ügynök, titkosügynök vagy beépített ügynök.
A helyesen válaszadók között három példány kerül kisorsolásra.
Játékra fel! :)
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.



Mai idézet:
"a fejemben egy kommandós stílusú menyegző képei peregtek. Hawk fekete, sokzsebes nadrágban, én fehér, csipkével díszített golyóálló mellényben. A kezemben virágcsokor, Hawkéban automata fegyver. Egy kép, ahol Hawk bazinagy vadászkését csodálom. Egy másik kép, ahogy Hawk „tűzoltófogással” kicipel a lagziról, miközben golyók röpködnek körülöttünk, és Molotov-koktélok okozta lángocskák táncolnak a táncparketten."




Nézzetek be a többi állomásra is

12/01 Kristina blogja
12/02 CBooks
12/03 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése