2016. november 6., vasárnap

Debbie Macomber - Első hó



Debbie Macomber egy újabb szerelmes regénnyel örvendeztette meg a romantikus regényeket kedvelő rajongókat, amit most te is jobban megismerhetsz a Blogturné Klub bloggerei segítségével. Az Első hóban Ashley és Dashiell kényszer szülte párosa sok vicces, kalandos, romantikus dolgot át él együtt. Ha velünk tartasz a páros útja során, most te is megnyerheted a turné végén a General Press Kiadó által felajánlott könyv egy példányát. Romantikus utazásra fel!


Debbie Macomber: Első hó

Kiadó: General Press
ISBN: 9789636439484
Oldalszám: 214 oldal
Fordító: Gieler Gyöngyi

Fülszöveg:
Ashley ​​Davison, a mindig vidám egyetemista lány eredetileg úgy tervezte, nem utazik haza karácsonyra, egy váratlan kényszerszabadság miatt azonban lehetősége adódik arra, hogy egyedülálló édesanyjával töltse az ünnepeket Seattle-ben. Dashiell Sutherland, az egykori katona is ugyanoda tart egy állásinterjú miatt. Csak a repülőtéren szembesülnek azzal, hogy a karácsony előtti utolsó járatra elfogytak a jegyek, és már az autókölcsönzőnél is csak egyetlen kocsi maradt szabadon. Bár elsőre kifejezetten ellenszenvesnek találják egymást, a kényszer szülte helyzetben vonakodva mégis úgy döntenek, hogy együtt kelnek útra.
Néhány percnyi kínos csend után azonban megtörik köztük a jég: nemcsak az derül ki, hogy sok közös van bennük, hanem meglepődve veszik észre, hogy lassan, de biztosan vonzódni kezdenek egymáshoz. Az úton kalandos események sora hátráltatja őket – lehet, hogy nem érnek oda időben Seattle-be, de még az is megtörténhet, hogy a legszebb karácsonyi ajándékkal lepi meg őket az élet.

Saját véleményem:
Debbie Macomber neve láttán azok a tipikus, kissé hebehurgya, szeretetgombóc, karácsonyillatú limonádé filmek ugranak be, amiket sok más emberrel egyetemben, szívesen fogyasztok az évnek ebben az időszakában. Nem érdekel a kidolgozatlanság, a sziruposság, ha maga a tartalom elszórakoztat és növeli a karácsonyi, bekuckózos hangulatomat.
A szerző tavaly megjelent regénye alapján nem is vártam ennél többre az Első hó esetében sem, még a fülszöveget sem olvastam el, megelégedtem a csodaszép borítóval. Így egy csöppet meglepett az ünnepi road trip és autós üldözés keveréke, de minthogy szeretek (virtuálisan) utazgatni, illetve a reménykeltő bevezető (mely szerint Debbie-nek Dash és Ashley a kedvenc párosa) is meggyőzött, nem különösebben akadtam fenn rajta.

Ashley és Dash más-más okból Seattle-be szeretne repülni. A lány megözvegyült édesanyját lepné meg karácsony alkalmából, az egykori katona pedig fontos állásinterjúra hivatalos, azonban minden járat betelt. Sorsuk mégis egybefonódik, köszönhetően a reptéri autókölcsönzőnek, ahol Ashnek sikerül elcsípnie az utolsó járművet... amit balszerencséjének tetézéseként nem vezethet, Dash ellenben igen. Némi veszekedés és bizonygatás után végül a közös út mellett döntenek.
A szikra kezdettől fogva megvan köztük, az összezártság, az eltérő életút, - személyiség és az össze-összekapások pedig méginkább fokozzák. A hosszú út, a közös beszélgetések, az ünnepi hangulat és a kalandok, melyeket együtt élnek át, lapról lapra közelebb sodorják őket a másikhoz. Instant, hiteltelen, kidolgozatlan szerelem az övék, ebbe a műfajba azonban mégis remekül belefér, és úgy vélem, aki olvasott már az írónőtől, az nem is akad fent rajta.
Kettejük szála a romantika mellett rengeteg humort is tartogat. Útjukat vicces megállók tarkítják, melyek legtöbbje egyáltalán nem mentes a szürrealitástól. Elárvult kiskutya befogadásától kezdve, égő karaoke partin át, ufónőt teherbe ejtő, járművekkel suttogó autószerelőig gyakorlatilag minden belefér. Hogy ez mennyire elcsépelt, idegesítő vagy mókás, az egyéntől eltérő lehet, én a magam részéről mégis ezeket a jeleneteket élveztem leginkább.

Van azonban egy másik szál is, ami totális képtelenség... mégis... fájóan mulatságos, és egyfajta zsaruviccnek is beillik.
Az egyik reptéri dolgozó Ashben felismerni véli a híres terrorista hölgyet, s jó munkatárshoz híven erről értesíti is a hatóságokat, akik élükön pengeagyú vezetőjükkel belevetik magukat a nyomozásba, és az azt követő hajszába.
Hogy Ash mennyire bűnös, vagy milyen jelentősége lehet a történtekben az exkatona, magas tudású Dashnek, esetleg a nem túl makulátlan hírnevű motorosbandának, aminek vezéréről a kiskutyát nevezik el, azt nem árulom el, derítsétek ki ti magatok. Az viszont biztos, hogy szédületes az egész.

Összességében tehát élveztem a sztorit, de azért bőven akadtak kifogásolnivalóim is. Például a megkapargatott, de ki nem fejtett szálak, vagy a pálfordulásos megoldása egy bizonyos szituációnak, ami olyan gyorsan és légből kapottan érkezett, hogy nem győztem pislogni. Ám amit legjobban hiányoltam, az a karácsonyi hangulat. Tulajdonképpen pont azt nem kaptam meg, amit legjobban kívántam.
Mindezzel együtt az Első hó vicces, road trip típusú, romantikus történet - néhány órás fa alatti vagy bejgli sütés közbeni kikapcsolódáshoz alkalmas regény.


Pontszám: 5/3
Kedvenc szereplő: Ash, Dash, és az autószerelő
Kedvenc jelenet: az autószerelős, és a srácok lekapcsolása
Negatívum: nulla karácsonyi hangulat
Borító: 5/5
Sorozat: önálló kötet




Film


Debbie Macomber nem csak hazánkban, de külföldön is rendkívüli népszerűségnek örvend, több történetét is megfilmesítették már. Ezalól az Első hó sem kivétel, melyből 2015-ben a Hallmark készített filmet, Debbi Macomber's Dashing Through the Snow címmel. Az adaptációban Meghan Ory, az Egyszer volt, hol nem volt (Once Upon A Time) sorozat Piroskája alakítja Asht, míg Dash bőrébe Andrew W. Walker, a Sabrina, a tiniboszorkány Cole Harperje bújt.
Sajnos hazánkban egyelőre nem került bemutatásra az egyébként igazán aranyos, ízig-vérig karácsonyi film, de lentebb megleshetitek az előzetesét - néhány kép társaságában:














Nyereményjáték


Debbie Macomber történeteiben mind-mind romantikus sorsok fonódnak egymásba. Az írónőnek több mint 50 romantikus regénye jelent meg, ám mi most csak néhányra koncentrálunk. Minden blogon találsz 1-1 eltévedt hópelyhet, amiben egy-egy regénycím lapul, ám a nagy havazásban a betűk összekeveredtek rajtuk. A te dolgod, hogy ezeket helyes sorrendbe tedd és kijöjjön belőle Debbie Macomber egy-egy regényének címe, amit a Rafflecopter helyes sorába beleírj.
A turné végén, ha minden állomáson megtaláltad az elhagyott hópelyheken szereplő címeket akkor esélyed van megnyerni a 3 könyv egyikét. Hópehely keresésre fel!






Nézzetek be a többi állomásra is

10/27 Kelly és Lupi olvas
10/29 Szembetűnő
10/31 Zakkant olvas
11/02 Könyvvilág
11/04 Kristina blogja
11/06 Dreamworld

3 megjegyzés:

  1. Szia! A Raffelcopterben más sorrendben vannak a kérdések, mint ahogy a turné állomásai.Szembetűnő és a Dreamworld fel van cserélve. Majdnem rossz helyre írtam őket, mert a sorrendet figyeltem. Csak szólok, hátha mások emiatt rontották el. Üdv!

    VálaszTörlés
  2. Egy másik turnénál is fel van most cserélve, de ott észrevettem, mert nincs írva az állomásokhoz sorszám. Itt viszont a sorszámok szerint írtam, akkor ez már rossz megoldásnak számít? :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, természetesen elfogadjuk, hiszen a mi hibánk. :)

      Törlés