2016. november 11., péntek

Elle Kennedy - Az üzlet



A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából nálunk is megjelent Elle Kennedy nagysikerű Off-Campus sorozatának első kötetete, a The Deal - Az üzlet.
Hannah a traumát átélt lány és Garrett az iskola szépfiúja minden oldalon mosolyt csal az olvasók szájára, de vajon ez elég, hogy több lehessen közöttük, mint barátság?
Ha kíváncsiak vagytok a válaszra, gyertek és kövessétek a blogturné állomásait! Játszatok velünk és tiétek lehet a könyv egyik példánya!


Elle Kennedy: The Deal - Az üzlet

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN:  9789633997765
Oldalszám: 440 oldal
Fordító: Barthó Eszter

Fülszöveg:
A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával…
Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe.
…ami jobban sül el, mint remélte. Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.

Saját véleményem:
Nagyon vicces és rendhagyó módon került a kezembe Elle Kennedy regénye. Történt ugyanis, hogy valamilyen, számomra is ismeretlen okból, összekevertem az írónőt egy másikkal - egészen pontosan Anne Elliottal -, és hát... hajtott a kíváncsiság. Így utólag azért örülök kis bakimnak, kár lett volna kihagyni ezt a fergeteges sztorit.
Az utóbbi egy-két évben viszont számos New Adult könyvhöz volt már szerencsém, akadt időm kitapasztalni a műfaj sajátosságait, sablonjait, és nagyjából letudtam már minden létező felállást, lelki sérülést, amivel ezek operálnak. Nem fogok hazudni, Az üzlet is  tele van sablonokkal, a főszereplők itt is fájdalmas és rejtélyes múlttal rendelkeznek, és még sokáig sorolhatnám. Mégis... Elle Kennedy képes volt megtalálni azokat a pici pluszokat, amiktől története nem vált tizenkettő egytucattá.
Az egész nagyon olvasmányos, odaragasztja az embert, míg a karakterek igazán emberiek. Na, meg viccesek. E hármas, illetve a nemi erőszak újfajta feldolgozása az, amitől Az üzlet kiemelkedik a műfajból.

Mint mondottam volt, sok a sablon, ami az alaptörténetre is igaz. Adott egy jókislány, aki jól tanul, nem bulizik, míg vele szemben ott van a nagymenő, egyéjszakás kalandok királya, a hokicsapat kapitánya, Garrett. Abszolút semmi közös nincs bennük, más körökben mozognak, emberszámba sem veszik egymást, egészen addig, míg a fiú átlaga le nem romlik, és tudomást nem szerez Hannah jegyeiről. S noha a lány hallani sem akar korrepetálásról, azért előbb-utóbb mégiscsak sikerül üzletet kötniük. Garrett - sajátos eszközeivel - segít Hannah-nak meghódítani álmai pasiját, némi magánóráért cserébe.
Ha most azt gondoljátok, kész is az instant love, elárulom: nem. Hannah és Garrett kapcsolata fokról fokra építkezik, nagyon szép ívet tesz meg, mire ellenségekből baráttá, majd lelki társakká válnak. Amennyire mókás kezdeti kutya-macska viszonyuk, annyira mély, megható későbbi kapcsolatuk. Elle Kennedy zseniálisan belőtte az arany középutat e két szélsőséges érzelem terén.
Fergetegesen jókat kacagtam ennek a két idiótának a szóváltásain, majd olvadoztam, amikor azon volt a sor. Mégis azt javaslom, ne buszon vagy órán olvasgassátok, mert a Garrették közt lévő kémia egészen sistergő vagy éppen bensőséges erotikus jeleneteket is tartalmaz. Ami viszont mindenképpen a szerző javára írandó, az az, hogy a szex valódi tartalommal bír, s bizony jelentősége is van. Nem is kicsi.

Magáról a cselekményről nehéz bármit is írni anélkül, hogy le ne lőnék bármilyen csattanót, így annál többet nem is mondanék, minthogy Az üzlet két sérült, nagyon eltérő személyiségű fiatal kapcsolatáról szól, akik szép lassan rájönnek, az, amit keresnek, talán nincs is olyan messze, mint hitték. A felismerésig vezető utat pedig rengeteg puhatolózás, kísérletezés, és gyógyítás övezi.
Ellenben a karakterekről mindenképp érdemes szót ejteni. Hannah tipikus szerethető hősnő, jókislány mivolta dacára ráadásul egyáltalán nem idegesítő. Sőt! Aranyos, kedves, vicces, azonosulásra alkalmas. Nagyon szerettem benne, hogy bár komoly, és nem kevésszer olvasott problémát cipel a hátán, mégis másként áll az egészhez, mint (egyéb) könyvbeli társai. Elle Kennedy ezzel remek példát mutatott: így is lehet. Ha nehezen is, de felül lehet kerekedni a sebeken, és meg lehet próbálni kimászni a gödörből (azzal együtt, hogy ami történt, sosem válik semmissé).
És itt jön képbe az a beképzelt, egoista tökfej, aki sztereotípiákat meghazudtolva válik partnerré a dologban. Hogy pontosan miről is hablatyolok, azt derítsétek ki ti magatok. Ami viszont Garrettet illeti: úúúúúristen, ide nekem, de azonnal! Tipikus pasi. A stílusánban, a beszédében, a röptében a legyet habitusában, a baráti bajtársiasságában, a célorientáltságában... egyszóval minden vonásában. Szerettem, hogy nem volt tökéletes. Szerettem, hogy mindent megtett az álmaiért. De leginkább azt szerettem, aki és ami volt, és amit Hannah-val művelt.
Na, de elég a nyálazásból: Hannah és Gatrett együtt és külön-külön is zseniális. A szerző nagyon jó kis hangot talált mind a kettejükhöz, és a hobbijukat-álmukat is ügyesen vonta be a történetbe.

Ajánlom minden New Adult rajongónak, még azoknak is, akik megcsömöröltek a műfajtól. Szórakoztató, szenvedélyes, humoros, ugyanakkor mély, karakterei - úgy mellék-, mint fő - eszméletlenek! Nekem pedig ide a többi lökött srácot, de minél gyorsabban!


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Garret és a haverjai, Hannah
Kedvenc jelenet: kolbászfesztivál
Negatívum: -
Borító: 5/5




Nyereményjáték


A The Deal - Az üzlet kötet egyik főszereplője Garrett, aki profi hokijátékos és egész életét a jégkorong határozta meg. Hazánkban, ha nem is a legnépszerűbb sportok közé sorolható a jégkorong, de bizony nekünk is vannak szép eredményeink.
Vajon mennyire ismeritek a hazai válogatottat?
Minden állomáson egy képet találtok és a játékos jelenlegi klubjának a nevét, ezek alapján kell megtalálnotok melyik játékost látjátok és beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Székesfehérvár AV 19., kapus




Nézzetek be a többi állomásra is

11/03 Kristina blogja
11/04 Insane Life
11/05 Angelika blogja
11/06 Sorok között
11/07 Deszy könyvajánlója
11/08 Kelly & Lupi olvas
11/09 CBooks
11/10 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése