2016. november 22., kedd

Vivi Greene - Sing!



A Maxim Könyvkiadó jelenteti meg hamarosan Vivi Greene: Sing című regényét, melyben Lily Ross, a 20 éves amerikai popsztár úgy dönt, a nyarat egy csendes halászfaluban tölti távol a zajos New Yorktól, távol a friss szakításán csámcsogó bulvársajtótól. A csendes szigeten hamarosan új szerelemre talál, és néhány fordulat rádöbbenti, tisztáznia kell, mit jelent az életében a barátság, a szerelem és a hivatás. Kövesd végig a három állomásos blogturnét, ha minden kérdése jó választ adsz, megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.


Vivi Greene: Sing!

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632617633
Oldalszám: 280 oldal
Fordító: Loósz Vera

Fülszöveg:
A többszörös platinalemezes popikon, Lily Ross legnagyobb slágerei és fájdalmai (mert a kettő egy és ugyanaz):
1. GYÖTRELEM Amit akkor érzett, amikor az exe minden előzetes nélkül kitépte a szívét a helyéről.
2. SZELLEMEK Mert igen, még a híres embereket is kísértik néha bizonyos pasik. És ez szívás.
3. AKIT A KÍGYÓ MEGMART Folytatás: az a gyíktól is fél. Soha, de soha nem randizik többé színésszel vagy zenésszel.
A többszörös platinalemezes popikon, Lily Ross, miután darabokra törték a szívét, kivonja magát a rivaldafényből. Három hónapja van, hogy teljesen magára és a zenére koncentrálhasson. Bármire, csak ne a pasikra. Ez így is megy addig, amíg Lily találkozik a csodás és földhözragadt Noel Bradley-vel, aki teljesen megbabonázza a lányt. A férfit nem vonzza a hírnév és a rivaldafény, Lily viszont bármit megtenne a rajongóiért. Vajon megtalálja az egyensúlyt a két szerelem között? Ha eljön az augusztus, muszáj lesz választania.

Saját véleményem:
Vivi Greene regényére az éneklés miatt figyeltem fel, mivel imádom az ilyen típusú filmeket-könyveket. Ám éppen emiatt nem is támasztottam nagy elvárásokat vele szemben. Egyet szerettem volna: kikapcsolódni, és ezt tökéletesen meg is kaptam.
A Sing! egyébként tipikus nyári limonádé. Lenyugtat, szórakoztat, és egyszerűen csak jólesik elmerülni benne. Vannak hibái, azzal sem vádolható, hogy kidolgozott, vagy mellőz minden sablont - de ez mind nem számít, ha a helyén tudjuk kezelni. Nyaraláshoz vagy vízpart mellé kifejezetten ajánlom.

A történet középpontjában Lily Ross, a befutott popsztár áll. Imádják az emberek, ő is él-hal a rajongóiért, és úgy tűnik, az élet minden tekintetben kedvez neki. Örömébe azonban némi üröm vegyül, amikor celeb párja váratlanul szakít vele. Vele, aki kapcsolatfüggőként nem találja helyét a világban, ha egyedül marad. Ám mielőtt összeomolhatna, barátnői ráveszik, hogy vonja ki magát a forgalomból (rivaldafényből), és kapcsolódjon ki néhány hónapig. Lily, magát is meglepve belemegy, s a két lánnyal karöltve elutazik fiatalságuk meghatározó szigetére, hogy feltöltődjön, megtalálja saját magát, és újraírja dalait. Az út egyetlen kikötése: csak semmi pasizás. Gondolom, sejtitek, hogy ez a szabály hamar megszegésre kerül...
Lily rögtön az első napokban belefut Noel Bradley-be, egy halászhajós srácba, akivel igen hamar románcba bonyolódnak. Viszonyuk pedig a nyári kalandokhoz híven elég gyors léptékű, na, meg heves. Olvasóként könnyű belesüppedni a rózsaszín burokba, mosolyogni, olvadozni aranyos közeledéseiken, és úgy unblock elfeledkezni arról, hogy haladni kell a valódi cél felé. Bevallom, annyira szórakoztatott Noelék gyönyörű helyszínekkel övezett titkos románca, hogy teljesen elfeledkeztem arról, valójában miről is szól ez a könyv.

A Sing! legfőbb témája Lily útkeresése. A lánynak el kell döntenie, hogy végre a saját lábára áll, s egészséges mértékben eltávolodik a biztos pontot jelentő barátoktól, kapcsolatoktól, vagy örök életében ide-oda fog csapódni, és a kívülállók szemében csupán egy szerelmes-szakítós repertoáros popikon marad, aki egyik pasitól szédeleg a másikig.
Ennek tudatában ironikusnak tűnhet - és tulajdonképpen az is - Noel felbukkanása, hisz a fiú végre valóban azt adhatná érzelmi vonalon Lily-nek, amit megérdemel. A kérdés csak az, mennyire működhet egy civil, kisvárosi fiú és egy híres lány kapcsolata?, illetve, hogy szabad-e önmagunkat, és a karrierünket feláldozni a szerelemért?
A válasz talán egyértelműnek tűnhet egy romantikus limonádé esetében, de higgyétek el, nem az. Nem árulom el, mi lesz a dolog vége, ám azt bizonyosan állíthatom, hogy Vivi Greene több meglepő fordulattal is szolgál.

Korábban említettem, nem egy tökéletes, részletekig kidolgozott művel van dolgunk. Jócskán vannak benne elnagyolt, életidegen momentumok (például egy lefixált világkörüli turné teljes anyagának megváltoztatása hipp-hopp), de ezek olyasmik, amiken át lehet lépni mindenféle szemforgatás nélkül. Ami viszont valóban hagy némi kívánni valót, az maga a zene. Ahhoz képest, hogy Lily énekes-dalszerző, én nagyon kevésnek érzem ezt a vonalat. Lily fejlődésének tekintetében is.
Ugyanakkor muszáj kiemelnem a remek mellékszereplőket, akik rengeteget hozzáadnak ehhez a történethez. Lily barátnői őrületesek, imádom őket, a legjobban mégis Noel húga és az ő szívszorító története lopta be magát a szívembe.
Mindent egybevetve szerettem a Sing!-et, a nagy kánikulában (még akkor olvastam) tökéletesen kikapcsolt, és ha csak virtuálisan, de jó volt azokon a csodaszép, tengerparti helyeken barangolni. Ráadásul - hangulatában - nagyon emlékeztetett a Mamma Mia c. filmre, amit imádok. Szóval, ha nyaralós könyvre vágytok, vagy csak szeretnétek felidézni a nyarat, jó választás lehet. Pont annyit ad, amennyit vár tőle az ember. Aranyos, hangulatos, szerethető.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő:Lily, Lily barátnői, Noel és a húga
Kedvenc jelenet: a kirándulás
Negatívum: kevés zenei vonatkozás
Borító: 5/4
Sorozat: önálló kötet
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mivel is foglalkozhatna jelenlegi játékunk, mint a fiatal, híres énekesekkel? Csupán annyi a feladat, hogy a megadott képek alapján ismerjétek fel a sztárokat, akik akár Lily szerepét is eljátszhatnák! Na persze, ez így nagyon könnyű lenne! Nehezítünk annyival, hogy az énekesnők Snapchat képeiből válogattunk! A neveket írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába!
A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!






Nézzetek be a többi állomásra is

11/15 Deszy könyvajánlója
11/17 Kelly és Lupi olvas
11/19 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése