2016. november 1., kedd

Nicole Christie - Falling for the Ghost of You

Vannak tiltott szerelmek. De amikor olyan csábító! Vannak titkok. De amikor nem is számít rájuk az ember! A Blogturné Klub november 1-től ezeknek a titkoknak és a tiltott szerelemnek a nyomába indul az Érzéki csalódás blogturnéján, és hogy mi lesz a vége? Meglátjuk.


Nicole Christie: Falling for the Ghost of You - Érzéki csalódás

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789633998083
Oldalszám: 320 oldal
Fordító: Miks-Rédai Viktória

Fülszöveg:
Egyszer már megégette magát; vállalja-e újra a kockázatot?
A tizenhét éves Violet Mercer arra tér haza Hawaii-on töltött nyári vakációjából, hogy a barátja megcsalja egy barátnőjével. És ha ez önmagában nem volna elég pocsék dolog, az anyja hozzámegy egy férfihoz, akivel csak nemrég ismerkedtek meg.
A dolgok még kínosabbra fordulnak, amikor Violet találkozik az új, gazdag mostohaapjával és annak fantasztikusan jóképű fiával ­ aki előtt éppen aznap járatta le magát! Zane O'Connor szexi és elbűvölő... és egyáltalán nem Violet súlycsoportja. Őt látva Violet azt is elfelejti, hogy az exe egyáltalán létezik. De soha nem lehet esélye nála... igaz?
Vajon túléli-e a szerelem az igazságot?
Dobd fel vele a napod!

Saját véleményem:
Ó, hogy mennyire imádtam én ezt! Tipikus sablonkönyv, amiben egyik sablon követi a másikat, ám mindez nem hogy hátrányára, hanem előnyére válik. Nem akar világot megváltani, elgondolkoztatni, mindössze egyetlen célja van: kikapcsolódást nyújtani. Tökéletes lazulós, megmosolyogtató, dilis és édes könyv csajoknak.
Amennyiben ki kéne emelnem, miben is rejlik az ereje, akkor a humor mellett a könnyedségét mondanám. A történet során rengeteg olyan dolog és probléma merül fel, ami depresszióba ránthatná hősnőnket, megakaszthatná a gördülékeny előrehaladást, oltári drámákat szülhetne sok-sok könnyel megspékelve, ám az egyszerűség, a hétköznapi hozzáállás felülkerekedik ezeken. A legjobb példa erre Violet anyjának eljegyzése. Míg a lány nagymamájánál tölti a nyarat, édesanyja szerelembe esik, mi több gyűrűs menyasszonnyá is válik. Ám ahelyett, hogy Violet kiakadna - oké, talán egy kicsit megdöbben, de hát ki ne tenné? -, örül a sokat szenvedett asszony boldogságának, és elfogadja az új helyzetet. De épp így a szakítást és megcsalást is felhozhattam volna, tekintve, hogy Vi első találkozója pasijával, a hosszúra nyúlt nyaralás után nem végződik valami fényesen, barátja szakít vele és elárulja, távollétében összejött egy közös barátjukkal. Hősnőnk noha hullat néhány könnycseppet - inkább a büszkesége, mintsem a srác végett -, de nem megy át bömbölő, fagyit kanalazó, önsajnálatban dagonyázó hisztérikává.
Persze hazudnék, ha azt mondanám, a fentebb felsoroltakon kívül nincs egy magas, szexi srác, aki leköthetné gondolatait... csakhogy Mr. Jóképű a mostohabátyja, vagyis anyja dúsgazdag vőlegényének playboy fia. És nem mellesleg az a fiú, aki előtt jópárszor beégette magát, merthogy drága Violetünk Bella-szindrómás. Állandóan csetlik-botlik, ciki nyuszis bugyit villant (elszakadó nadrágjának köszönhetően), és ha zavarban van, anyukájához hasonlóan értelmetlen és kínos dolgok jönnek ki a száján, nem kis derültséget okozva számunkra. Elképesztően jókat szórakoztam mind Violet, mint az anyukája, mind pedig duójuk ügyetlenkedésén! (És csak halkan jegyzem meg, szóbotlásaik sablon metódusuk ellenére bájosak és természetesek.)
De ha már az anya-lánya párosnál tartunk, akkor muszáj kiemelnem kettejük bensőséges kapcsolatát. Végre, végre egy olyan családi kapcsolat, ami harmonikus, baráti, ahol mindkét fél megbízhat a másikban, és ahol úgy tudják kezelni a problémákat, ahogy az egy szeretetteljes szülő-gyerek viszony esetében ideális. Kifejezetten üdítő volt ilyennel találkozni - már csak saját tapasztalataim miatt is.

Ugyanakkor mindez csak a háttérben van, a valódi főszerep a fiatalok kapcsolatában testesül meg.
Sok újdonságot nem lehet mondani viszonyukról, tiltott és Violet szerint teljesen esélytelen pozícióból előbb megjárják a barátság szintjét, majd teret engedve a bennük zubogó szenvedélynek, belegabalyodnak egy számtalan buktatót rejtő és ígérő kapcsolatba. A folyamat során megtapasztalják a legtöbb dolgot, amit egy gazdag, menő srác - átlagos lány párosa tartogat, csak minderre rátesznek egy adag mostohatestvéri tilalmat is. Az egészben az a legszebb, hogy még így sem lesz szomorú a történet. A karakterek humora, személyisége, és a sok egyéb tompító szösszenet elveszi a kritikus szituációk élét, és idegeskedés vagy szomorkodás helyett mosolyt csal az olvasó arcára. Oké, persze vannak idegőrlő pillanatok, amikről tudja az ember, hogy nem akarja, de azt is, hogy úgyis megkapja, ez elkerülhetetlen. A legtöbb romantikus YA-val ellentétben mégis könnyed, kicsit rózsaszín marad az egész. Ha láttatok már Hilarry Duff filmeket, akkor nagyjából tudjátok, mire gondolok.
Egyetlen dolog van csupán, ami nem tetszett, mégpedig a csattanó (amire ebben a formában egyáltalán nem számítottam) egy bizonyos része. Az egész baromi jó lett volna, ha az írónő nem spékeli meg azzal a bizonyos valamivel, mert az számomra elvette az egész ügy hihetőségét (és ezért is vontam le fél pontot).
Ezt leszámítva imádtam a Falling for the Ghost of You-t. Kikapcsolt, szórakoztatott, pihe-puhán körbeölelt. Biztos, hogy nem most olvastam utoljára.


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Violet és az anyukája
Kedvenc jelenet: a bemutatkozós vacsi Violet anyukájának nyelvbotlásaival, plusz a kastélyos
Negatívum: a fordulat egy bizonyos része nekem túl sok volt
Borító: 5/3 - semmi köze a sztorihoz vagy annak karaktereihez, Violet nem Eva Mendez
Sorozat: önálló kötet




Az eredeti borítóról


A könyv eredeti borítójául egy olyan közismert fotót választottak, melyen a tragikus hirtelenséggel elhunyt Cory Monteith, a Glee sztárja, és Luiza Windberg, brazil modell látható. A kép egyébként egy Cosmopolitan fotósorozat tagja.









Nyereményjáték


Az Érzéki csalódás főhőse imádja a nyulakat, így mostani nyereményjátékunkban egy kis számolgatásra invitálunk. Minden állomáson találsz egy nyulas képet - lehet, hogy könnyen megtalálható helyen, lehet, hogy a képet egy szóra kattintva találod meg. Keresgélj!
A képeken különböző számú nyulakat látsz. Nincs is más dolgod, mint beírni, az egyes állomásokon hány nyulat számoltál, a végén pedig plusz pont üti a markodat, ha azt is megírod, összesen, minden állomást összevéve hány nyulat találtál.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




Nézzetek be a többi állomásra is

11/01 Dreamworld
11/02 Deszy könyvajánlója
11/03 Kelly & Lupi olvas
11/04 Sorok Között
11/05 CBooks
11/07 Insane Life

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése