2016. december 20., kedd

Jamie McGuire - Gyönyörű lángolás



Maxim kiadó jóvoltából folytatódik a Maddox testvérek története! Tylert megismerhettük előző kötetekből, de most ő lesz a főszereplő. Testvéréhez hasonlóan ő is tűzoltó, egyik este a kissé különös Ellie-vel találkozik, aki a legtöbb lánytól eltérően nem akar senkivel hosszabb viszont kialakítani, egyik napról másikra a lány élete gyökeresen megváltozik. Vajon sikerül Tylernek meggyőznie a lány, hogy lehet közös jövőjük?
Gyertek, tartasok velünk a hat állomásos turnéra és tudjatok meg többet a könyvről!


Jamie McGuire: Gyönyörű lángolás

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632617497
Oldalszám: 260 oldal
Fordító: Szűr-Szabó Katalin

Fülszöveg:
Ellison Edson látszólag teljesen gondtalanul él. Frissen diplomázott, hatalmas bulikat szervez, és nincs más dolga, mint vásárolgatni és a barátaival lógni. De valami mégsincs rendben, és az érzés egyre gyötrőbben nyomasztja a lányt. Elli kétségbeesve próbálja magára vonni családja figyelmét, és közben teljesen padlóra kerül. Szülei úgy gondolják, azzal segíthetnek leginkább gyerekükön, ha szigorúbbak vele, ezért megvonják tőle a korlátlan anyagi támogatást. A lány így arra kényszerül, hogy munkát vállaljon. Ezzel egy csapásra feje tetejére áll a világ Ellie körül. A helyzetet csak nehezíti, hogy egy bulin megismerkedik Tyler Maddoxszal. A fiú is, mint ikertestvére, Taylor az alpesi tűzoltók tagja, aki erdőtüzek ellen harcol. Tyler kissé arrogáns, de végtelenül elbűvölő is, így a bulin Ellie-vel hamar egymásba gabalyodnak. A lány ugyan nem akar folytatást, de úgy tűnik, a srác nem éri be egyetlen estével. Ellie nem sokáig tud ellenállni Tylernek, ám elkövet egy olyan hibát, amit nem lehet jóvátenni.
Tyler érzései egyre inkább elmélyülnek, a lány szélsőséges személyisége és határozottsága lenyűgözi, de ahogy kezdi jobban megismerni, rájön, hogy Ellie belső démonai a Maddoxok legnagyobb ellensége lehet.

Saját véleményem:
Mióta engem is elkapott a Maddox-láz (hála Travisnek), minden részt epekedve vártam; ezalól Tyler kötete sem képezett kivételt. Ugyanakkor most először fordult elő velem, hogy nem hatott rám a Maddox varázslat, nem estem hasra már az első oldalaknál - és igazából később se.
Ennek több oka is lehet. Egyrészt hatodszorra már nem akkora buli ugyanazt olvasni, másrészt Tyler sem egy Travis vagy Trenton, harmadrészt pedig olybá tűnt, mintha Jamie beleragadt volna egy hálóba, amiből nem sikerült kikecmeregnie. Nevezetesen a Maddox-hálóba. Pedig megteremtett egy nagyon és üdítően más női karaktert, izgalmas háttérsztorival, mégsem igazán mert vele együtt letérni a már gondosan kitaposott ösvényről. Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Gyönyörű lángolás nem jó, azt meg végképp nem, hogy eltér a többi kötet színvonalától, mert nem, ugyanazt hozza - egyszerűen én fásultam bele.

Mint említettem, Jamie Tyler mellé egy meglehetősen különleges hölgyeményt rendelt. Olyannyira, hogy az első és sokadik kérdésem az volt: Mi az isten ez?
Ellie karaktere igazán forradalmi. Se nem szerethető, se nem jó, se nem aranyos, se nem hibátlan - legalábbis kezdetben biztosan nem az. Vérbeli örökösnő, aki úgy kompenzálja sanyarú sorsát, hogy állandóan bulikat rendez, lerészegedik, betép, na meg fűvel-fával (fiúval-lánnyal) összefekszik. Aztán másnap kezdi elölről. Nem érdekli, kin gázol áll, csak neki jó legyen az adott pillanatban.
Őszinte leszek, utáltam őt. Sokáig. Mégis imádtam a negatív kisugárzását, a züllöttségét, és azt, hogy ennyire gyökeresen mást kínált, mint az eddigi Maddox lányok.
Hihetetlenül erős karakter - olyannyira, hogy még Tylert is lazán elnyomta. Ez tetszett, meg az is, hogy az indulási állapota lehetővé tett egy szép karakterfejlődést.
Amit viszont mind a mai napig nem tudok hová tenni, az a mű első hatodának szövegi minősége. Nem tudom, hogy Jamie hibája vagy a fordítóé, de konkrétan úgy éreztem, mintha részegen próbálnék egyik mondattól a másikig evickélni. Ellentmondások, kuszaság, éles váltások, én meg csak néztem, hogy "mi van?". De mindenki megnyugtatására: nagyjából 40 oldal után helyre áll a rend.

Maga a történet szerethető. A kisvárosi légkör hangulatos, barátságos, míg a tűzoltós szál érdekfeszítő. És a cselekmény is megadja, amit várunk tőle: karakterfejlődést, romantikát, konfliktusokat. Az pedig külön dicséretre méltó, hogy végre egy lentről felfelé ívelő hősnővel van dolgunk. Ellie nagy utat tesz meg a könyv eleje és vége között, olyannyira, hogy a Gyönyörű lángolás inkább az ő sztorija, mintsem Tyleré.
De hogy miről is van szó?
Ellie, szülei távollétében ismét nagyszabású bulit rendez, csakhogy az egész váratlan fordulatokba torkollik. Egyrészt mélyreható ismertséget köt Tylerrel, aki közös éjszakájuk után képtelen túllépni rajta, és valahogy mindig felbukkan a közelében - pedig a lány legfőbb szabálya: sosem fekszik le ugyanazzal a fiúval vagy lánnyal kétszer. Másrészt a szülei megelégelik önpusztító életmódját, s megvonnak tőle minden anyagi támogatást, sőt kártérítésre kötelezik. És ha mindez nem lenne elegendő, Ellie bánatában még nővére szerelmével is összefekszik legutolsó búfelejtő estéjén.
Két lehetősége marad: még mélyebbre zuhan, vagy eltemeti élvhajhász énjét, és megpróbál önerőből újjászületni. Ellie természetesen utóbbi mellett dönt, így hát kénytelen munka után nézni, mit sem sejtve arról, hogy nem csak pénzt, de egy egészen új életet is nyer (részben Tyler által).

Mindent egybevetve a Gyönyörű lángolás ízig-vérig Maddox sztori, annak minden előnyével és hátrányával. Ha szerethető, romantikus és problémákkal vegyes New Adultra vágytok, vagy Mrs Maddox tetoválással rendelkeztek, nem fogtok csalódni.
Alapjáraton én is élveztem, és biztos vagyok benne, ha nem utolsó Maddox fiúként találkozom Tylerrel, most egészen máshogy vélekednék.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Sterling
Kedvenc jelenet: Taylor-Ellie-Tyler első találkozása
Negatívum: a sablonosság
Borító: 5/5
Sorozat: Maddox fivérek 4. része; önállóan is olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték

Tyler testvéréhez hasonlóan tűzoltóként dolgozik, mostani játékunk könnyű lesz, minden állomáson tűzoltókhoz, tűzoltáshoz kapcsolódó tárgyat találtok és ki kell találni mit láttok a képen. A helyes választ írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

12/15 Insane Life
12/16 Kelly & Lupi olvas
12/17 Deszy könyvajánlója
12/18 Book Heaven
12/19 CBooks
12/20 Dreamworld

2 megjegyzés:

  1. Miért lett ilyen rövid a határidő a megfejtésre??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A rafflecopter megviccelt minket, valamiért előbb járt le, mint amennyire állítva volt. Mindenesetre most megint él. :)

      Törlés