2016. december 5., hétfő

Melissa Landers - Összefonódva



Hamarosan megjelenik a Maxim kiadó gondozásában az Elidegenítve trilógia záró kötete, az Összefonódva. Kíváncsi vagy hogyan alakul Cara és Aelyx története és végül legyőz szerelmük minden határt? Gyertek, tartsatok velünk a hat állomásos turnénkra, ha játszotok, tiétek lehet a könyv egyik példánya!


Melissa Landers: Összefonódva

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632617701
Oldalszám: 336 oldal
Fordító: Béresi Csilla

Fülszöveg:
Miután megmentették a világaik közötti szövetséget, Cara és Aelyx végre egy kis nyugalomhoz jutottak. A kis szigeten napokat tölthetnek azzal, hogy kagylókat gyűjtenek a parton, és éjszakákat egymás karjában. Azonban ez az idilli állapot nem tart túl sokáig…
Az egyezség, amelyet a Föld és a L’eihr kötött, olyan ősi erőket keltett életre, amelyek pusztulással fenyegetnek. Az Aribol, a titokzatos őrök, akik a csillagközi béke fenntartásáért felelősek, megfenyegetik a galaxist, és mindennek okaként a szövetségre hivatkoznak. Megparancsolják, hogy egy hónapon belül mindenkinek vissza kell térnie a saját bolygójára a saját világa fajtársaihoz, nem lehet keveredni, vagy a kipusztulás lesz mindkét világ végzete.
Ketyeg az óra, Aelyx és Cara pedig csapatot toboroz a Földön, és megpróbálják megoldani a rejtélyt: kik az Aribol tagjai, mit akarnak, és mi az igazi oka annak, hogy a két bolygó szövetsége ennyire feldühítette őket. Ahogy a feszültség tetőfokára hág, Aelyxnek és Carának keményebben kell harcolnia, mint valaha. Nemcsak a kettejük jövőjéért, hanem világaik megmentéséért.

Saját véleményem:
Ezzel a kötettel már a második rész olvasásakor összefonódott a sorsom, ugyanis abban az időben készítették a borítóját, amikor az Elválasztvát olvastam - ha emlékeztek, abban a bejegyzésemben még néhány fotót is mutattam belőle -, így a buksimban párhuzamosan futottak. Emlékszem, akkoriban gőzerővel teóriázgattam magamban, vajon miről is fog szólni a befejezés, de végül nem találtam el, pedig visszatekintve volt egy igazán beszédes póz, amin Cara modellje amolyan Katniss-féle kéztartással ücsörgött. Hogy ezzel mire akarok kilyukadni, az hamarosan kiderül.

Főszereplőink immár együtt, boldogságban tengethetik napjaikat, kiélvezve kapcsolatuk édes perceit. Nem kell megmenteniük népeiket, halálos fenyegetésnek sincsenek kitéve, tehát viszonylag nyugodtan élhetik életüket. Persze feladataik azért vannak, nem is kicsik, hisz Carára hárul az első telepesek rendezése, ami nem kis dolog. Cara viszont felnőtt a feladathoz.
Tudom, már az előző résznél is azt mondtam, felnőttek a szereplőink, de most méginkább igaz ez az állítás - több értelemben is. Az Elidegenítvében megismert, ízig-vérig tinilány mostanra komoly, karrierista nővé fejlődött, aki a körülményekhez és élettapasztalatához mérten gondolkozik és cselekszik. Néha azért hibázik, és attól sem kell tartani, hogy teljesen kifordult magából, de az eleve is szerethető lány még sokkal szerethetőbbé vált. És az az igazság, hogy én megint jobban élveztem az ő részeit, mint Aelyxét. Kifejezetten üdítő volt látni, hogy végre a nő nincs alárendelve a pasinak. Nem sűrűn találkozni olyan regénnyel - ifjúságival meg aztán pláne nem -, ahol a főhősnő nem szorul legalább egy picit párja erejére.
Félre ne értsetek, Cah-ra és Aelyx párként is szuperül funkcionál... de még mennyire! Szikrázik köztük a levegő, és a kapcsolatuk magasabb szintre emelkedése is sok előnnyel jár, akárcsak a realitás, amivel ábrázolva vannak. Imádtam, hogy Melissa Landers tényleg betekintést engedett életük minden részébe, mert pont az össze-összekapásaik és kibéküléseik által váltak hétköznapi párrá.

Mindazonáltal az Összefonódva mégiscsak egy befejező rész, tehát kell bele a bonyodalom és az esetlegesen felmerülő kérdések, problémák szálainak elvarrása.
Amikor akkora horderejű dologról van szó, mint két különböző bolygóról származó faj keveredése, s az összefonódásukkal járó megerősödés, akkor előbb vagy utóbb, de felbukkannak olyanok, akik ezt sérelmezik. Itt sincs másként. "Az Aribolok, a titokzatos őrök, akik a csillagközi béke fenntartásáért felelősek, megfenyegetik a galaxist, és mindennek okaként a szövetségre hivatkoznak. Megparancsolják, hogy egy hónapon belül mindenkinek vissza kell térnie a saját bolygójára a saját világa fajtársaihoz, nem lehet keveredni, vagy a kipusztulás lesz mindkét világ végzete."
Caráék tehát kolosszális galibába keverednek, jóval nagyobb gonddal kell megküzdeniük, mint korábban, ami egy hihetetlenül ütős végjátékot biztosít a sorozatnak.

Melissa Landers egyébként szép befejezést kerekített Caráéknak, minden megvolt benne, ami kellet: izgalom, bonyodalom, romantika, realitás, magyarázatok, és remek karakter történetek. Utóbbi azért is kiemelendő, mert Aelyxék mellett nagy hangsúlyt kaptak a mellékszereplők is, és bizony ők is érdekes életúttal szolgáltak - akár érzelmi téren is.
Összességében tehát az Összefonódva méltó befejezése lett a trilógiának, és a kisebb bakijai ellenére éppoly' szerethetővé vált, mint az előző részek. A sorozat rajongói imádni fogják, ebben biztos vagyok.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Cara, Aelyx, Cara bátyja
Kedvenc jelenet: Cara és Aelyx közös pillanatai
Negatívum: egy, a jelenlegi ismereteinket meghazudtoló védőruha nélküli pillanat
Borító: 5/5
Sorozat: Alienated sorozat 3. (utolsó) része
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Főhőseink már ismerik az űrutazást és felkészültek mindenre.
Mostani játékunkban híres, kultikus sci-fi filmsorozatokat és sorozatokat keresünk, amiket a többség ismer. Képeken a hozzájuk tartozó emblematikus űrhajó, tárgy vagy lényt látjátok és ezek alapján kell kitalálni, mit láttok a képen. Elég a főcím, nem kell a film részének pontos megnevezése.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

12.05 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése