2022. október 7., péntek

Blogturné extra - A hullaházi skandalum


Megjelent Böszörményi Gyula Ambrózy báró esetei sorozatának utolsó kötete, A hullaházi skandalum. Újra együtt nyomozhatunk Milivel és a báró úrral, hiszen a páros most sem maradt rejtélyes gyilkosságok nélkül. A Könyvmolyképző kiadó felajánlásából pedig egy példányt is nyerhettek, ehhez pedig nem kell mást tennetek, mint velünk tartani és játszani.




Idézetek


"– Ahogy a báró úr parancsolja! – felelte katonásan Márika. – Mert amit a báró úr parancsol, az nekünk szentírás!
– Ezzel erősen vitatkoznék – mondtam fanyar mosollyal –, de azért csak folytasd!"

"– Most mégis mit csinál az úr, ha szabad kérdenem? – nézett fel riadtan Makkay Lajosra a tömzsi, mondhatni sűrű alkatú Ember házmester, és kövérkés ujjai között megcsörrent a fémkarikára fűzött kulcsok garmadája.
– Minden apró részletet befotografál ide – bökdöste meg saját homlokát a detektív."

"– Nos… – Férjuram megköszörülte a torkát. – Be kell vallanom, hogy én pillanatnyilag csodásan érzem magam. El sem tudok képzelni kellemesebb szórakozást annál, mint hogy a maga társaságában egy őrült gyilkost kergessek.
– Bűnözőt üldözni: hisz ilyet már korábban is tett. Mi ebben a kunszt?
– Azt hiszem, csupán annyi, hogy ön nélkül, kedves, már nem tudnám élvezni a vadászatot."

"– Na, csak ezt meg ne tudja a pápa őszentsége – sikkantott Márika –, mer' ha a fülébe jut, mentem boldoggá avat minket, mint csodatévőket, akik a puszta akaratukkal képesek elállítani az esőt!"

"– Ezt a kiruccanást most az urakra bíznám – mondtam. – Az eltűnt személyekről szóló jelentéseket nélkülem is át tudják bogarászni, és ha jól sejtem, azután úgyis szívesen ülnének be a Király kávéházba, egy jó krigli seritalra, amihez én megint csak nem kellek.
A két detektív kérdőn nézett egymásra, és szemükben egyetértés csillant.
– A báróné szava számomra parancs – mondta Győző bácsi csalafinta félmosollyal.
– Ami a sert illeti, én sem merek vele vitába szállni – szólt Richárd, és mindketten távoztak."

"– Maga tényleg… Maga igazán egy… – mondtam Richárdnak. – Egy óriási…
– Ki ne mondja! – súgta ő, jobb szemét cinkosan összecsippentve. – Máskor is szeretnék ide jönni, ugyanis kiváló a konyhájuk!
Nagyot nyeltem, emlékeztetve magamat, hogy én választottam olyan férjet, akinek a modora leginkább a sózott heringéhez hasonlatos, a humora pedig előbb késztet sikításra, mint nevetésre."

"– A kedvemért tagadja meg kicsinyt saját természetét, és úgy harminc percig ne faggasson – kérte, és ismét a kinti tájat kezdte fixírozni, ami immár a Krisztina körút bal oldalán elterülő Vérmezőt jelentette."

"– A hölgyről még akár el is hinném, hogy valódi báróné, aki jó nevelést kapott, de a maga viselkedése, tisztelt uram, inkább a korábban említett lókupecek monérjára hajaz."

"– Kit merészeltél hímpecérnek nevezni, te döglötthal-pofájú, ánglius öltönybe csomagolt tokaszalonna?! – visította Márika, miután Regina apja mögé osonva felütötte annak két kezét, így idézve elő a cukros szökőárat. – Majd adok én neked a mi szép bárónkat pocskondiázni, te söröslópotyadék!"

"– Úgy érti, át kell mennünk! – léptem mellé, leoldva nyakamból a kötényt, amit a házimunkához hordtam. – Mert ugye azt egyetlen pillanatig sem képzelte, hogy ha már házaspárként ágyon, asztalon osztozunk, akkor a nyomozati mókából kihagyhat ?!"

"– Életünk minden kellemes és kellemetlen percét magával együtt akarom átélni, Richárd."




Nyereményjáték


Az Ambrózy-sorozat egy-egy kötetének borítójából vágtunk ki részleteket. A te dolgod az, hogy kitaláld melyik könyvről van szó, majd a megfejtést írd be a Rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

10/03 Szaffi polca
10/05 Könyvvilág
10/07 Dreamworld blog - Idézetek
10/11 Veronika's Reader Feeder

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése