2022. október 5., szerda

Alice Oseman - Heartstopper 3.


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Alice Oseman nagysikerű képregényének folytatása, a Heartstopper 3. része. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Charlie és Nick csodálatos párizsi utazását, ami cseppet sem mentes zökkenőktől.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a történetet, annak szereplőit, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egy példányát.
 
 
Alice Oseman: Heartstopper 3. - Fülig beléd zúgva
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635974313
Oldalszám: 392 oldal
Fordító: Riesenberger Mónika

Fülszöveg:
CARTE POSTALE
Szia Tori!
Párizs csodálatos! Én, Nick és a barátaink szuperül érezzük magunkat! Viszont… volt némi dráma Taóval, és… hát, csomó minden történt. Majd otthon elmesélem!!
Charlie
x x x

Saját véleményem:
Nick és Charlie párosa jött, látott és győzött. Teljesen elrabolták a szívemet, epekedve vártam, hogy kezemben tarthassam történetük folytatását, ami ezúttal is épp olyan bájos, mint a korábbiak.

"És egy ponton rájöttünk, hogy akármit is gondolnak vagy mondanak mások, mi tudjuk, kik vagyunk, és hogy érzünk.
És így is szeretjük magunkat."

A harmadik rész középpontjában a srácok kapcsolata, illetőleg annak felvállalása és az azzal kapcsolatos félelmeik állnak. Miközben mind a ketten szeretnék megélni boldogságukat, úszkálni abban az örömmámoros, felfokozott állapotban, ami a szerelem és a randizás kezdeti időszakára jellemző, titkolózni kényszerülnek. Nick ugyanis nem rég jött rá, hogy mindkét nemhez vonzódik, felismerése önmaga számára is friss, e-képp tapasztalásra szorul azelőtt, hogy coming outolna, Charlie-t pedig múltbéli élményei gyötrik. Párjával ellentétben ő pontosan tudja, milyen gonoszak, megbélyegzőek is tudnak lenni az emberek, s hogy átgondolatlan sértéseik miféle károkat képesek okozni - akár hosszabb távon is.

Alice Oseman ebben a részben nem kisebb kihívás elé állítja a srácokat, mint önmaguk és partnerük megismerése. Hiába alkotnak ugyanis egy párt, kapcsolatuk friss és sebezhető, ahhoz, hogy megszilárduljon, meg kell tanulniuk milyen párkapcsolatban élni. Ennek pedig elengedhetetlen része a másik valódi megismerése, a kölcsönös bizalom kialakítása, valamint a félelmeik elengedése. Mindemellett pedig egy másik nagyon komoly téma is felüti a fejét, méghozzá a mentális egészség kérdése, ami a könyvben főként önkárosító evészavar formájában nyilvánul meg. Ahogy a szerző az utószavában is utal rá, a fő hangsúly a támogatáson, gyógyuláson és a felépülésen van. Ezekben sorsdöntő jelentőséggel bír a környezet, úgy mint család, barátok vagy épp tanárok.
Alice Oseman ehhez mérten több példán keresztül mutatja be, milyen az, ha a család elfogadó vagy éppen bántó, s hogy mekkora erővel bír, ha olyan emberek vesznek körbe minket, akik nem ítélkeznek, hanem egyszerűen elfogadnak, támogatnak, bátorítanak és segítenek nekünk abban, hogy azok lehessünk, akik akarunk - nemi identitástól vagy bármi egyébtől függetlenül. A Heartstopper 3. tehát a szó minden értelmében valódi utazás.

Nick és Charlie Franciaországi kalandja rendkívül bájos, épp mint ők maguk. Hihetetlenül cukik, ahogy ott vannak egymás mellett, óvják-védik-féltik és támogatják a másikat, miközben együtt fedezik fel, mit jelent szerelmesnek lenni. Igazi első szerelem ez, a maga esetlen, cuki, pirulós módján. Ráadásul egyre nagyobb teret kapnak a barátaik is, akik között szintén sok érdekes karakter és élettörténet akad. 
Charlie és Nick történetében mindig öröm elmerülni, megmelengeti a szívemet. Szívből ajánlom mindenkinek, aki egy üdítően könnyed, friss és imádni való sztorira vágyik. Egyetlen baja van csak: súlyos függőséget okoz!


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Charlie, Nick és még sokan
Kedvenc jelenet: a nyakkiszívós részek, és a Charlie-Harry jelenet
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Heartstopper #3
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során LMBTQ párokat keresünk. Minden állomáson megtaláljátok egy könyves karakter nevét, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, ki lehet a párja, és beírni annak a szereplőnek a nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tehát minden esetben a páros hiányzó tagját keressük.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Nézzetek be a többi állomásra is

10/04 Hagyjatok! Olvasok!
10/05 Dreamworld
10/06 Csak olvass!
10/07 Csak olvass! - Könyvjelzők
10/08 Spirit Bliss Sárga könyves út - Idézetek
10/09 Spirit Bliss Sárga könyves út
10/10 Utószó
10/11 Fanni's Library
10/12 Booktastic Boglinc
10/13 Fanni's Library - Fanartok
10/14 Könyv és más
10/15 Sorok Között - Interjúfordítás
10/16 Dreamworld - Extra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése